На море в България 2025 г.

• 59 856
  • 655
  •   1
Отговори
# 585
Та въпроса ми е ,как бихте реагирали, ако някой ви помоли като собственик  на животно което знаете че ще спи на леглото при вас да си носите свои чаршафи или да си платите такса за почистване ?
Най-добре спрете достъпа на домашни любимци.

# 586
След като нямат хигиенни навици не ги допускайте.Аз също имам куче/лабрадор/ но не бих спала в легло което е спало куче.

# 587
Здравейте , аз имам по-различен въпрос .Предполагам че тук има доста хора с домашни любимци и с риск да се засегнат все пак ще попитам . Имаме бунгало което отдаваме под наем и понеже имаме и клиенти с кучета до сега ги бяхме молели да не разрешават спането на кучетата в леглата,като всички нямаха нищо против  . Е естествено това не се спазваше ,не сме вземали допълнителна такса за домашни любимци . Но чистенето на чаршафите от косми е убийствено , целите чаршафи за полепени и забити в косми ,имат кучешки лапи от горе до долу ,изобщо почистването им е кошмар ,защото трябва да бъдат приведени във вид и хигиена подходящи и за хора с деца и без кучета . Та въпроса ми е ,как бихте реагирали, ако някой ви помоли като собственик  на животно което знаете че ще спи на леглото при вас да си носите свои чаршафи или да си платите такса за почистване ?
Аз самата имам куче, обичам кучетата но не приемам да спи в леглото ми, нито пък бих спала в легло, в което е спало куче или коте. Напълно бих Ви разбрала, ако забраните имота си за хора с домашни любимци. Собствениците на животни не се научиха, че да те пускат да летуваш с домашния любимец си има цена и се изисква съобразяване, не са си вкъщи.

# 588
  • Някъде по Дунава
Ако имах куче, нямаше да ме притеснява факта, че трябва да нося свои чаршафи или таксата.
Ние ходим на бунгала в Ахтопол. Там приемат кучета, стаите и чаршафите досега са били чисти. Не съм усетила, че е имало преди нас куче в бунгалото.

# 589
Не мога да си представя каква кочина е след подобни почиващи, каквито описвате. На мен ми стига един изостанал косъм в ъгъла на стаята. Аз лично не бих се занимавала с чужди домашни любимци, които не са ги възпитали да не газят в чаршафите.

Една година ходихме за кратко в Гърция в една къщичка за гости. Три нощи кашлях като ненормална по нощите, защото някой беше спал вътре с животно и друг не беше почистил. Сутрин се събуждах подута и със задух. Не става въпрос за видими следи и миризми. Преди имахме куче на двора. Само да ме близнеше някъде по кожата и се възпаляваше.

# 590
Моя позната ходи на почивка с куче, но слага протектори на леглата и си носи свои чаршафи. Въпреки това не приемам да спя в легло, в което е спало куче, съжалявам. А може като мен да ходиш на почивка и кучето да си спи в неговото си легло, затова да е чисто за следващите почиващи.

# 591
Предлагали сме на гостите да им осигурим кучешки легла ,отказвали са ни ,като ни убеждаваха, че кучетата не спят в леглата им . Разбирам че си ги обичат като “деца “ но явно ще трябва да прекратим гостуванията на кучета ,тъй като за мен е неприемливо това да продължава по този начин

# 592
Абсолютно сте прави. После да не се чудим защо почти никъде не приемат с кучета. Ами ето затова.

# 593
  • shumen
Аз също не бих спала в легло,където е спало куче.

# 594
Не искам да генерализирам или да излиза така че хората с кучета са мърлячи , за това исках да чуя и странично мнение ,да дадем варианти ,дали с доплащане ,дали с лично бельо , легла предлагахме . От осно протекторите за леглата ,още от първият ден има водонепропускливи протектори тип калъф  . Купихме дезинфектанти за пране ,абе чистим така сякаш нашето дете ще спи там и очаквах ,че след като се договаряме къде да спят животните ,че хората ще държат на думата си . Не искам никой да се чувства обиден или ощетен .Имаше едни клиенти който казаха -кучето не спи при нас и си тръгнаха така сякаш не е имало животно там,а не беше малко  (винаги ще ги приемем )Просто очаквах че като кажеш нещо ,ще го спазиш . Малко ми е криво на края на сезона и не искам да се случва същото другото лято

# 595
Не искам да генерализирам или да излиза така че хората с кучета са мърлячи , за това исках да чуя и странично мнение ,да дадем варианти ,дали с доплащане ,дали с лично бельо , легла предлагахме . От осно протекторите за леглата ,още от първият ден има водонепропускливи протектори тип калъф  . Купихме дезинфектанти за пране ,абе чистим така сякаш нашето дете ще спи там и очаквах ,че след като се договаряме къде да спят животните ,че хората ще държат на думата си . Не искам никой да се чувства обиден или ощетен .Имаше едни клиенти който казаха -кучето не спи при нас и си тръгнаха така сякаш не е имало животно там,а не беше малко  (винаги ще ги приемем )Просто очаквах че като кажеш нещо ,ще го спазиш . Малко ми е криво на края на сезона и не искам да се случва същото другото лято
Няма какво да им се церемоните! Ако искате да имате работещ бизнес, то моментално е добре да наложите пълна забрана за достъп на домашни любимци. Тези, които не могат да се разделят с любимците си за кратко да си търсят спане на палатка по поляните. Никаква такса за почистване няма нужда да им събирате и да чистите след хора с кучета, котета и т.н. Като предлагате бунгала, това не значи, че гостите ви трябва да се настаняват в мизерия, косморляци и миризми на животни. Да не говорим, че това е предпоставка за алергии и може да си докарате сериозни проблеми в случай, че някой подаде жалба до РЗИ. Затова не правете никакви компромиси на никой.

# 596
  • Sofia
Имам куче, което не спи в леглото нито вкъщи, нито навън, въпреки че е от порода, която не отделя косми.
Преди да си взема кучето, не отсядах в хотели, в които приемат домашни любимци, за да не се налага да се притеснявам дали е почистено след тях.
Сега почиваме в собствен апартамент, за да не се налага да мисля за това как ще ходя по хотели с куче, въпреки че е с перфектни хигиенни навици. Ако се наложи да отида с него на почивка, ще съм съвсем ОК да си нося чаршаф (макар че ние си пътуваме с неговото легло и не спи по леглата), както и бих приела за нормално да има допълнителна такса за домашния любимец.

# 597
  • В.Търново
Аз имам йорки, малка порода. До сега не сме я вземали с нас по хотели, защото по ме притеснява, че ако е сама ще лае и ще притесни другите гости. Някои хотели пускат домашни любимци, но на приемните етажи само. За частен апартамент с домашни любимци, не сме били в такъв до сега. Така си мисля. Аз бих си носила мои чаршафи, ако отидем в частен апартамент. Моето куче спи в леглото с мен, но винаги като се прибира от отвън му се мият лапите, козината му не се скубе и е като човешката коса. За това си взехме йорки.
Направете си ограничение за килограмите на кучетата гости, например до 5кг, това ви гарантира дребна порода. Мизериите според мен се правят от големите породи кучета и от мизерните им стопани, които не им мият лапите. Някои не си и къпят кучетата, ужас. А за космите, не знам. Лоши хигиенни навици, заради стопаните. Други апартаменти и хотели как приемат домашни любимци и после е чисто след тях?

# 598
Разбирам,  че някои искат да ходят на почивка с домашния любимец, но трябва и да следят какво прави това куче, коте! Още помня една вила на Цигов чарк пропита с миризма на някакво животно, която сред 3 дни изцяло на отворени прозорци не изчезна.  Не успяхме да спим от миризма. Е, няма да повторим каквито и удобства да предлага. Не знам кой е крив и кой прав, но трябва да има някакви правила,  къде ще спи любимеца и как ще се ползват помещенията. Нямам нищо против животните, но следващите да не са потърпевши. Говоря за 2етажна вила с огромен хол и 3 спални. Миризмата беше пропита навсякъде .

# 599
Мизериите според мен се правят от големите породи кучета и от мизерните им стопани, които не им мият лапите. Някои не си и къпят кучетата, ужас. А за космите, не знам. Лоши хигиенни навици, заради стопаните. Други апартаменти и хотели как приемат домашни любимци и после е чисто след тях?
Мхм, сред тези с малки кучета няма мизерници, ама никак. Само с измити лапи не мисля, че е толкова чисто, че да спи в леглото.

Общи условия

Активация на акаунт