2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 4

• 48 273
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • при моите любими
А имате ли дата за такова събрание? Май от децата скоро няма да разберем повече, ще разчитаме на теб.

# 541
  • София
Не, нямаме дата. Надявам се другата седмица или най-късно по-другата да има такова. Помня, че миналата година беше преди деня на отворените врати - а май мернах някъде, че той ще е на 16 май тази година

# 542
  • София
Ако обаче се стига до ситуации, в които едно дете не може да учи мтематика, защото примерно има 4 по история, е, меко казано, не добре. Joy
Баш за математиката не е толкова голям наплива, поне я нашия клас.Най-много са желаещите за биология и химия и история и БЕЛ. Разбрах и че за философия имало много желаещи, но училището не може да подсигури такъв профил.
Споделете за другите 10 класове, какви са нагласите? Кога става ясно дали продължават в избрания профил - сега или чак в началото на 11 клас? За учителите знам, че не ги обявяват преди началото на учебната година.

# 543
  • София
Е, това с математиката беше само произволен пример. Същото е и ако иска да следва медицина, но не може да учи химия, заради 4 по география. Или БЕЛ, заради 4 по математика. Знам, че досега не е имало неудовлетворени желания, дано да продължи така.

# 544
  • София
Принципно замисълът да може да се избират свободно профилите е страхотен - стига да няма наистина класиране. А и така става ясно, че ръководството е взело под внимание и желанието на родителите и учениците, което е похвално. Големият ми син например, ако можеше, щеше да избере БЕЛ и Математика. Настоящите десетокласници сигурно ще се водят по досегашните комбинации при избора - имат и инфо от "големите". БЕЛ +История може би ще е най-предрочитаната комбинация и за догодина, такава е тенденцията от известно време.

# 545
.... Кога става ясно дали продължават в избрания профил - сега или чак в началото на 11 клас? За учителите знам, че не ги обявяват преди началото на учебната година.

Миналата година младежът разбра още в края на 10-ти клас дали ще се сформира избраният от него профил - история и география, защото не е от най-популярните...
Дано промените са за добро и да ги измислят и приложат с мисъл за децата!

# 546
  • София
Принципно замисълът да може да се избират свободно профилите е страхотен - стига да няма наистина класиране.
Замисълът е чудесен, но е напълно изпълним без класиране и посочване на второ "желание"/вариант. В Испанската го правят така от години /още от самото начало на въвеждане на профилираната подготовка по новата система/ - децата си посочват само двата желани предмета и всички желания са удовлетворени. При повече желаещи за даден предмет, се сформират повече групи. Значи може.

# 547
Малко извън последно дискутираните теми-имате ли представа дали 18.06. и 20.06. ще бъдат учебни дни за 2АЕГ (тогава са матурите на седми клас)? Забравила съм как беше миналата година, а ми се иска да планирам пътуване по тези дати…

# 548
  • у дома
Малко извън последно дискутираните теми-имате ли представа дали 18.06. и 20.06. ще бъдат учебни дни за 2АЕГ (тогава са матурите на седми клас)? Забравила съм как беше миналата година, а ми се иска да планирам пътуване по тези дати…
Миналата бяха неучебни,но тази са си учебни
Ние сме в провинцията ,но имаме МГ с прием от пети клас,тоест има седмокласници и нямам идея какво ще се прави като си е учебен ден.

# 549
Получихте ли известие тази сутрин в 4:47ч?
Неделя, почивен ден.... какво налагаше този час?

# 550
  • София
Аз не съм си включила известяване и го видях чак след сутрешното си кафе. Simple Smile

# 551
Въпросът ми е какво налагаше този безумен час?
И аз си изключвам звуците, но не всеки може да го прави
Риторично ми е питането, напуснах дискусията, защото всеки се отчита какво е направил.

# 552
Ако обаче се стига до ситуации, в които едно дете не може да учи мтематика, защото примерно има 4 по история, е, меко казано, не добре. Joy
Баш за математиката не е толкова голям наплива, поне я нашия клас.Най-много са желаещите за биология и химия и история и БЕЛ. Разбрах и че за философия имало много желаещи, но училището не може да подсигури такъв профил.
Споделете за другите 10 класове, какви са нагласите? Кога става ясно дали продължават в избрания профил - сега или чак в началото на 11 клас? За учителите знам, че не ги обявяват преди началото на учебната година.
Странно, от нашия клас повечето избраха математика. Даже се очаква да се сформират 4 групи по математика. И ние това избрахме, дано не се паднем при късата клечка.

# 553
Явно има къса и дълга клечка и по МАТ, както и по Химия, доколкото разбирам Blush. Надявам се докато станем 10ти клас (още е заек детето ми) да научим кой учител е читав по профилите.
А знаете ли дали учителите по английски,  БЕЛ и МАТ от 8и клас остават тях до 12ти или ги сменят? На нашия клас по МАТ е класна и се надяваме да е с тях до края. С учителката по английски също сме много щастливи...

# 554
  • при моите любими
По английски със сигурност ги сменят след 8ми клас. Според моята дъщеря по химия няма къси клечки. Просто едната е по-строга и взискателна и е нежелан преподавател. Но тя предпочита, за да има смисъл от този профил. По биология има предпочитания към г-жа Костадинова и стискаме палци догодина на поеме профила им.

Общи условия

Активация на акаунт