2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 4

• 47 594
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Моят син беше на екскурзия в Лондон през априлската ваканция точно с Нони Каменова. Дано да организират повече международни екскурзии, по проектите е ясно, но не всеки желаещ може да се вреди. Иначе средата определено е най-големият коз на 2 АЕГ.

# 646
Здравейте, записвам се с един младеж приет по първо желание АЕ/НЕ. На мен темата ми помогна изключително много за избора на училище. Колебахеме се за 1 НЕГ, но след като прочетох една от техните теми се отказах напълно.

И при нас дилемата беше 1 НЕГ, имаше леки колебания за 73-то, но след проучване, категорично се отказа и от двете, а е учила 8 години немски. Изобщо не ги посочи в желанията и си искаше 2 АЕГ.

# 647
Здравейте! Дали има списък по литература с произведенията за четене за 10 клас?

# 648
  • София
Това се изучава в 10-ти клас:

Скрит текст:
Иван Вазов – „Епопея на забравените“

Иван Вазов – „Левски“

Иван Вазов – „Под игото“ ( главите „Гост“, „Новата молитва на Марка“, „Пиянството на един народ“)

Алеко Константинов – „Бай Ганьо. Невероятни разкази за един съвременен българин“

Алеко Константинов –„Бай Ганьо се върна от Европа“

Пенчо П. Славейков – „Cis moll“

Пейо Яворов – „Арменци“, „Две хубави очи“ , „В часа на синята мъгла“

Димчо Дебелянов – „Да се завърнеш…“

Елин Пелин – „Гераците“

Гео Милев – „Септември“

Христо Смирненски – „Зимни вечери“

Атанас Далчев – „Повест“

Йордан Йовков – „Албена“ , „Индже“

Никола Вапцаров – „Писмо“ ( „Ти помниш ли….“)

Димитър Димов – „Тютюн“ ( І и ХVІ глава от І част)

Николай Хайтов – „Дърво без корен“

Йордан Радичков – „Нежната спирала“

# 649
  • Отвъд алеята зад шкафа
Получавам дежа ву със 7-класната литература. Пак Ганьо, пак Под игото, пак Елин Пелин и Йовков....

# 650
  • София
Чакай да видиш осмокласната литература. Ще плачеш за Ганя. Joy

# 651
  • Отвъд алеята зад шкафа
А по АЕ кога започват да им дават да четат книги?
Недостатъкът на това детето ти да знае АЕ и да чете дебели книги на езика е,  че вероятно ще проспи 8-ми клас.

# 652
Още първия срок на 8 клас. Една книга представят в края на първия и още една в края на втория срок

Недоволни има, но те не пишат тук. Няма идеални неща и места.

Честито на децата, за които това е желаното училище!

# 653
  • Отвъд алеята зад шкафа
А, не си правя илюзии, че няма недоволни. Още като видях част от родителите на отворените врати и си плюх в пазвата. Те си бяха недоволни изначално 😄 Не може да няма и някой учител - къса клечка.
Замислих се за моите гимназиални години - никога не ми е хрумвало, че ако не се справям по някой предмет, то учителят ми е виновен. От дистанцията на времето намирам всичките си учители за страхотни (всеки с неговата си специфика на характер и начин на преподаване), а където имах 3-ки, 4-ки, си беше лично моя заслуга.

# 654
  • София
Е, проспиват малко 8-ми клас, но страшно им харесва. В 9-ти ще се събудят. Поне се надявам. Joy

# 655
Специално при Данев, в края на всяка учебна година имат представяне на книга на английски.

# 656
  • София
Недоволство има със сигурност и при доволните родители Joy Имаше преподавател, който за някои е "къса клечка", но синът ми си я харесва и е доволен. При две деца в един и същи клас изпъква факторът "лично възприятие". Ако бях само доволна, нямаше да имам среща с ръководството. Но за мен лично цялостната картинка е повече от добра. Пиша го, за да не остават хората с впечатлението, че съм във възторг от всичко и всички Hug

# 657
Единственото нещо, за което съм категорично недоволен беше подвеждането за Хромбук. Цялото минало лято тогавашната класна обясняваше, че може да не им се наложи да ги ползват и след началото на девети клас се оказаха задържителни, та се наложи по спешност да купуваме Хромбук.

# 658
  • Отвъд алеята зад шкафа
На отворените врати бяхме в час на 8 клас, някои бяха с хромбуци, но май ми се стори, че имаше деца с лаптопи.

# 659
  • София
Някои ползва лаптопи или таблети. В 8-ми клас им раздават хромбуците. Аз още се чудя какво да му вземем за 9-ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт