1 ЕГ Варна - Тема 2

• 4 573
  • 74
  •   2
Отговори
# 60
  • Варна
В морето.нет обявиха националните дипломи - 12 за Варна  (7 за Първа езикова).  Честито!
https://www.moreto.net/novini.php?n=517803

# 61
  • В центъра на моретата
Добре би било да са в резултат на учителите, но дълбоко се съмнявам… Ако не са частните уроци, не съм сигурна, че ще се постигнат тези успехи.

# 62
  • Варна
Не съм чула някой да ходи на уроци,  за да се класира отлично на олимпиада. Готвят си ги учителите от гимназията. Националната диплома е много повече от това да имаш едни шестици.

# 63
За олимпиада не знам, но за матурите всички от обкръжението на дъщеря ми се подготвяха с частен учител.

# 64
  • В центъра на моретата
Доколкото виждам, статията е за отличници на ДЗИ и общ успех на дипломата. За подготовката за ДЗИ се ходи на уроци, както и дъщеря ми ходи. Ходят и всички от обкръжението ѝ.
За олимпиадите - ако разчитат на първо място на национална олимпиада, с цел влизане в български университет, и там се готвят стабилно. В този случай, самия учител успява да ги подготви (ако има желание).

# 65
  • Варна
Хм.. и моята дъщеря ще е 12 клас, но няма да ходи на уроци по БЕЛ, както и най- близките и приятелки. Ще разчитат на подготовката в училище.

# 66
  • Варна
С почетното отличие „Национална диплома“ се удостояват ежегодно зрелостници с отличен успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и носители на едно или повече отличия, получени от класиране на първо, второ или трето място (в 11 или в 12 клас) на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта.

Не всеки отличник получава национална диплома.

# 67
Хм.. и моята дъщеря ще е 12 клас, но няма да ходи на уроци по БЕЛ, както и най- близките и приятелки. Ще разчитат на подготовката в училище.

Ако няма да кандидаства с БЕЛ и не гони някакъв мега висок успех, няма смисъл да ходи на уроци. Но наблегнете на уроци по профилиращите, с които ще кандидаства, защото в някои профили буквално само си почиваха

# 68
  • Варна

Ако няма да кандидатства с БЕЛ и не гони някакъв мега висок успех, няма смисъл да ходи на уроци. Но наблегнете на уроци по профилиращите, с които ще кандидатства, защото в някои профили буквално само си почиваха
Там където мисли да кандидатства се взима предвид БЕЛ, но тежестта на матурата  в бала не е голяма.
По предмети на които ще държи изпит за влизане в универститета взима уроци.
С което искам да кажа, че подготовката в училище по БЕЛ е на прилично ниво.
Имаме опит с двама учители по БЕЛ и от двамата нямам забележки. Мога и имена да спомена, но не знам дали има смисъл.

# 69
Здравейте! Кои дати ориентировъчно се провежда DSD изпита за деветокласниците? И задължително ли е явяването?

# 70
  • Варна
Здравейте! Кои дати ориентировъчно се провежда DSD изпита за деветокласниците? И задължително ли е явяването?
Втората половина на март месец. Мисля първо е писменият, след седмица-устният изпит. Не е задължително явяването.

# 71
Здравейте, да раздвижим малко темата и да попитам как се справят вашите 8-мокласници с НЕ? При нас стреса е в повече, времето за подготовка не стига, уж започнахме добре, но не закъсняха и ниските оценки по езика. Има оплаквания от госпожата по математика, която не преподавала уроците, а много бързо идват контролните без да има време за упражнения и решаване на задачи.
Тест по философия с не добре формулирани въпроси...
По немски има ниска оценка на есе, което е с доста грешки явно, а не им е показано как се пише... Питах дали да не запишем частни уроци, категорично ми беше отказано, защото отново няма време.

Споделете как е при вас?

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 12:59 от Lovely.

# 72
  • Варна
Много къси клечки. Май само българският е без забележки.

# 73
По философия на моето дете му е трудно като цяло.
По математика харесва преподавателя, но не и начина на преподаване . В нас аз дообяснявам Simple Smile

По немски се учи доста..не мога да се оплача.

# 74
Много къси клечки. Май само българският е без забележки.

Видях добре разработени планове по български език, но да кажеш на деца току-що постъпили в гимназия: “Ще ви смачкам!”, не ми звучи никак мотивиращо…

По философия на моето дете му е трудно като цяло.
По математика харесва преподавателя, но не и начина на преподаване . В нас аз дообяснявам Simple Smile

По немски се учи доста..не мога да се оплача.

С математиката определено е така, трябва много самостоятелна подготовка и допълнителни обяснения.
За немския и аз не мога да се оплача, много домашни, много учене и въпреки ниските оценки, знам, че ще научат много.

Общи условия

Активация на акаунт