2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 4

• 47 635
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А дали случайно не се знае вече, кои ще са преподавателите по профил? Дали са го коментирали?

Това не го коментирахме. Но го бях споменала на предходно събрание. Директорката взема под внимание явно всичко, което предлагаме като родители - за свободното комбиниране на профили вече е факт, опита и с друг формАт на родителските срещи. Та, при следващата ни среща, която ще е може би началото на юли, ще повдигна отново въпроса. Надеждата умира последна Joy

# 586
Здравейте момичета,
Дъщеря ми е в дилема за реденето на училищата и паралелките за кандидатстването в 8 клас. Моля, споделете какво ви харесва и какво не във 2 АЕГ, кои предмети се изучават на английски език, какви клубове и школи има към училището и изобщо всичко, което сметнете, че ще ни бъде от полза при избора ни. Благодаря!

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 12:16 от pepas

# 587
  • София
Pepas, родителите с деца в гимназията малко по-назад в темата са отговорили много изчерпателно на вашите и подобни въпроси. Върнете се десетина страници назад или почнете да четете от началото на темата и ще намерите отговори на всякакви въпроси от различни потребители.

# 588
Момичета, здравейте!
С дъщеря ми сме много щастливи, от две години повтаря как иска да учи във 2АЕГ. Мечтата й ще се сбъдне!
Балът й стига за всяка паралелка. Тя се колебае между испански и немски и не може да вземе решение. Каза: "посъветвай се с момичетата от темата за гимназията, може те да ми помогнат в избора". Та, ето съветвам се с вас 😀 Може ли мнение за застъпеност на ниво, учители, програма, или нещо друго, за което се сетите. Досега е учила немски, като втори език. Знам, че по принцип втори език не се научава достатъчно добре в училище, но колебанията са й големи.
Моля за още един съвет. Тук, от темите разбрах, че униформите се поръчват още при записване в училище. Какво ще ме посъветвате да поръчам като за начало. Сако, риза, вратовръзка могат ли да се поръчат в последствие?

# 589
  • София
Моят съвет е да не поръчвате официална униформа изобщо, само тениски. За езика - който я влече повече.

# 590
  • София
nadin4e, скоро да станете част от нашите редици Flowers Four Leaf Clover Както и sanaka е написала - само тениски поръчайте, няма нужда от официална униформа. За езика -ако е без значение наистина откъм влечение, аз бих посъветвала са запише немски - във втори гимназиален етап часовете по профил са 7, ще надгради. А и в 9.клас и 10.клас ще й е по-комфортно на девойката, защото няма да се налага да бОри нов език заедно с трудната програма в точно тези класове. Ако пък знае немския достатъчно за нея си и не се бои от още един език- испански Hug Няма разделение от сорта на "немските паралелки са с по-добри преподаватели", това бяха моите опасения преди около 4 години.
Успех и късмет! Flowers Four Leaf Clover

# 591
Имаме наблюдение само от немските паралелки и двете деца в а-клас. Ситуацията при нас беше същата, до 7 клас само немски с много часове. После и двете продължиха в Гьоте институт, каката взе в края на обучението B2 в Гьоте. Учителката по немски е изключително грамотен и образован човек, който иска ще научи много. Но по мои наблюдения в последните класове тези ученици, които не им се занимаваше ги бяха отпуснали съвсем щото били големи хора и ако не искат не можеш да ги накараш да учат.  В осми клас немските паралелки и едната испанска г-клас са в една смяна, а другите паралелки друга. Но от испанските паралелки познаваме дете, което взе C1 испански и учи в технически университет с испански език, така че вероятно езикът е на високо ниво

# 592
Даже и от тениските не взимайте повече от три. Реално почти не ги носят. Колкото до езика, ако иска да продължи да надгражда с немския, по - добре него като втори.

# 593
Благодаря на всички!
Много полезни отговори получих🌺 През годините ви следях с огромен интерес, страхотна атмосфера има в темата!

# 594
Те и децата като цяло са чудесни в училището. Вероятно има изключения, но поне на нас не ни е направило впечатление.

# 595
  • софия
Здравейте,моля за съвет от вас.
Дъщеря ми и стига бала за 2АЕГ,но ме притеснява това,че досега не е учила английски език,а италиански и се опасявам дали ще се справи, защото знам,че повечето деца в 8 клас са с по високо владеене на езика и дали ще може да навакса тази разлика.
Благодаря ви

# 596
Дъщеря ми и стига бала за 2АЕГ,но ме притеснява това,че досега не е учила английски език,а италиански и се опасявам дали ще се справи, защото знам,че повечето деца в 8 клас са с по високо владеене на езика и дали ще може да навакса тази разлика.
Благодаря ви

Ще се справи, ако има желание. Може да навакса, че и да задмине. Но Вие си познавате детето най-добре, тук никой не може да ви каже ще се справи ли.
Ние училището го избрахме по много причини и  младежът се чувства повече от доволен, въпреки, че беше учил немски от детската градина.
Но средата във 2АЕГ за на се оказа стимул, сигурност, веселие.
Ще видим как ще я кара в 9ти клас)))))

# 597
Благодаря ви
Щом няма приемен изпит по английски значи всеки може да се запише. Аз лично не разбирам децата, които го владеят на високо ниво, защо избират такава гимназия. 5 г могат да ги използват да научат друг език.
Но! В нашия клас не започнаха от азбуката както аз започнах в езикова преди много години Smirk

# 598
Не се притеснявайте. Моята дъщеря (сега ще е в 9 клас) беше учила френски и нямаше проблем. Английският е около тях и всеки поназнайва малко.
Ние бяхме тръгнали да поръчваме и официалната униформа миналата година, но след старта, й върнаха парите и униформи нямаше. Така че само тениските, както горе са Ви посъветвали.

# 599
  • софия
Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт