Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 33 868
  • 576
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Не мога да кажа, че вторият език в езиковите гимназии се научава добре. Все пак 12 клас излизат с ниво В1, но това е по учебник, друг е въпросът, дали децата могат да боравят с езика на това ниво (който учи сериозно - да, останалите са с ниво А2).

# 481
Здравейте,
Търся този учебник. Някой да го има и да иска да се раздели с него?

https://www.borsata.net/biologiya-i-zdravno-obrazovanie-na-angli … t-1-bulvest-2000/

# 482
  • Пловдив
Здравейте,
Търся този учебник. Някой да го има и да иска да се раздели с него?

https://www.borsata.net/biologiya-i-zdravno-obrazovanie-na-angli … t-1-bulvest-2000/

Аз също го търся, ако още някой го има Simple Smile

# 483
  • ПЛОВДИВ
Здравейте, задавам си въпроса тук, защото знам, че има много майки на деца от езиковите гимназии.
Детето ми е в ЕГ Пловдив и тази година започват да учат немски език, но 3 часа седмично ми се вижда крайно недостатъчно, за да се научи нов език. Та се чудя, дали има смисъл на този етап да включа езикова школа и да вървят паралелно с училището. Или ще стане така, че и на двете места ще учат едно и също. Също така, ако имате деца, които посещават школи по немски, моля препоръчайте такива.
Благодаря!

Синът ми е от тази година в ЕГ Пловдив с английски. Решихме още от сега да започне немски в Лингвамунди. От една страна да му е по-лесно догодина, а от друга, като започне сега и ако успее да се справи с натоварването в 12 клас ще е с В2. Не знам дали немският ще му е важен, но в случай, че му потрябва - ще има базата и спокойно за 2 месеца ще се подготви за сертификат.

# 484
  • Пловдив
Имайте предвид, че натоварването по първия език през първата година е много сериозно. Преценете дали детето ще може да издържи на толкова учене по два езика.
Няма нужда да му лесно в 9 клас с немския, защото нивото на втория чужд език не е толкова високо и децата се справят.

# 485
  • ПЛОВДИВ
Имайте предвид, че натоварването по първия език през първата година е много сериозно. Преценете дали детето ще може да издържи на толкова учене по два езика.
Няма нужда да му лесно в 9 клас с немския, защото нивото на втория чужд език не е толкова високо и децата се справят.

Съгласна съм. Той много се чуди какво да пише на първо желание. Щеше да е вътре, каквото и да избере. Понеже мисли за медицина от сега, го посъветвах да си пише АЕ. На него му се отдават езиците. не знам какво ще стане след 5 години, но имали стабилна основа, ще може да защити и ниво по немски.

# 486
  • Пловдив
Моето мнение е да си изкара 8 клас с английския и чак от 9 клас да запише немски. Наистина ученето на първия чужд език е страшно натоварено и дори и деца с добро ниво, виждат зор. Като се добавят и уроци по немски, става доста трудно.
Това е лично мнение, разбира се, всеки си познава способностите на собственото дете.

# 487
Синът ми точно в 8 клас започна НЕ в Лингва мунди. И в 12 клас си защити ниво С1. С първи език английски беше.

# 488
  • ПЛОВДИВ
Синът ми точно в 8 клас започна НЕ в Лингва мунди. И в 12 клас си защити ниво С1. С първи език английски беше.

Много благодаря за включването!

Предполагам, че му е било трудно, но важното е, че се е справил!

# 489
Здравейте! Какво мислите за частните гимназии в Пловдив? Детето ми не се справя с математиката изобщо и за да избегнем НВО мат започвам да се замислям за частна гимназия. Ако някой има някакви впечатления ще съм благодарна да сподели.

# 490
  • Пловдив
Здравейте! Какво мислите за частните гимназии в Пловдив? Детето ми не се справя с математиката изобщо и за да избегнем НВО мат започвам да се замислям за частна гимназия. Ако някой има някакви впечатления ще съм благодарна да сподели.

Има достатъчно паралелки в града с утрояване на резултата по БЕЛ.
Какво значи не се справя изобщо. Двойки от горе до долу ли? На поправителен ли е оставало това дете?
Ако разбрах правилно, не искате да се яви изобщо на НВО по МАТ ли? И защо? Всяка точка води до малко по-висок бал. На НВО не режат глави.
Аз лично читава частна гимназия в Пловдив не знам да има, но пък някой може да има по-преки наблюдения от мен.
Вижте резултатите им от ДЗИ.

# 491
Бях попаднала на класация на гимназиите в Пловдив след ДЗИ. Частните бяха много назад.
И аз имах притеснения за баловете на моите деца, но се справиха. В Хуманитарната гимназия утрояват БЕЛ. Има гимназии, в които балът за прием е по-нисък на база т.нар. елитни, а обучението си е на ниво - Лиляна, Френска. В „Пайсий Хилендарски“ и „Климент Охридски“ също има интересни и добри паралелки. Добри отзиви съм чувала за Частна професионална гимназия по информатика и компютърни науки “ Академик Благовест Сендов“.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 11:42 от Micheline_961

# 492

Има достатъчно паралелки в града с утрояване на резултата по БЕЛ.
Какво значи не се справя изобщо. Двойки от горе до долу ли? На поправителен ли е оставало това дете?
Ако разбрах правилно, не искате да се яви изобщо на НВО по МАТ ли? И защо? Всяка точка води до малко по-висок бал. На НВО не режат глави.
Аз лично читава частна гимназия в Пловдив не знам да има, но пък някой може да има по-преки наблюдения от мен.
Вижте резултатите им от ДЗИ.
Ходи на уроци от втори клас и трудно вързва тройката. Не виждам прилична гимназия, която да е 3 БЕЛ, като изключим Хуманитарната и една паралелка на Лиляната, където обаче балът е много висок и борбата за там е брутална. Като имам предвид и годишната оценка, която допълнително ще й свали бала, освен за Ана Май (където е цялото Столипиново) не виждам къде другаде ще се вреди без добра оценка на НВО мат. Та за това започнах да разглеждам вариант частна гимназия. Просто не знам вече какво друго остава.

# 493
  • Пловдив
stella1977, виж първо какви ще са резултатите на НВО и тогава ще го мислиш.
ПГХТТ /бившето ТХВП/ има нелоши специалности за момиче. Утрояват БЕЛ и МАТ не е балообразуващ предмет.
Засега можеш да проучиш частните, няма лошо, те и не са много в Пловдив.

# 494
stella1977, виж първо какви ще са резултатите на НВО и тогава ще го мислиш.
Засега можеш да проучиш частните, няма лошо, те и не са много в Пловдив.
Да, с тази цел писах тук.

Общи условия

Активация на акаунт