***РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ – РЕЦЕПТИ***

  • 549 411
  • 90
  •   1
Отговори
  • Мнения: 285
Момичета, добре дошли.  Hug



Всички линкове водят към следната тема с рецепти - Разделно хранене-рецепти/2/ или към предишната аналогична тема Разделно хранене-рецепти,
които са попълвани основно от нашият непресъхващ източник на "разделни" изкушения Ками Heart Eyes, с известен принос и на други "разделни" форумки  Hug


  chef  chef  chefАко искате да споделите някоя прекрасна рецептичка с нас, заповядайте в активната ни тема за рецепти ето ТУК


Ето ни табличката: Таблица за съчетаване на храните при разделно хранене

Ако пък още не сте стигнали до готвенето, а имате нужда от малко надъхване или информация относно разделното хранене, елате в темичката "Разделно хранене" на подфорума "Красива мама"!

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 09:25 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 285
САЛАТИ
ново[/color]Салата "Софи"/
ново[/color]Парижка салата/
ново[/color]Салата с извара/
ново[/color]Зимна салата от кореноплодни/
ново[/color]Салата Морски Микс/
ново[/color]Лесна салата с моркови/
ново[/color]Салатка с кълнове/
ново[/color]Салата от броколи/
ново[/color]Салата от броколи с домати и разтопен кашкавал/
ново[/color]Салата от броколи с домати/
ново[/color]Салата от броколи с варени картофи/
ново[/color]Салата с броколи/всички продукти са в сурово състояние//
ново[/color]Салата от броколи,аспержи и зелен фасул/
ново[/color]Салата от зелен фасул и царевица/
ново[/color]Салата с кълнове/
ново[/color]Салата от карфиол и грах/
ново[/color]Домати „Фантазия“/
Сметанова салата
Салата от карфиол
Салата от червени домати с яйца и праз
Топла салата по италиански
Картофена салата с корнишони и червени чушки/испанска кухня/
Салата с Фета, джоджен и копър/гръцка кухня/
Ароматизирани маслини/гръцка кухня/
Ориенталска салата/арабска кухня/
Моркови по арабски/арабска кухня/
Мароканска салата/арабска кухня/
Палак раита (Салата от спанак и кисело мляко)/индийска кухня/
Гръцка салата
Средиземнорска салата
Зелева салата „Тексас”
Японска салата с краставици
Салата с краставици и сусам/турска кухня/
Салата с краставици/турска кухня/
Моркови по корейски
Салата  от мариновани моркови/Бон Апети/
Китайска пролетна салата/китайска кухня/
Китайска салата с месо
Салата с риба тон
Унгарска салата
Зелева салата с краставица
Салата "Табуле"/арабска кухня/
Салата от Мосул/арабска кухня/
Зелена салата с бекон и портокал
Салата със зелен лук
Салата от свежи моркови
Салата от картофи и тиквички със сос
Салата от печени пиперки със сирене
Зеле с топено-пушено сирене
САМОКОВСКА ДЖЕЗНАТА САЛАТА
Царевица със сметана
Салата карфиол
Бяла лютеница
САЛАТА "ВЕГАС"
Валенсианска салата
Калугерска салата
Салата от пасирани пържени тиквички
Салата от картофи, червено цвекло и моркови
Есенна салата
Салата от червено цвекло със сельодка
Италианска картофена салата
Салата "Бомбе"
Пролетна салата
Салата “Букет”
Салата”Любимка”
Салата от гъби
Здравословна салата
Лятна салата
Салата от печени чушки със сирене
Салата с крема сирене
Пълнени домати
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ-2 вариант
Домати "ШмерКЕЗЕ (Schmerkaese)"
Салата”Колсло”
Корсиканска доматена салата
Японска салата от краставици ЯПОНИЯ
Салата с пиле и краставица КИТАЙ
Индийска салата с краставици Райта ИНДИЯ
Салата “Табули” (Мъжка салата) АРАБСКА
Дзадзики (млечна салата) ГРЪЦКА
Дзадзики с моркови ГРЪЦКА
ДОМАТ, ПЪЛНЕН СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ИЗВАРА
ЛЯТНА СУРОВА САЛАТА СЪС СОС
САЛАТА ОТ ВАРЕНИ НА ПАРА ЗЕЛЕНЧУЦИ И СОС “МЕТР Д’ОТЕЛ”
ЕСЕННА СУРОВА САЛАТА
САЛАТА ОТ ВАРЕНО ЦВЕКЛО СЪС СОС
ДИЕТИЧЕН ВИНЕГРЕТ – ЕСЕНЕН
САЛАТА СЪС ЗЕЛЕН ГРАХ
ПЛОДОВА САЛАТА
САЛАТА ОТ МИДИ
САЛАТА ОТ МОРКОВИ СЪС ЗЕЛЕ ИЛИ АЛАБАШ
ЧЕТИРИЦВЕТНА САЛАТА
САЛАТА ОТ ЛУК И БОБ ПО АРЖЕНТИНСКИ
ДИЕТИЧЕН ВИНЕГРЕТ – ПРОЛЕТЕН
САЛАТА ОТ ЕЗИК
ЕНЕРГИЙНА САЛАТА
ЗЕЛЕНА САЛАТА ПО ФРЕНСКИ
ОРИЗОВА САЛАТА ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ
САЛАТА ‘ЦЕЗАР’
ШАМПИОНСКА КАРТОФЕНА САЛАТА
ЦАРЕВИЧНА САЛАТА С КЪРИ
Хайвер от извара
Хайвер от извара с червени домати
Бомбайска зеленчукова салата/от Gerko/ Индийска
Индийска лучена салата/от Gerko/
Предястие с калмари
Салата с гъби и макарони
Соева салата с праз
Салата от скариди и соеви кълнове


СОСОВЕ
СОС ОТ МАЙОНЕЗА С КЪРИ
КРЕМ СОС ОТ ГЪБИ
ФРЕНСКИ САЛАТЕН СОС
САЛАТЕН КРЕМ-СОС
ДИЖОНСКИ САЛАТЕН СОС

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 17:21 от nadinka

# 2
  • Мнения: 285
ЗАКУСКИ - ПРЕДЯСТИЯ
ново[/color]Желирано пилешко филе със зеленчуци/
ново[/color]Зеленчукови шишчета/
ново[/color]Баба Гануш/Перф.вечеря//
Пълнен патладжан/от Перфектната вечеря/
Печени домати с моцарела/итал.кухня/
Мтабел/арабска кухня/
Домашни брускети
Рулца от патладжан с козе сирене
Овесена каша
Нахут/арабска кухня/
Пъстър сандвич
Сандвич с извара и краставица
Сандвичи с магданозено масло
Сандвичи с масло,подправено с хрян
Сандвичи с пастет от гъби


СУПИ
ново[/color]Картофена супа с тиквички и сметана/
ново[/color]Лучена супа/
ново[/color]Овесена супа със спанак/
ново[/color]Шорба адес/Перф.вечеря//
ново[/color]Супа от броколи/
ново[/color]Зеленчукова супа с броколи/
ново[/color]Гъбена чорба с праз/
ново[/color]Ливанска крем супа от леща/От “Време за готвене”//
ново[/color]Класическо андалузко гаспачо (Gazpacho "El Faro")/
Супа от леща по манастирски
Гаспачо/испанска кухня/
Гаспачо-2 вид/испанска кухня/
КРЕМ СУПА ОТ ПРАЗ
СУПА ОТ ПРАЗ
Доматена крем супа
Гъста супа от зеленчуци
Студена зеленчукова супа
Крем-супа от картофи
Зелена супа
Жетварска супа
Крем-супа от карфиол
Пилешка супа с домати и риган
Тигърска супа (оранжева)
Гъбена супа
Крем супа от зеленчуци
Супа от тиквички   
Пилешка супа с лимон и спанак
Гъбена супа
КАРТОФЕНА СУПА
Картофена крем супа с крутони
Мързелива супа "топчета"
Китайска супа със свински ребърца
Пилешка супа с целина и розмарин

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 17:22 от nadinka

# 3
  • Мнения: 285
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО

КАРТОФИ
ново[/color]Пълнени гъби и картофи/Верити//
ново[/color]Чеснови картофки/
ново[/color]Пълнени картофи по панагюрски/
ново[/color]Розички от картофено пюре/
ново[/color]Картофки на скара "Тексас"/
ново[/color]Златни картофки на Лео/
Печени картофи с праз лук/испанска кухня/
Пикантни картофки
Пълнени картофи
Картофи с чеснов сос
Пълнени картофи по родопски
"Дупени картофи"
Торта от картофено пюре с гъби
Картофени крекери по бернски
Гнезда с картофено пюре
Дипломатически картофи
Картофи плакия
Картофи "Дафиноа"
ПИКАНТНИ  КАРТОФИ (бейби)
ПОСТНА МУСАКА
КАРТОФЕНИ ПИТКИ
КАРТОФЕНИ ЛОДКИ, ПЕЧЕНИ НА ФУРНА
ПАСТИРСКИ ПИРОГ
ХРУПКАВИ КАРТОФИ
Пресни картофки със сос
Картофи по непалски
Картофена пица
Фугаца от картофи
Картофи по индийски/от Gerko/
Картофки със сметанов сос


ТИКВИЧКИ
ново[/color]Фритата с  тиквички/
Печени кюфтета от тиквички
Тиквички със сирене
Тиквички(с ориз)
Тиквички на фурна
Задушени тиквички
Пълнени тиквички със сирене
Пълнени тиквички
пролетни зеленчуци на фурна
Плакия от тиквички


ФАСУЛ - БАМЯ - КАРФИОЛ - БРОКОЛИ
ново[/color]Броколи "Пела"/
ново[/color]Броколи с млечна заливка/
ново[/color]Задушени зеленчуци със сметана/
ново[/color]Броколи с извара/
ЗАПЕЧЕН ЗРЯЛ ФАСУЛ
ЗЕЛЕН ФАСУЛ С ЧЕСЪН
Бамя яхния
Зелен фасул със сос
Зелен фасул по британски
Зелен фасул/ Магадаскар/
Зелен фасул/Франция/
Зелен боб с картофки на фурна
Паниран зелен боб
Бял боб с доматен сос
Зрял фасул с червено цвекло
Карфиол с бял сос
Яхния от стар фасул
Стар фасул със зехтин в тава
Карфиол с масло
Паниран карфиол
Кюфтенца от зелен боб


ЧУШКИ
ново[/color]Ролца от чушка/
Печен пипер с доматен сос
Пълнени чушки с царевица
Пълнени постни чушки с тиквички и патладжан
Пълнени камби с ориз
ПЪЛЕНИ ЧУШКИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ФУРНА
Чушки бюрек
Лятна манджа
Пълнени сухи червени чушки със стар фасул
Пълнени чушки
Пълнени чушки II вид


ДОМАТИ
Червени домати пълнени с ориз
Пълнени домати
Тракийски гювеч
Гювеч от червени домати с ориз
Доматено чътни със зелен фасул/от Gerko/ Индийска


ПАТЛАДЖАНИ
ново[/color]Гръцка мусака с Патладжани/
Патладжани с кисело мляко/гръцка кухня/
Патладжани по атински/гръцка кухня/
Печени чушки с пюре от патладжани
Рататуй /за трима-четирима души/
Цяла манджа
Бърза гръцка мусака
Огретен от патладжани и домати със сирене/Иван Звездев/
Постен зеленчуков деликатес
Патладжани с плънка от гъби и ориз
Схторац
Патладжани по пармски
Медальони
Лятно изкушение
Ветрило от патладжан
Печен патладжан по италиански
Терин с патладжани
Печени патладжани по мексикански
Яхния от патладжани


СПАНАК - КОПРИВА
ново[/color]Спаначена яхнийка/
ново[/color]Спаначено пюре със сусам/
ново[/color]Огретен със спанак/
ново[/color]Картофен пай със спанак/
ново[/color]Бурания/
Зелена лятна манджа
Сърми от спанак
Мусака с коприва


ЗЕЛЕ
Постни зелеви сърмички
САРМИ
Прясно зеле по вандеенски/Франция/
Кале - Кисело зеле с ориз
Сарми и пълнени чушки
Сарми с ориз и праз


ГЪБИ
ново[/color]Царевична чорба с гъби/
Гъби с чесън и люти чушки/испанска кухня/
ФИНО ЗАПЪРЖЕНИ ГЪБИ
Каша от броколи и гъби
Задушени зеленчуци с картофено пюре
Гъби ала Толстой
Ориз с броколи и гъби шийтаке
Вегетарианско-овчарски пай
Ризото "Калабрезе"
Гъбена крем супа с картофки
Гъбена каша
Каша от гъби
Пържен ориз с три вида гъби


ЗЕЛЕНЧУЦИ МИКС
ново[/color]Зелен пролетен гювеч/
ново[/color]Задушени зеленчуци/
ново[/color]Зеленчуци по китайски/
Адже/арабска кухня/
Печени зеленчуци по италиански
Зеленчуци с бял сос
Зеленчукови гювечета
Зеленчуци със няколко вида сирена
Зеленчуци по китайски
Планински миш-маш
Зеленчуци с чеснов сос
Печени зеленчуци на скара
ДОБРУДЖАНСКА ЯХНИЯ
ГЮВЕЧ ОТ ПРЕСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
ОМЛЕТ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ /МИШ-МАШ/
ПЕЧЕН КАРФИОЛ
ТИКВЕНИК ПО РОДОПСКИ
ЗАДУШЕНА ЦАРЕВИЦА ПО СЕЛСКИ
ЗАДУШЕНО ЗА ДВАМА
ПЕЧЕНИ ГРАДИНСКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Гювеч "Фуете"
Ястие от целина
Зеленчуков разкош


ПАСТА - ТЕСТЕНИ - ПЕСТО
ново[/color]Соленки с овесени ядки/
ново[/color]Хомос/
ново[/color]Талиателе"Примавера"/
ново[/color]Хляб без мая /очистителен//
Магданозено песто/италианска кухня/
Песто с джоджен/италианска кухня/
Песто с чубрица/италианска кухня/
Песто със спанак и босилек/итал.кухня/
ФАЛАФЕЛ/арабска кухня/
Ньоки в чесново-гъбен сос
Чабатта/италианска кухня/
Хляб с маслини
Спагети със сметанов сос
Спагети с джинджифил и чесън
Макарони със зеленчуци
Спагети със спаначен сос
Баница със спанак и яйца
Баница с праз и гъби
Баница с кисело зеле/зелник/
Полента
Вегетарианско пастицио
Канелони със спанак и гъби
Баница "Трио зелник"
Пядж параатха/от Gerko/ Индийска
Паратас/от Gerko/ Индийска
Хлебна пица
ОВЕСЕНИ КЮФТЕТА СЪС ПЛЪНКА
Палачинки със извара
Спагети със зеленчуци по китайски
Мусака ''Кус-кус''
Разделна ароматна баница


ОРИЗ - ЛЕЩА
ново[/color]Кюфтета от червена леща (без пържене и печене!) /
Ориз с къри и моркови/индийска кухня/
Ориз със зеленчуци по индонезийски
Ориз с гъбен сос
ЯХНИЯ ОТ ПРАЗ ЛУК С ОРИЗ
Ориз пилаф с чушки
Ориз с бамя и тиквички
Ориз с гъби на микровълнова фурна
Пържен ориз
Зеленчуково ризото


СИРЕНЕ - КАШКАВАЛ
ново[/color]Пълнени тиквички с царевица и сирене/
Печена фета/гръцка кухня/
Сирене във фолио
МУСАКА ОТ ПРАЗ СЪС СИРЕНЕ
СИРЕНЕ В ГЮВЕЧЕ
Сирене запечено в тиган
Сирене с пресен кромид лук на фурна


ЯЙЦА
Зелен фасул с яйца
Яйца на очи по пирдопски
Яйца върху лук
Пресен лук с яйца
Бъркани яйца”Лучено”
Пържени червени домати с яйца
Яйца а-ла-паризиен
Зелен омлет с плънка от гъби
Яйца по индийски
Забулени яйца върху задушени гъби

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 17:23 от nadinka

# 4
  • Мнения: 285
ЯСТИЯ С МЕСО

ПИЛЕШКО
ново[/color]Пилешки пакетчета/
ново[/color]Прегръдката на Стефани/
ново[/color]Пиле териаки/
ново[/color]Пилешки бутчета с чесън/
ново[/color]Пилешка яхния със спанак/
ново[/color]„Пилешки специалитет“/
ново[/color]Пиле по холандски/
ново[/color]Пилешки бутчета с домати/
ново[/color]Китайски пилешки крилца/
ново[/color]Мариновани пилешки бутчета/
ново[/color]Пилешки гърди с ароматна заливка/
Мург къри (Пиле къри)/индийска кухня/
Пиле по кашмирски
Дюнер "Зози"
Пилешки рулца с гъби
Пиле с лук на фурна
Пиле с маслини
Пиле по японски
Пиле,пълнено с розмарин и чесън
Му Шу пилешки кюфтенца с китайско зеле
Пълнено пиле по мексикански
Пилешко филе”Страст”
Пиле”Мелбърн’
Пиле по студентски
Мариновани пилешки гърди
Пиле с чеснов сос
Пиле с ароматен сос
Пилешки рулца с гъби
Пиле по мексикански
Пилешки дробчета с гъби и червено вино
Пиле със зеленчуци (основна рецепта)
Бързи пилешки жулиени
Пилешко филе в соев сос
Пилешко филе с домати
Пилешко филе”Джоб”
Родопско вдъхновение   
Пилешко филе със зеленчуци
ПИЛЕШКО РУЛО С ГЪБИ
ПИЛЕ В ЧЕСНОВ ДОМАТЕН СОС
ПИЛЕШКИ КНИЖЕН КЕБАП
Топло мезе с пиле
ПИЛЕ ПО ЛОВДЖИЙСКИ(Средногорието)
ПИКАНТНО ПИЛЕ
Пиле в патладжани
Пиле със зарзават
ПИЛЕ ПЛАКИЯ
ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
ПЕЧЕНО ПИЛЕ С ЧЕСЪН
Пилешки жулиени със зеленчуци
Пилешки руладини с мащерка и чесън
Руладини от пиле
Беконови наслади
Пълнени пилешки гърди с гъби и домати
Пълнено бутче по джумалийски
Пиле с чесън
Пилешки шишчета с розмарин
Пиле "Ескабече"
Пушено зеле
Петровски пилешки курбан
Дробчета с праз и маслини
Матрьошка
Пиле по селски


СВИНСКО
ново[/color]Свинско задушено/
ново[/color]Свинско с кисели краставички/
ново[/color]Пържоли по ловджийски/
ново[/color]Кавърма/
Кавърма по воденичарски
Кавърма – кебап
СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕ ПО БОСИЛЕГРАДСКИ
Пържоли с черен пипер и карамелизиран лук/италианска кухня/
Сърмички със свинско
Пиперено свинско със зеленчуци (Иван Звездев)
Мусака с тиквички (от DessiJ)
Катино мезе
Задушено свинско със сини сливи и гъби
Свинско по македонски
Месо във фолио/лесно/
Капитански пържоли
Крумовградски кебап
По-особени сърми
Свинско със зеленчуци
Свинско с гъби във винен сос
Пържоли по испански
БАНСКО БАРОТО
ВРЕТЕНО
КЕБАП С ГЪБИ
ДРУСАН КЕБАП
Пикантни свински ребърца
Свинско по корейски
Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна
Варварска сабя
Котлет "Зингара"
Друсан кебап по самоковски
Пържола "Стартер"
Свинско с пикантен доматен сос
Задушени македонски пържоли
Задушено свинско
Свински руладини
Гювече със свинско филе


ТЕЛЕШКО
Гювече по унгарски
Бифтек”Екстремадура”
Желиран телешки език
Телешки завиви
Задушено телешко с домати
Телешки подлучен гювеч
Телешко с пресни гъби
Телешки котлети по ловджийски
Мусака от телешко с гъби
Телешко с гъби а ла Ришельо
Чомлек
Телешко месо по гръцки
Стефато/Бон Апети/
Канибалски медальони
РАГУ
ЗАДУШЕН ЧЕРЕН ДРОБ
ЗАДУШЕНИ КОТЛЕТИ
ГЮВЕЧ С МЕСО
МУСАКА ОТ ТЕЛЕШКО И ТИКВИЧКИ
Телешко с бамя


РИБА
ново[/color]Риба на скара/
ново[/color]Рибна кавърма „Бали” /
Сьомга в пергамент
Хек със зеленчуци - 2/Neli VB/
Риба със зеленчуци на фурна/за трима-четирима души/
Скумрия с домати на фурна
Хек със зеленчуци
Шаран с доматен сос
Риба с гъби
Риба с плънка/Иван Звездев
Пастърва във фолио
Универсална рибна рецепта – плакия
Риба марината
Пълнена пъстърва с гарнитура от пачи крак
Риба на скара с лимон и джинджифил
Шаран по йовковски
Риба плакия по кайлъшки
Пълнени пъстърви по китайски
Скумрия с ароматни треви и лимон, запечена във фолио
Рибен кебап в гювече"Бон Апети"
РИБА, ПЕЧЕНА СЪС СОС ОТ ЯДКИ
ШИШЧЕТА ОТ РИБА НА СКАРА
ПЕЧЕНИ РИБНИ ФИЛЕТА
Паламуд на фурна
Пъстърва с магданозен сос
Задушена морска риба
Ципура върху канапе от зеленчуци
Скариди соте
Дунавски гювеч от сом
Рибен гювеч
Шишчета от сом
Скумрия в чесново масло
Скумрия "Папиот"
Шаран плакия с карфиол
Самоковска пъстърва с доматен сос
Туз да леврек
Кефал с пюре от патладжан по сицилиански
Калмари по градинарски
Мерлуза със зеленчуци
Печена риба с маслини
Скумрия кебап с гъби
Скумрия с гъби
Риба по воденичарски
Задушена риба в джинджифилов сос


ЗАЕШКО
ново[/color]Задушено заешко със зеленчуци/от “Време за готвене”//
Маринован заек по кубински
Средногорско руло от заек/Бон Апети/
Руло от заек по ловджийски
ЗАЕК С ПРЯСНО ЗЕЛЕ (с. Габровница, Пазарджишко)
ЗАЕК В ТИКВА
ЗАЕК СЪС СОС
Марокански заек
Задушен заек по болярски
Чомлек от заек
Дяволски заек


АГНЕШКО
ново[/color]Агнешко задушено/
ново[/color]Агнешко с патладжани и домати/
Агнешко със зелен фасул по арабски
Агнешко задушено по римски


КАЙМА
ново[/color]Телешки кюфтенца в легло от задушен праз/
ново[/color]Кюфтета със зеленчуков сос/
Кюфтета по арабски
Лахме фурн/арабска кухня/
Мусака с патладжани
Пълнени патладжани по турски
Салтисон с кайма
Голя-я-а-ама и лесна за приготвяне сърма
Albondigas Cantabras (кюфтенца по кантабрийски)
Плескавица със спанак
Пълнени чушки с тиквички и патладжан
Пълнени камби с кайма и зеленчуци
Пълнени тиквички по сицилиански
ПЪЛНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С КАЙМА
Мусака"Маги"
Сарми от марули в бульон


КОЛБАСИ
Песто де ла Манча
Тиквички по ловджийски
Патладжани по кръчмарски
Кренвирши по креолски

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 17:24 от nadinka

# 5
# 6
  • да има едно лесно - на мотора
  • Мнения: 2 419
Да споделя една разделна ( по табличката на Ками ) рецепта с тиквички ( само яйцето не е разделно  Grinning )

1,5 кг. тиквички
30 мл олио ( зехтин )
-----------------------------------------
1 кофичка цедено мляко Роса
1 кофичка 4.5% Верея 
5 яйца
1 вр. копър
2-3 скилидки чесън

Тиквичките се обелва и нарязват на колелца, объркват се с мазнината и се пекат до омекване .( Аз вода не сложих ). Отгоре се заливат със  сместа и се допича до получавне на коричка .
Много е вкусно студено .

# 7
  • Мнения: 2 343
Здравейте! Simple Smile
Ето една бърза и вкусна супичка за голямо семейство Laughing:
1,5 кг картофи
0,3 кг моркови
0, 5 кг гъби
1/2 масло + 4-5 с. л. олио
сол, чубрица, черен пипер

Картофите и морковите се нарязват на средни парчета и се покриват с вода. Варят се с малко сол. Намачкват се и се пасират за гладкост на сместа.
Гъбите се нарязват и се задушават с маслото и олиото. Прибавят се подправките.
Накрая гъбите се изсипват при крем супата и се разбърква.
Добър апетит!

# 8
  • Мнения: 215
Здравейте  Simple Smile. Ето една вкусна супичка и от мен.
Продукти за 4 порции:1/2 пиле, 100-150г. пресни гъби, 25г. масло, индийско орехче, настъргана лимонова кора, лимонов сок, сол, черен пипер.
Пилето се сварява до готовност в подсолена вода, след което се изважда. Във врящия бульон се пускат да врят за около 25мин. почистените и нарязани гъби. Супата се подправя на вкус със сол, лимонова кора, индийско орехче. След 4-5 мин. се сваля от огъня и се прибавя маслото и ситно нарязаното месо. При поднасянето се поръсва с лимонов сок и нарязан магданоз.
Да ви е вкусно  Hug

# 9
  • Мнения: 480
Ето малко рецепти със спанак и от мен:
        СПАНАК С МАСЛИНИ
Продукти:600гр.сварен,изцеден и нарязан спанак,15-20 черни маслини без костилки,нарязани на кръгчета,10 зелени маслини,3 супени л. нарязани бадеми,1 скалидка ситно нарязан чесън,зехтин,сол
      В тенджера с незалеп. покритие загрейте зехтина и запържете в него бадемите и чесъна за 2 мин.Добавете маслините и ги запържете още 1 мин.След това сложете спанака,дадушете го за около 3 мин.Сервирайте топло.


           СПАНАК С ГЪБИ НА ФУРНА
Продукти:500гр.спанак,250гр.гъби,2-3 с.л. масло,3-4 стръка зелен лук,1с.л.брашно с връх,1 китка магданоз,черен пипер и сол
       Задушете в маслото гъбите нарязани на ивички.Прибавете нарязания спанак и лук,посолете.След 10 мин. прибавете ч.пипер,магданоз и брашното размито в 1 чаена чаша студена вода,разбъркайте и прехвърлете сместа в тавичка.Печете в загрята фурна до зачервяване.Поднесете топло.

              КАПАМА
Продукти:500гр.спанак,500гр. пресни картофи,5-6 стръка пресен лук,2 глави кромид лук,3-4 с.л.олио или масло,2 моркова,парче целина,черен пипер,дафинов лист,бахар,магданоз,сол
      Нарежете наситно и задушете морковите,целината,пресния и стария лук в мазнината.Добавете ситно нарязания спанак и продължете да задушавате на слаб огън с една кафена чашка подсолена вода-10 мин.След това налейте 2 ч.ч. гореща вода и прибавете нарязаните на едри парчета картофи.Посолете и добавете дафиновия лист,черен пипер,бахар и оставете ястието да ври на тих огън,докато остане на мазнина.Поръсете готовото ястие с магданоз.


                СПАНАчЕНА КАшА-1
Продукти:1кг.спанак,4-5с.л. олио,2с.л. брашно,1ч.л. стрита чубрица,джоджен,черен пипер,сол
       Нарежете на ситно спанака и го задушете в мазнината,сол и малко вода.След като омекне,претриите на пюре и добавете на тънка струйка брашното,размито в студена вода.Бъркайте,доката кашата се сгъсти.Подправете я с черен пипер,чубрица и джоджен.

                  СПАНАчЕНА КАшА-2
Продукти:750гр.пресен спанак,4 домата(или 1 л. доматено пюре),2 скалидки чесън,1/2 чаена чаша бяло вино,3 с.л. масло,4 с.л. брашно,1 ч.л. стрита мащерка,1 дафинов лист,черен пипер,сол
        Нарежете на ситно спанака и задушете със сол и малко вода.След като омекне,претрийте на пюре и добавете ситно нарязаните домати,нарязаните скалидки чесън,дафинов лист.Прибавете брашното размито във вино и същото количество вода.Бъркайте докато се сгъсти.Подправете я с черен пипер и мащерка.

                    ПТИчИ ГНЕЗДА ОТ СПАНАК
Продукти:1кг.спанак,3-4 яйца,3 с.л.масло,червен пипер,сол
    Нарежете на дребно спанака.Задушете го маслото и малко сол.Изсипете го в намазана с масло тавичка.Направете 3-4 вдлъбнатини,в които сложете по едно яйце,чукнато от ниско.Посолете яйцата и запечете в умерено силна фурна.Поръсете с червен пипер.

              СПАНАК ЗАПЕчЕН С КАшКАВАЛ
Продукти:750гр,спанак,3-4 с.л. олио,100гр. кашкавалчерен пипер,червен пипер,сол
      Задушете спанака в мазнината и сол,без да добавяте вода.След като омекне прибавете 50гр. кашкавал-настърган,черен и червен пипер.В намазана тавичка изсипете сместа и поръсете с 50 гр. кашкавал.Запечете в умерена фурна.

# 10
  • Мнения: 2 110
Ето нещо вкусно и много диетично и  става и за разделно хранене !
Салатка
1 пакет обезмаслена извара
2-3 с.л. кисело мляко
1 буркан кисели краставици
черен пипер

# 11
  • Мнения: 1 380
Салата "Вечна маладост"
Трябват ви 1 малка глава  червено цвекло, 1-2 моркова и шепа кедрови ядки.....
Червеното цвекло го бланширам за 5 минути( иначе ме болки корема, когато е сурово), настъргвам морковите, овкусявам с лимон, царевично олио и малко сол и накрая поръсвам с кедровите ядки.

Приятен апетит.....

# 12
  • Мнения: 1 380
Разделни макарони със зеленчуци на фурна
Трябват ви зеленчуци по ваш вкус и макарони (с каквато форма предпочитате)
Сваряваме макароните с малко сол, отцеждаме и изчакваме през това време да се запекат зеленчуците във фурната.Не трябва много да ги запичате, за да не се губят витамините.
След това изсипваме макароните в тавата със зеленчуците, поръсваме с кашкавал(по избор), запичаме още малко за да хване коричка и готово....
Забележка:Ако искате броколито да има наситен зелен цвят и след печене преди това ги бланширайте за няколко секунди в подсолена вода....тук май не съм спазила тази максима и цвета е ужасен......
http://media.snimka.bg/1502/009258577-big.jpg

# 13
  • Мнения: 1 380
Основно ястие
Супа "Виагра" Mr. Green Mr. Green Mr. Green(мъжо така я е кръстил...знам ли, може така да му действа....)
Съдържа: брюкселско зеле, грах, морков, целина,бамя и аспержи....всичко това варите за възможно най-кратко време, на възможно най-високата температура и готово....а поръсвате с чубрица накрая.....
Някъде чел, че аспержите са виаграта на пазара за зеленчуци и от там и дойде името......а червеният цвят на супата идва НЕ ОТ ДОМАТИТЕ, КОИТО НЕ ОБИЧАМ В МАНДЖА, а от преди това врялото червено цвекло за предишната салата........ Peace

# 14
  • Мнения: 1 849
Аз пък наблегнах на паприкаша: 1/2 кг. чушки (севрия) се нарязва, стар лук и чесън се задушават и къкрят до омекване, добавят се 1/2 кг. домати, обелени на парченца, довира и се поръсва с магданоз. Може и да се запече и да се хапва с филийка. Или пък с плочка сирене или шунка отделно. А ако се направи с пилешко или свинско в гювеч - пак става протеиново ядене.

Друго интересно нишестено ядене за мен е пържено оризово фиде (от китайски или диет. щандове). Пуска се за 2-3 мин. във вряла вода (някои не го варят, а направо пържат), отцежда се хубаво в гевгир (поне 20 мин.), после се запържва в масло до розово, става хрупкаво. Може да се хапва с петмез от фурми, кленов сироп или мед (по 1 ч.л.)- за сладък вариант. За солен със зеленчуци, запържени заедно или отделно с фидето - лук, тиквичка (настъргана), чушки, морков,... и маслинки. 

# 15
  • Мнения: 63
Жетварски Таратор от книгата "Сила за Живот 2"

Прясна краставица - 1/2 средно голяма
Растително масло - 1 ч. л.
Орехови ядки (смелни) - 1 пълна ч. л.
Копър (магданоз) - 1 ч. л.
Чесън - 1-2 скилидки
Лимонов сок (ябълков оцет) - 1 с. л.
Сол - на вкус

# 16
  • Мнения: 44
Момичета, добре дошлиHug



Всички линкове водят към следната тема с рецепти - Разделно хранене-рецепти/2/ или към предишната аналогична тема Разделно хранене-рецепти,
които са попълвани основно от нашият непресъхващ източник на "разделни" изкушения Ками Heart Eyes, с известен принос и на други "разделни" форумки  Hug

Много хубава тема! Благодаря за информацията. Ще се опитам да се храня разделно!


  chef  chef  chefАко искате да споделите някоя прекрасна рецептичка с нас, заповядайте в активната ни тема за рецепти ето ТУК


Ето ни табличката: Таблица за съчетаване на храните при разделно хранене

Ако пък още не сте стигнали до готвенето, а имате нужда от малко надъхване или информация относно разделното хранене, елате в темичката "Разделно хранене" на подфорума "Красива мама"!

# 17
  • Мнения: 12
Ето една рецептичка на мама.

Пилешки гърди с гъбен сос

# 18
  • София
  • Мнения: 1 832
Тиквички /патладжани/бюрек
тиквички
сирене
доматен сок
копър
яйце
брашно
галета или царевично брашно
мазнина за пържене
Тиквичките се обелват и се нарязват по дължина, запичат се нагрил тиган или барбекю
сиренето се намачква, добавят се доматите, нарязания копър яйце /сместа трябва да е гъста, като пастет/ намазват се тиквичките и се слепват по две.
Овалят се в брашно, после в разбито и яйце и накрая в галета.
Пържат се в загрята мазнина.
Поднасят се с млечен сос - кисело мляко, чесън и копър

Ако са патладжани трябва да се посолят и отцедат от горчивия сок и тогава да се пекат

Само запечени на гри-тигана стават и на салата с дресинг от оцет, зехтин /олио/, чесън и копър

# 19
  • Мнения: 1
Преди не вярвах,но сега от опит се убедих,че разделното хранене прави чудеса. Wink Това не да точно рецепти,но са комбинации на храни,такива че да се приемат най-бързо от организма и да се напрупват по-малко мазнини. www.poneshto.com/?p=4230
Иначе най-бързото,за което се сещам е кисело мляко с банан или препечена филия намазана с масло

# 20
  • Мнения: 191
Здравейте и от мен!  Grinning
Всички, които спазваме разделното хранене, пишем в ето тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=466022.0
...и много подобни теми, изписани преди нея Wink.

А за възраждане на тази тук, с рецептите, съм много ЗА! Peace
Ще се опитам да добавям по нещичко и аз, въпреки че готвя "на око" и моите рецепти са по-скоро идеи Wink...
Ще следя с интерес нови предложения! Peace

  bouquet

Ето и първата ми идея -
Пилешки воденички - кавърма

Необходими продукти:
Около килограм пил. воденички
1-2 суп. л-ци олио
1 голяма глава стар лук
1 голям стрък праз лук
1-2 моркова
може гъби, може и чушка
Пилешките воденички се сваряват напълно с една лъжица подправки по избор. Аз сложих Маги 10 зеленчука.
Лука се нарязва на полумесеци, праза на парченца, морковите на колелца. Зеленчуците се изсипват в тефлонов тиган заедно с мазнината и се задушават до омекване. Сварените воденички се нарязват на ситно и се изсипват в тавичка, прибавят се задушените зеленчуци, добавят се подправки на вкус (аз сложих Пикантина, черен пипер, малко къри)....може да се сложи почти всичко, което обичате - чубрица, джоджен, червен пипер и др. Сместа в тавичката се залива с 2-3 черпака от бульона, в който са вряли воденичките и се запича на фурна до готовност.
Количествата са ориентировчни!

 Peace    bouquet

# 21
  • Мнения: 191
nidjlq, има голяма тема за РХ в подфорума "Диети", тук вече по-рядко се пише напоследък Rolling Eyes. Иначе, за моите рецепти не е проблем да уточнявам дали може да се хапват с хляб. Peace Ето днес имам една, която може, но не е препоръчително ако искаш да отслабнеш, защото се завишават прекалено нивата на въглехидратите.

Кафяв ориз с манатарки
Необходими продукти:
1ч.чаша кафяв ориз, около 200гр. Ориза се измива и се накисва в студена вода за 2 часа, преди да се готви.
1 стрък праз лук
половин глава стар лук
1 морков
1 шепа сухи манатарки, които се накисват в топла вода за около 20 мин.
малко масло, 2 суп. лъжици зехтин
черен пипер, гъбен бульон (кубче), щипка девисил, щипка сух джоджен, Пикантина (изобщо подправките са на вкус, кой каквото обича)

В малко зехтин+масло се задушават праза, лука и моркова, нарязани на ситно. Добавя се измития ориз, водата в която са киснали гъбите и подправките. Накиснатите гъби се нарязват на парченца и се прибавят към ориза. Всичко се разбърква добре и се изсипва в тавичка,добавя се гореща вода да покрие ориза и отгоре се слага още малко зехтин. Покрива се с алуминиево фолио, което трябва да се надупчи на няколко места, за да може да се изпарява правилно течността. Пече се на 180 градуса, като се проверява и ако е нужно се добавя още малко гореща вода. Кафявия ориз иска доста вода и малко повече време за готвене, но е по-полезен от обикновения и с по-специфичен вкус. Ястието може да се консумира със салата от пресни зеленчуци и с хляб.

# 22
  • близо под тепетата
  • Мнения: 668
nikolovi, верно е че не водят към рецептите, но за сметка на това си имат блог - http://club-rh.blogspot.com/  в него рецептите са подредени според състава-патладжани,ориз,десерти Laughing

За да не е просто включване ей така Mr. Green ето една рецепта, която според мен става Peace

Яхния от тиквички

Продукти:
6 тиквички,
3 глави лук,
3 домата,
растително масло,
30гр. брашно,
1 връзка копър,
червен пипер,
сол
черен пипер на вкус.

Приготвяне:
Ситно нарязания лук се задушава в мазнината и малко вода до омекване. Прибавят се последователно червеният пипер, настърганите на ренде домати, нарязаните на кубчета тиквички и черният пипер. Заливат се с топла вода и се варят на тих огън, докато омекнат тиквичките. Прибавя се брашното, размито в малко студена вода. Ястиети се варо още 10мин., след което се отстранява от огъня и се поръсва със ситно нарязаният копър

# 23
  • Мнения: 22 867

bisicka, кексчето изглежда вкусно, има ли му някъде рецептата?

# 24
  • Мнения: 16


Рецептата е :

5 яйца
4 ябълки
400 гр. брашно
200 гр. захар
1 к. ч. олио
1 бакпулвер
1 ванилия


Искам да ва питам как мога да си покажа снимката че днес цял ден си идрая с това благодаря ви предварително.

Ябълките на едро ренда , изчаква се малко да отпуснат сока.По време на чакането се разбиват другите продукти , след като е готова сместа се добавят и настърганите ябълки, пече се на 180 гр.

# 25
  • Мнения: 2
Салатата от мариновани моркови от Бон Апети е страхотна правя си я често  Laughing

# 26
  • Мнения: 20
Темата е много хубава от две седмици приготвям ястията и съм много доволна и отслабнала и мойте мъже много я харесаха.Само ми е много бавно това че за да намеря дадена рецепта трябва да обиколя всички и да ги прегледам ето например немога да намеря рецептата за соленките с овесени ядки newsm78
или аз не виждам нещо.................

Поздрави на всички майчета  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 27
  • Мнения: 74
много е полезно, но е трудно да се спазва. аз поне много лесно се изкушавам и май това не е за мен

# 28
  • Мнения: 184
Здравейте!Можете ли накратко да ми обясните в какво сесъстой РХ?Искам да отслабна 7,8 кг.и ми казаха,че най-добре с РХ. Hug

# 29
  • Мнения: 32
Опитах резделното хранене, но нещо не ми понася. все съм си гладна, а в същото време не слабея Sad

# 30
  • Мнения: 68
Здравейте,   bouquet
Мисля да започна с разделното хранене, така че се записвам да следя темата! Има доста интересни рецепти, обещавам като разуча малко повече и аз да се запиша с най малко една рецепта

# 31
  • Мнения: 0
Омлет по белгийски

Продукти:
8 бр. яйца
200 гр шунка
350 гр гъби
60 гр масло
160 гр брашно тип 500
1/2 вр. магданоз пресен
20 мл газирана вода

Приготвяне
1.Почистете гъбите и ги нарежете на филийки;
2.Сложете ги да се задушават в маслото заедно със ситно нарязания магданоз;
3.Наръсете ги със сол и черен пипер на вкус;
4.Отделно пригответе гъста смес от жълтъците, брашното и газираната вода;
5.Към нея прибавете гъбите и разбитите на сняг белтъци;
6.Изсипете сместа в тиган със сгорещена мазнина;
7.След като омлетът стане готов, върху него наредете тънки лентички от шунката;
Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Пиле с моркови и гъби

Продукти:
2 бр. пиле
350 гр моркови
250 гр гъби
250 гр масло
150 гр домати
10 ск. чесън стар
15 бр. черен пипер на зърна
350 гр кашкавал


Приготвяне
1.Сварете пилетата с морковите, черния пипер на зърна и сол в тенджера под налягане
2.След около час и половина пилетата са готови, извадете ги и ги обезкостете
3.Наредете в тава морковите, нарязани на ситно, гъбите, предварително сварени и нарязани
4.Добавете чесъна, също нарязан и залейте с два черпака от бульона
5.Нарежете маслото на филийки върху зеленчука и поръсете с малко черен пипер
6.Наредете пилешкото и настържете кашкавала
7.Запечете ястието във фурна около 15-20 минути до зачервяване.

# 32
  • Мнения: 5 346
Здравейте!Можете ли накратко да ми обясните в какво сесъстой РХ?Искам да отслабна 7,8 кг.и ми казаха,че най-добре с РХ. Hug

Означава, че не могат да се ядат едновременно храни от различни групи. Пример: на едно хранене само  Белтъчини /месо, риба, млечни/ + салата от зеленчуци. Желателно е да не се смесват различни белтъци.
Въглехидрати/ тестени,  сладки храни, сосове, хляб/ да не се смесват с белтъчини
Ще разберете подробно, ако погледнете 90 дневна диета в интернета. Там е обяснено подробно как можете да се храните разделно. В тази диета разделно хранене е по дни. Започва се с белтъчен ден, следващия е варива, третия въглехидрати, а четвъртия - само плодове. Закуската във всички дни е само плод. Всеки 29 ден е само воден. Аз съм я правила и свалих 10 кг. Сега я правя 2-ри път и има резултат, макар и по- малък от първия път.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 22:50 от Gerber 1

# 33
  • Мнения: 244
Здравейте, от скоро се опитвам да готвя разделно и Ви предлагам една рецепта с риба

500 гр тилапия (или друг вид филе бяла риба)
2-3 дафинови листа
3-4 скилидки чесън
1 зеленчуков бульон( или поръсвам с Вегета 1 супена лъжица)
сок на един лимон
половин кафяна чашка зехтин
черен пипер

Филетата риба се нареждат в тавичка, поливат се със зехтина и лимона, слагат се всички подправки и накрая се поръсват със зеленч.бульон.Долива се в тавичката малко вода (може и малко бяло вино).Пече се в умерено предварително загрята фурна около 30-40 минути.По желание след запичане от едната страна може да се обърнат филетата да се запекат и от другата.

# 34
  • Мнения: 1
Разделното хранене е система за хранене, която дефинира методика за ефективното съчетаване на хранителните вещества с целпо-добро смилане на храната и намаляване на канцерогенните вещества в организма.Ако се спазва правилно разделното хранене води до трайно и ефикасно отслабване. Колкото по-дълго го спазвате, толкова килограмите, които сваляте ще са повече.

# 35
  • Мнения: 0
Здравейте искам да попитам понеже срещнах рецепта за баница със спанак и яйца но в таблицата пише че не може да се смесват хлебни изделия с яйца но може със жълтък за това искам да питам получава ли със жълтъци.Благодаря предварително

# 36
# 37
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 687
Хей, никой ли не пише вече тук?  Simple Smile

# 38
  • Мнения: 0
triabva mi xubava rezepta za sytliash!blagodaria

# 39
  • близо под тепетата
  • Мнения: 668
triabva mi xubava rezepta za sytliash!blagodaria

Свари ориза във вода, добави канела и готово  Peace

 Joy

Сютляч и разделно хранене не вървят ръка за ръка  #2gunfire Naughty

# 40
  • Мнения: 387
Искам да го опитам това разделно хранене.
Нямам кой знае какво за сваляне, само 2-3 кг. Но според мен ще ми е полезно и ще се чувствам по-добре. Правила съм 90-дневната диета миналото лято за около месец и нещо и се чувствах прекрасно, но после - на почивка, AI и прецаках всичко  Embarassed
Записвам се да ви следя.  Peace

# 41
  • София
  • Мнения: 11 704
Запис. Ще се върна да прочета всичко. Hug

# 42
  • Мнения: 3 386
Момичета, само на мен ли не ми се отваря "Таблица за съчетаване на храните при разделно хранене" от първа страничка? Исках да я разгледам...  Confused

# 43
  • Мнения: 0
Разделното хранене подходящо ли е за деца на 14 години

# 44
  • Мнения: 11
Аспержите са афродизиак .

# 45
  • Мнения: 45
момичета каде е наи-новата тема за РХ искам да се я почвам да се храна така чее след раждане о6те сйм доста кола на гореее Sad Sad

# 46
# 47
  • Мнения: 1 289
Благодаря за темата! Simple Smile

# 48
  • Мнения: 1 305
Страхотна ви е темата! Поздравления!  bouquet

# 49
  • Мнения: 1 289
Омлет по белгийски

Продукти:
8 бр. яйца
200 гр шунка
350 гр гъби
60 гр масло
160 гр брашно тип 500
1/2 вр. магданоз пресен
20 мл газирана вода

Приготвяне
1.Почистете гъбите и ги нарежете на филийки;
2.Сложете ги да се задушават в маслото заедно със ситно нарязания магданоз;
3.Наръсете ги със сол и черен пипер на вкус;
4.Отделно пригответе гъста смес от жълтъците, брашното и газираната вода;
5.Към нея прибавете гъбите и разбитите на сняг белтъци;
6.Изсипете сместа в тиган със сгорещена мазнина;
7.След като омлетът стане готов, върху него наредете тънки лентички от шунката;
Поръсете със ситно нарязан магданоз.


Извинявам се, но искам да попитам в разделното хранене нали не се смесваше брашно и протеини? Или греша?

# 50
  • Мнения: 0
Браво,страхотни сте Hug

# 51
  • Мнения: 1
Здравейте, не мога да си намеря някакъв десерт с праскови. Някакви идеи

# 52
  • Мнения: 56
Поклон пред резултата постигнат от Люба, пожелавам ти да го задържиш и само подобравяш.. Това е и маята цел постигнатото да бъде запазено

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 23:54 от mamakris

# 53
  • Мнения: 22 867
Здравейте, не мога да си намеря някакъв десерт с праскови. Някакви идеи

ВКУСЕН ПОСТЕН СЛАДКИШ, нарязваш прасковите на резенчета, подреждаш ги, може да ръснеш захар в/у тях, става и без нея, аз не слагам, но въпрос на вкус.

И още един, подобен на първия - ОЩЕ ЕДИН МНОГО ВКУСЕН ПОСТЕН СЛАДКИШ С ПРЕСНИ ИЛИ ЗАМРАЗЕНИ ПЛОДОВЕ

Десерт, подобен на ТОЗИ - той е с разбита сметана, но става чудесно с желирано кисело мляко или заквасена сметана. Е, и с маскарпоне става, но не е толкова диетичен вариант.  bouquet

# 54
  • Мнения: 70
 labrex, последният десерт изглежда страхотно. Можеш ли да дадеш насоки как се прави това желирано кисело мляко, за да изпробвам рецептата  Simple Smile

# 55
  • Мнения: 22 867
labrex, последният десерт изглежда страхотно. Можеш ли да дадеш насоки как се прави това желирано кисело мляко, за да изпробвам рецептата  Simple Smile

elihost ,използвам рецептата на Рая, изобщо вкъщи тая тортичка е дежурна. Аз я харесвам повече с две кофички кисело мляко и една заквасена сметана, майка я предпочита само с кисело мляко, останалите нямат претенции. Плодове и ядки по-желание, украса също. По-често правя торта, няколко пъти в чаши съм разпределяла сместа. Много вкусен и лек десерт се получава. Peace

# 56
  • Мнения: 8
Уникални неща има в тази тема.
Благодаря ви.

# 57
  • Мнения: 10
браво и на мен  ми  харесаха нещата...

# 58
  • Мнения: 38
Здравейте момичета. На вечеря може ли да е консумира боб , леща, нахут като ядене и разрешено ли е със салата? Също пълнени чушки с кайма но вместо ориз да се сложи елда разделно ли е или Ц  Laughing Има разни манджи дето мъжа ми ги обожава и едно от тях е спагети карбонара с бекон, лук и сметана вместо кашкавал аз ръся твърдо сварено яйце със сигурност това не е режимно? Много се затруднявам, а съм решила да мина на разделно и това са въпроси дето ме тормозят  newsm78 Ако някой помогне с отговорче Благодарим   bouquet

# 59
  • Мнения: 713
Единствено на първия ти въпрос отговарям с "да":  бобови + салата.
Останалите ястия не са чували  за РХ, макар че елдата не е категоричен въглехидрат като ориза, да речем. Бих махнала каймата от чушките, за сметка на други зеленчуци в пълнежа - моркови, тиквички, лук...

# 60
  • Мнения: 4
Мерси за рецептите  Grinning

# 61
  • Мнения: 403
 Попаднах на тази прекрасна рецепта за фокача, съобразена е с разделното хранене:

За тестото:

1 с.л. зехтин
160 мл вода (възможно е да е необходимо да се добави в процеса на месене)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
320 гр. брашно
¾ ч.л. суха мая

 Продуктите се слагат в машината за хляб в реда, в който са написани.
Наблюдавайте месенето, защото понякога е необходимо да се добави още вода!
Оставете да втаса 20 минутки. Друг вариант е да го приготвите вечерта и да го оставите в хладилника. Така може да го ползвате на следващия и дори по-следващия ден.

За топинга:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. червена къри паста
3 с.л. песто дженовезе (надявам се, съдържащите се в него следи от ядки и пармезан не оказват влияние върху разделността на храненето)
олио за пържене
 зехтин

 Нарязаният на полумесеци лук и чесънът, надребно, се задушават в 1-2 с.л. олио, заедно с къри пастата, докато омекнат.
Тестото се разточва и се прехвърля в намазаната със зехтин тавичка, надупчва се с вилица и се намазва със зехтин, пестото и задушените лук и чесън.
Пече се на 190 градуса, докато получи приятен загар   chef

# 62
  • Мнения: 4
Браво Надинка,

благодаря много. Почвам да ги използвам

# 63
  • Мнения: 440
Здравейте, аз съм нова в темата. Упорито чаках да отслабна от само себе си след раждането, обаче, вече 8 мес. това не се случва. Не мога да спазвам диети, тъй като съм с гастрит. Та, единственото ми спасение е Вашата темичка за разделно хранене. Много се радвам, че споделяте рецепти и благодаря за това. Ще Ви следя с интерес.

nadinka- при натискане върху линка на първа страница към "Таблица за съчетаване на храните при разделно хранене" ми показва, че няма такъв файл.
Ако някоя от Вас има тази таблица, ще съм благодарна да я сподели.

# 64
# 65
  • Мнения: 1 265
Здравейте и поздравления за темата.  bouquet Hug bouquet
Принудена съм у дома да минеме на разделно хранене (синът ми развива хипертония). След много четене реших да се присъединя към вас - предлаганите рецепти са разнообразни и в повечето случаи лесни за изпълнение.
Имам обаче само един въпрос - не зная дали е уместно тук но.... с тези ястия хапвате ли хляб при този начин на хранене?
Благодаря предварително на всички

# 66
  • София
  • Мнения: 293
Хляб се яде с въглехидрати, не се смесва с белтъчини.

# 67
  • Мнения: 1 316
Табличката  за съчетаване на храните при разделното  хранене не се отваря  newsm78. Ще е от голяма полза за начинаещите като мен.  Може ли линк??!!

# 68
  • Мнения: 4 871
Не знам да става въпрос за същата таблица, но аз ползвам ето тази:
http://media.snimka.bg/1883/010022031-big.jpg

Тази също не е зле, но с първата определено става по-бързо:
  http://dama.bg/uploaded/images/table.jpg

# 69
  • Мнения: 713
 http://forum.zonatabg.net/index.php/page,page3746.html

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 21:47 от кехлибаровка

# 70
  • Мнения: 28 464
Браво, много удобна ....., а какво значи зеленчуци /млечна киселина/? newsm78

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 21:40 от mimi.7299

# 71
  • Мнения: 4 871
Туршиите

# 72
# 73
  • Мнения: 21
Попаднах на тази прекрасна рецепта за фокача, съобразена е с разделното хранене:

За тестото:

1 с.л. зехтин
160 мл вода (възможно е да е необходимо да се добави в процеса на месене)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
320 гр. брашно
¾ ч.л. суха мая

 Продуктите се слагат в машината за хляб в реда, в който са написани.
Наблюдавайте месенето, защото понякога е необходимо да се добави още вода!
Оставете да втаса 20 минутки. Друг вариант е да го приготвите вечерта и да го оставите в хладилника. Така може да го ползвате на следващия и дори по-следващия ден.

За топинга:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. червена къри паста
3 с.л. песто дженовезе (надявам се, съдържащите се в него следи от ядки и пармезан не оказват влияние върху разделността на храненето)
олио за пържене
 зехтин

 Нарязаният на полумесеци лук и чесънът, надребно, се задушават в 1-2 с.л. олио, заедно с къри пастата, докато омекнат.
Тестото се разточва и се прехвърля в намазаната със зехтин тавичка, надупчва се с вилица и се намазва със зехтин, пестото и задушените лук и чесън.
Пече се на 190 градуса, докато получи приятен загар   chef

интересна рецепта...благодаря bouquet
ще я пробвам

# 74
  • Мнения: 412
Здравейте, имам една тиква и се чудя какво мога да направя с нея. Рецепти има много, но не намирам нито една за РХ. Моля ви, споделете ако някой е готвил тиква.

# 75
  • Мнения: 4 871
Ами може просто да я приготвиш във фурната, а после да я поръсиш с орехи и някакъв подсладител (аз си слагам мед).

# 76
  • Мнения: 713
Щом тиквата е плод, не трябва ли да се приема без ядки?

# 77
  • Мнения: 8
Уникални неща има в тази тема.
Благодаря ви.
Спасяването и незамъгляването на дори един човешки разум (защото ваксините целят точно - токсикация на организма с цел отклоняване от предначертания му път) е достатъчена награда за мен, а и за всички разумни и мислещи хора. Крайно време е не някой да ти казва - "направи това", а с разбиране да ти обеснява като на човешко същество какви са рисковете от вкарване на тежки метали (те са част от ваксините) в организма .

# 78
  • Мнения: 38
Открих невероятни рецепки, които нямам търпение да пробвам

# 79
  • Мнения: 1
Винаги съм искала да започна ,,разделно хранене'', и ето прекрасен случай, ще пробвам

# 80
  • София
  • Мнения: 1 936
Някой знае ли какво се случи с ФБ групата “Разделно хранене- мотивация и подкрепа”?
Имаше 28000 членове, а вече я няма .

# 81
  • Мнения: 28 464
Някой знае ли какво се случи с ФБ групата “Разделно хранене- мотивация и подкрепа”?
Имаше 28000 членове, а вече я няма .
Закриха я!
Сега има нова група, ако искаш заповядай в нея! Hug

# 82
  • Мнения: 16 871
Защо я закриха Astonished

# 83
  • Мнения: 28 464
Защото админките така решиха!
Ето я новата група, заповядай ако желаеш....!
https://www.facebook.com/groups/1644703582233106/

# 84
  • София
  • Мнения: 1 936
Някой знае ли какво се случи с ФБ групата “Разделно хранене- мотивация и подкрепа”?
Имаше 28000 членове, а вече я няма .
Закриха я!
Сега има нова група, ако искаш заповядай в нея! Hug
Благодаря!
Аз писах на две от жените, които най-често постваха там, едната е админ, но така и не пожелаха да ми отговорят.
Радвам се, че има нова група и отново благодаря за линка!

# 85
  • София
  • Мнения: 4
Някой знае ли какво се случи с ФБ групата “Разделно хранене- мотивация и подкрепа”?
Имаше 28000 членове, а вече я няма .
Закриха

я!
Сега има нова група, ако искаш заповядай в нея! Hug
https://www.facebook.com/groups/274755129529081/-2362 членове

# 86
  • Мнения: 16
Определено си слагам за цел да изпробвам всяка една от рецептите в дългосрочен план, благодаря ви за споделените рецептички.

# 87
  • Мнения: 31
Някой знае ли какво се случи с ФБ групата “Разделно хранене- мотивация и подкрепа”?
Имаше 28000 членове, а вече я няма .
Закриха

я!
Сега има нова група, ако искаш заповядай в нея! Hug
https://www.facebook.com/groups/274755129529081/-2362 членове


Явно и тази я няма вече. И тук нещата са замряли:confused:

# 88
  • Мнения: 4
Здравейте, имам една тиква и се чудя какво мога да направя с нея. Рецепти има много, но не намирам нито една за РХ. Моля ви, споделете ако някой е готвил тиква.
Здравей Nells,
аз я приготвям на фурна, нарязана на парченца и поръсена с какао. След като изтине я поръсвам с канела и я овкусявам с мед. На детето също много му харесва Simple Smile

# 89
  • Мнения: 16 871
Латина, рецептата ти не е разделна.

# 90
  • Мнения: 20
Здравейте и мерси за хубавите рецепти!
И на мен ми направи впечатление, че някои рецепти не са по разделното хранене, като мусаки и др. но все пак нали важи правилото 80/20 така че не е фатално.
Друго нещо, което забелязах е, че може би огромна част от основните ястия са приготвени на фурна. Това е разбира се предпочитанието на българина, обаче унищожава голяма част от полезните съставки в зеленчуците.
Аз тъкмо правя един кратък детокс  около 10-14 дни, ще видим колко ще издържа. Мисля след това да започна от нулата и тая система доста ми хареса. Колебая се между разделното хранене и зоната, по-скоро първото. Единственият минус е, че е възможно да се получат липси с времето, понеже човек не знае от какви количества дневно се нуждае. Тук май зоната е по-напред.
Някой знае ли например, колко въглехидрати, мазнини, белтъчини са необходими дневно, оптимално в грамове?
Още веднъж сърдечни благодарности за рецептите!

Общи условия

Активация на акаунт