Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 33 854
  • 576
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Във ФЕГ утрояват БЕЛ също и балът е може би около средния. Въпросът е обаче какви ще са резултатите като цяло и тогава може да се коментират и по-конкретни училища.

# 496
Изследвали ли сте детето за акалкулия?
Аз много харесах паралелката с Бижутерство в едно училище в Гагарин. Някой има ли наблюдение над нея?

# 497
Аз много харесах паралелката с Бижутерство в едно училище в Гагарин. Някой има ли наблюдение над нея?
Самото училище е с кофти репутация. Сестра ми живеят в района му и има доста съседи и познати с деца там. Разбира се, малко е и до късмет в какъв клас ще попадне детето, на кои конкретни учители и т.н. Но като цяло академичното ниво не е високо.

Stella, частните училища в града не са на особено високо ниво. Нелоши отзиви чувам за сравнително новата гимназия Сендов, доколкото може да се правят меродавни оценки за 5-6 години съществуване. Но на мои приятели дъщерята е там трета година и са доволни.

# 498
Частната гимназия Сендов е с математиката и информатиката. Ако детето има проблем с тези предмети, дори и в частично училище, няма да се чувства добре там. На моя позната детето завърши Частната английска на Стоянстрой. Изкара на ДЗИ БЕЛ над 5.50, вече е трета година студент.

# 499
Точно това ме притеснява, да. Средата ми е важна, дори да не влезне в топ елитните, не че е гаранция, че там няма да има проблеми. Виждам доста потенциал в специалността. Следя няколко бижутери от Русия, които правят произведения на изкуството от сребро и злато, а на нашата девойка ѝ се отдават пипкавите работи.

# 500
И аз мислех за Френската, но чувам много лоши отзиви. Голямата ми дъщеря дума не дава да се издума сестра й да учи във Френската, такива легенди била чувала...  Успя да я уплаши и да не иска детето там.

# 501
Преди няколко години бях фотограф на паралелката с английски. Едната абитуриентка, с която поддържах връзка, ми каза, че тя е доволна, учителите били готини и искали да ги научат, доста от децата влезнали из университети в Европа.

# 502
Частната гимназия Сендов е с математиката и информатиката. Ако детето има проблем с тези предмети, дори и в частично училище, няма да се чувства добре там.
Възможно е, не съм запозната в детайли, само знам, че и нашето познато дете не е на ТИ с математиката, даже на НВО-то в 7 клас изкара доста малко точки. В паралелка графичен дизайн е сега в Сендов. Може и да се е стегнала, знам ли...

# 503
Аз също нямам преки впечатления, но съдейки по името ѝ Гимназия по информатика и компютърни науки, не виждам как ще стане без математиката.

# 504
За Вапцаров само преди дни имаше статии по пловдивските медии за пласьорите пред училището... Явно проблемът върви от известно време.

# 505
Мислех по въпроса, но на този етап виждам повече негативи. В смисъл, ако разбере, че страда от дискалкулия или акалкулия , както я наричате Вие, вероятността да се откаже тотално от математиката е много голяма. Ще каже, че каквото и да прави, няма смисъл - нали е "болна'. А не съм сигурна дали ще се води със СОП и дали ще има право на допълнително време на НВО? Не ми се вярва.

# 506
  • Пловдив
За СОП не се ли иска диагноза?

# 507
За СОП не се ли иска диагноза?
Нямам представа какъв е процесът. Вероятно след обследване ще поставят диагноза. Знам ли.

# 508
  • ПЛОВДИВ
Здравейте

Посетете сайта на https://www.edburk.eu/.
води се частна английска гимназия.
Не взимат НВО .
Таксите са ниски, защото е с държавно финансиране.
Учителите са изключителни. Само позитиви чувам за там. Ползват сградата на АУ.
Дисциплината е много на ниво. При издънка си вън от чадъра.

Мога да препоръчам учител по математика. Тя идва вкъщи, детето не губи време.
Златева 0887959499

# 509
Къде ги чувате тези позитиви? Наистина ми стана интересно, защото за първи път чувам за това ЧУ.

Общи условия

Активация на акаунт