Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 34 783
  • 597
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Не намерих мнения за Компютърна графика в МГ. Може ли някой да сподели?
Какво ви интересува? Хубава професионална специалност, професия: Компютърен график, която завършва с държавен изпит. С разширено изучаване на АЕ.
Обикновено тази специалност държи най-висок минимален бал в Пловдив, т.е. най-трудно се влиза.

# 316
  • Пловдив
Нормално да е с най-висок минимален бал, защото е само една.
Иначе за дете, което има интерес в тази област, е супер. Едно време приемът беше с изпит по рисуване и тогава доста рисуваха на ръка. Сега не знам как е.

# 317
Какво ви интересува? Хубава професионална специалност, професия: Компютърен график, която завършва с държавен изпит. С разширено изучаване на АЕ.
Обикновено тази специалност държи най-висок минимален бал в Пловдив, т.е. най-трудно се влиза.
[/quote]
Интересуваме преподаватели, самата атмосфера. После видях, че АЕ е само 12 часа.Първата година нищо не се учи по професията, такива неща, а иначе за бал, дъщеря ми се доближава до максималния. Тя се колебае между Компютърна графика и МАТ с НЕ в МГ.

# 318
Немски в МГ твърдо не.

# 319
Немският там не става. Едно време и моят син, затова избра ЕГ Пловдив. Ако целта е немски, там е мястото. Иначе КГ е без квоти и си е предимно дамски клас. Тази година Ичевска изведе класа. Бих казала само хубави работи за нея. Дали обаче ще поеме 8-ми или 5-ти не знам.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 19:08 от galina_malina

# 320
  • Пловдив
Clo-Camille, големият ми син завърши тази година художествената. Много съм доволна. Нещо конкретно ако Ви интересува, питайте.
А трябват ли си уроци по рисуване за приемния изпит или ще се справи само с талант детето?

# 321
  • Пловдив
Clo-Camille, големият ми син завърши тази година художествената. Много съм доволна. Нещо конкретно ако Ви интересува, питайте.
А трябват ли си уроци по рисуване за приемния изпит или ще се справи само с талант детето?
Уроци трябват, защото си има правила, които детето няма как да знае. Самото училище има школа, която подготвя децата за изпита. Годишната такса беше преди около 400 лв. Моето дете ходи в 6 и 7 клас, но повечето ходят само в 7-ми.

# 322
Трябват си уроци, без талант не става, но не мисля, че той е достатъчен.
Благодаря за помощта, дами. Другата седмица, първа родителска среща. Ориентирахте ме.

# 323
Побутвам си въпросите, ако някой има някаква информация.🙂

Може ли мнение за СУ "Св. Св. Кирил и Методий" (в Смирненски), СУ "Никола Вапцаров" и СУ "Паисий Хилвндарски"? Интересуват ме паралелките с рекламен и графичен дизайн, средата в училище, тоалетните какви са😅 (замислих се и за това, повлияна от друга тема - аз съм учила в първото споменато училище, но не знам сега как е) и т.н. Признавам, второто и третото училище дори не се сещам къде точно са и как изглеждат.☺️
Също и мнение за "Ана Май"? Гледам, че има някакви паралелки с фотография, дизайн (или графичен дизайн...вече не се сещам), доколко са ок?🤔

# 324
  • Пловдив
Вапцаров е в кв. Гагарин, П. Хилендарски е в центъра до ТЦ Гранд. Виж баловете от миналата година и може би ще прецениш каква ще е средата. За тоалетните нямам идея как са.

# 325
Може ли мнение за СУ "Св. Св. Кирил и Методий" (в Смирненски), СУ "Никола Вапцаров" и СУ "Паисий Хилвндарски"? Интересуват ме паралелките с рекламен и графичен дизайн, средата в училище, тоалетните какви са😅 (замислих се и за това, повлияна от друга тема - аз съм учила в първото споменато училище, но не знам сега как е) и т.н. Признавам, второто и третото училище дори не се сещам къде точно са и как изглеждат.☺️
Също и мнение за "Ана Май"? Гледам, че има някакви паралелки с фотография, дизайн (или графичен дизайн...вече не се сещам), доколко са ок?🤔
Вапцаров, ако е това в Гагарин, е доста зле, така съм чувала, нямам лични впечатления.
Понеже спомена "графичен дизайн", вижте в Черноризец Храбър в Тракия, не било лошо.

# 326
Благодаря! Май се сетих къде е "П. Хилендарски".🙂
Ще се радвам, ако се включи и някой с информация за средата, паралелките. Честно казано, само по баловете не мога да се ориентирам.
За "Н. Вапцаров" на практика нищо не знам, твърде е възможно никога да не съм била някъде около него. Загледах го само заради графичния дизайн.
"Ч. Храбър" ще ни е в списъка, недостатък е, че е доста далеч, а девойката предпочита да не пътува. Поне визуално имам някакви впечатления (които не са лоши).
Засега само първото желание ни е ясно, след него ще бъде голям зор как точно да направим подредбата.🙄

# 327
Ако търсите точно графичен дизайн, проучете и гимназия Акад.Благовест Сендов. Уж е частна, но с много ниска такса. Само подхвърлям идея.

Коригирам си поста: проверете все пак таксата, може да не е чак толкова ниска, така знам от една позната, но може да бъркам или техният случай да е различен или нещо стипендия да има детето... не съм сигурна.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 21:56 от Мила Атова

# 328
  • Пловдив
Тя и тази частна гимназия е в Тракия.
И защо да не пътува? Така съвсем се ограничава. Колко много деца пътуват от селата още от първи клас... не го разбирам това с нежеланието да излезе от квартала, честно.

# 329
Преди Н. Вапцаров беше единственото училище, което предлага обучение по бижутерство. До миналата година малката го заглеждаше, навярно защото ни е в квартала. Аз самата съм учила прогимназия там, през 80-те. Но сега не го препоръчвам.
За П. Хилендарски имаше серия от публикации в Трафик нюз. Тази я давам на случаен принцип.
https://trafficnews.bg/plovdiv/kakvo-pokaza-proverkata-su-sv-pai … -ruo-dade-328009/

Общи условия

Активация на акаунт