Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 34 710
  • 597
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте.След излезлите резултати от НВО ,детето се е насочило към Хеманитарната,Френската и Патриарх Евтимий.Обича разказвателните предмети,на моменти клони към биология ,в други към история и география.За паралелката с биология и химия в Хуманитарната няма да и стигне бала,тя не е опция.Проблемът е как да подреди желанията.Нямаме познати деца учещи в момента в някоя от трите гимназии и съответно адекватен поглед.Бих помолила да споделите,ако имате преки впечатления за учителите и евентуално средата.Осъзнавам колко относително е това,но все някаква информация е по-добре от нищо.

# 331
Благодаря!
Не съм против дъщеря ми да пътува с автобус до училището. Просто до най-предпочитаното от нея училище няма да се налага. Тя и не обмисля други варианти🤪, съвсем айляк е (аз предполагам, че ще я приемат в желаното, но няма как да не проуча и резервни варианти, което ме напряга доста). Към дизайн се е насочила определено.

# 332
  • Пловдив
Която и да избере, не мисля, че ще сбъркате.
Ако на детето му се учи френски, защо не Френската. Там обаче не е с хуманитарна насоченост.
За Партиарха съм чувала много добри отзиви, но нямам преки наблюдения.
Хуманитарната също е добър избор.
Моят съвет е да подредите на първо място най-желаното-не се знае дали ще стигне или не балът.

# 333
  • Пловдив
Здравейте.След излезлите резултати от НВО ,детето се е насочило към Хеманитарната,Френската и Патриарх Евтимий.Обича разказвателните предмети,на моменти клони към биология ,в други към история и география.За паралелката с биология и химия в Хуманитарната няма да и стигне бала,тя не е опция.Проблемът е как да подреди желанията.Нямаме познати деца учещи в момента в някоя от трите гимназии и съответно адекватен поглед.Бих помолила да споделите,ако имате преки впечатления за учителите и евентуално средата.Осъзнавам колко относително е това,но все някаква информация е по-добре от нищо.
Не мога да помогна с мнение за посочените гимназии, но погледнете и Св. Климент Охридски за биология и химия. Учителката по биология на малкия ми син ми беше препоръчала това училище, защото и той искаше да учи това, но после реши друго.
Относно подреждането - пишете си на първо място хуманитарната, никой не ви ограничава в броя желания. Нищо не се знае, може на второ класиране да мине нагоре. За мен е грешно вие да преценявате закъде ще стигне бала. Успех!

# 334
Немският там не става. Едно време и моят син, затова избра ЕГ Пловдив. Ако целта е немски, там е мястото. Иначе КГ е без квоти и си е предимно дамски клас. Тази година Ичевска изведе класа. Бих казала само хубави работи за нея. Дали обаче ще поеме 8-ми или 5-ти не знам.

По какво преподава Ичевска?

# 335
  • Пловдив
Немският там не става. Едно време и моят син, затова избра ЕГ Пловдив. Ако целта е немски, там е мястото. Иначе КГ е без квоти и си е предимно дамски клас. Тази година Ичевска изведе класа. Бих казала само хубави работи за нея. Дали обаче ще поеме 8-ми или 5-ти не знам.

По какво преподава Ичевска?

БЕЛ

# 336
  • filibeto-maina:)
Много благодаря

# 337
Здравейте!Аз съм ученичка в 7.  клас и ми предстои да кандидатствам в различни училища.Аз съм намислила няколко, едно от които е ,,Св.Св. Кирил и Методий" (по-известно като ,,Хуманитарната гимназия").Наистина искам да Ви помоля за съдействие и каквито и да било мнения за  паралелките, но може би най-много за тези двете ->  ИЦ и БЕЛ с английски език(Хуманитарни науки) и  Биология и Химия с английски(Природни науки).Също така бих приела и мнения/ упътвания за Търговската гимназия (НТГ).Ще бъда много благодарна за Вашите отговори, свързани със средата, учениците и учителите.Остават няколко дни, но аз намерих този сайт твърде късно!🥹❤️❤️

# 338
Понеже ми предстои да кандидатствам в осми клас в паралелка Системно програмиране в МГ Пловдив, искам да питам какви документи са ми нужни да модам за да участвам в първи етап на класиране и кои мога да занеса при записването в даденото училище?

# 339
  • Пловдив
Кандидатства се през системата, където сте си проверили резултатите. Попълваш си желанията и подаваш заявлението електронно. От най-желана към по-малко желана паралелка. Няма ограничение в броя на желанията. Родителите ти би трябвало да са запознати. Ако те притеснява да направите това сами, има училища гнезда, където ще ви помогнат. Би трябвало и в училището, в което си бил до сега, също да има кой да помогне. Не се искат документи при подаване, нужна е служебната бележка.
При записване се носи оригинал на свидетелството за основно образование и в случая ще имаш нужда от медицинско.

# 340
Здравейте!Аз съм ученичка в 7.  клас и ми предстои да кандидатствам в различни училища.Аз съм намислила няколко, едно от които е ,,Св.Св. Кирил и Методий" (по-известно като ,,Хуманитарната гимназия").Наистина искам да Ви помоля за съдействие и каквито и да било мнения за  паралелките, но може би най-много за тези двете ->  ИЦ и БЕЛ с английски език(Хуманитарни науки) и  Биология и Химия с английски(Природни науки).Също така бих приела и мнения/ упътвания за Търговската гимназия (НТГ).Ще бъда много благодарна за Вашите отговори, свързани със средата, учениците и учителите.Остават няколко дни, но аз намерих този сайт твърде късно!🥹❤️❤️
Привет.Отговори си на въпроса с помощта на някой от твоето семейство кои са ти силните предмети,и какво би искала да учиш усилено занапред в училище.Дали повече часове биология и химия,дали бел и история,дали икономически науки.Само ще ти кажа,че ако ти вървят хуманитарните науки,то икономическите едва ли ще ти харесат особено.Може да влезеш в сайта на двете училища и да разгледаш учебния план(в кои класове какво се учи и колко часа) за специалностите,които си си харесала.Това са елитни гимназии и би трябвало обучението и средата да бъдат на ниво.

# 341
Здравейте!Аз съм ученичка в 7.  клас и ми предстои да кандидатствам в различни училища.Аз съм намислила няколко, едно от които е ,,Св.Св. Кирил и Методий" (по-известно като ,,Хуманитарната гимназия").Наистина искам да Ви помоля за съдействие и каквито и да било мнения за  паралелките, но може би най-много за тези двете ->  ИЦ и БЕЛ с английски език(Хуманитарни науки) и  Биология и Химия с английски(Природни науки).Също така бих приела и мнения/ упътвания за Търговската гимназия (НТГ).Ще бъда много благодарна за Вашите отговори, свързани със средата, учениците и учителите.Остават няколко дни, но аз намерих този сайт твърде късно!🥹❤️❤️
Привет.Отговори си на въпроса с помощта на някой от твоето семейство кои са ти силните предмети,и какво би искала да учиш усилено занапред в училище.Дали повече часове биология и химия,дали бел и история,дали икономически науки.Само ще ти кажа,че ако ти вървят хуманитарните науки,то икономическите едва ли ще ти харесат особено.Може да влезеш в сайта на двете училища и да разгледаш учебния план(в кои класове какво се учи и колко часа) за специалностите,които си си харесала.Това са елитни гимназии и би трябвало обучението и средата да бъдат на ниво.
Всичко това, което сте описали съм го направила, но просто ми се щеше някой бивш ученик или родител на ученик в това училище да сподели повече подробности относно гимназията.Най-много искам просто на разбера за средата,учениците и учителите.😊😊😊

# 342
  • Пловдив
Вики, това проучване вече трябваше да е направено. Питаш за две училища от различен вид - профилирана срещу професионална гимназия. И в двете влизат деца с хубави резултати от нво, има учещи, има и неучещи. Подреди си твоите приоритети, идеални училища и учители няма.

# 343
  • Пловдив
Вики, ако ти се учи Икономика, Счетоводство, тогава запиши Търговската. Имам познати деца там-доволни са от обучението. Професионалните предмети са на добро ниво.
Ако пък ти е по-интересно да учиш Биология и Химия, избери Хуманитарната. Там основно са момичета, момчетата са много малко. Знам, че учителите по тези предмети са много добри -търсят ги за уроци за кандидатстване Медицина.
Във всяко училище има и не толкова добри учители.

Иване, ако ще кандидатстваш в тази паралелка в МГ, медицинско ти трябва още при подреждането на желанията. Така че, ако нямаш, задължително утре си извади (не знам кога точно са сроковете за кандидатстване).

# 344
  • Пловдив
Медицинското не е задължително при подаване, при избиране на професионална паралелка ще получи съобщение, че такова трябва да представи при записването.
И в НТГ момчетата са малко, защото няма квоти. В хуманитарната имаше квоти за някои паралелки, ако не ме лъже паметта.

Общи условия

Активация на акаунт