2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 4

• 47 581
  • 744
  •   2
Отговори
# 660
Тя си има лаптоп, но към началото на октомври ребром й поставиха въпроса, къде е нейният Хромбук и ако няма, кога ще се сдобие с такъв.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 08:40 от Le Vert

# 661
  • София
Неговият лаптоп е геймърски, много е голям и тежи 100 кила, така че не става. Мислех си за IPAD, че ми е по-смислен от хромбук, но пък по-добре да не мъкне такъв в училище. Та, май ще вземем един хромбук, те поне са евтини.

# 662
  • при моите любими
Моите ползват лаптопи, а не хромбук. Голямата даже не го носи в училище. Ще видим сега малкия в 9ти клас, при него как ще бъде. Зависи от учителя по мои наблюдения.

# 663
Ние купихме таблет и още втория срок на 8 клас си ходеше с него. Не олеква много раницата, но все пак Blush

# 664
Таблетът не е ли неудобен за писане на текстове, по дълги от кратки имейли? Поне на мен ми е.

Няма смисъл от скъп лаптоп, в района се въртят разни гаменчета, включително локали и има известен риск от кражба на такава техника.

# 665
  • София
Ние пък успешно си караме без лаптоп 3 години. В осми клас им ги раздадоха и почти не ги ползваха. Децата спряха да ги носят.
В девети клас ние поставихме ребром въпроса - като искат от нас Хромбуци, за какво смятат да ги ползват. Не формулираха смислен отговор освен за онлайн тестове от време на време. В крайна сметка децата си ползват телефоните за тест или си носят домашен лаптоп само в дните, в които ще правят такъв тест.
За мен е малко необмислена тази инициатива и не всички учители са ѝ почитатели.

# 666
  • София
Младежът си го носеше всеки ден в 8-ми клас. Само при Маздрашка не го ползваха май.

# 667
Довечера ще я питам колко са го ползвали в девети клас. Понеже досега не е имало никакви драми, освен информацията в Школо, почти нищо друго не знаем относно случващото се в училище.

# 668
  • при моите любими
Колкото учители, толкова и изисквания. Просто зависи при кои точно ще попаднат децата. Домашни, презентации и т.н се правят доста на компютър, но това е за вкъщи. Така че човек трябва да предвиди, закупуване на такъв, така или иначе. Ако е нещо олекотено и компактно, за да се носи и в училище при нужда. Това е моят съвет за бъдещите осмокласници.

# 669
Относно хромбуците - в 8 клас , когато им ги раздадоха, почти не ги ползваха. След това въобще не се наложи да купуваме. Опита се класната да каже , че е задължително, но не е така. Чудесно си се оправиха с телефоните и лаптопите/без да ги носят/.

# 670
И при нас в 8 клас училищния хромбук се носеше всеки ден, сякаш го използваха често.  За следващата година се чудя и аз, получихме имейл с указания, че трябва. Но мисля да поизчакам, ще преценим в 9 ти клас. Може би таблет ще ползва.

# 671
  • София
На моя син купихме малък лаптоп за училище. Сравнително редовно го ползваше и в 9 клас, но тъй като не беше хромбук не му позволяваха да прави тестове на него, а ги правеше на хартия. Това важеше за още няколко деца с лаптопи, а не хромбуци. Предстои да разберем как ще е в 10 клас. Ако си спомням правилно изскването за осигуряване на подобна техника беше само за първи гимназиален етап.
Относно обучението - към момента нещата, които харесвам за доста повече от тези, които ме дразнят, та се опитвам последните да не ги забелязвам.

# 672
  • София
Здравейте! И аз се записвам в темата с девойка с втори език испански. Много благодаря на всички за полезните мнения (и специално на  Sanaka Simple Smile ).
Относно хромбуците за 8- ми клас, ние сами ли трябва да ги закупим или ще ни ги предоставят от училището? При записването нищо не ни споменаха за тях.

# 673
  • София
За 8 клас ще имате предоставени от училището. За по-нататък сами трябва да ги подсигурите.

# 674
Здравейте група, до сега не съм писала и ми е много ново, но… синът ми е приет на първо класиране АЕ и руски…моля за мнения или преки впечатления от тази паралелка. Благодаря много.

Общи условия

Активация на акаунт