Къщата на инфлуенсърите - Тема 7 (сезон 3)

• 43 241
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Аз при Азов не виждам никаква скрита агресия, даже е в другата крайност, вижда ми се прекалено пасивен на моменти. Радвам се, че е решил да участва, въпреки че вероятно е имал изобилие от колебания и страхове. Много яка възможност е да се види отстрани, още повече, че е достатъчно зрял, за да си извади полезни изводи, да осъзнае много уроци и да се усъвършенства.
Само го съветвам да не следи толкова подробно отзивите за участието си и да не ги взима толкова присърце. Разбирам го, но няма нужда да се притеснява и винаги да се стреми да е разбран правилно от всички и всеки да одобрява действията му. Не е добре да се търси външна валидация на всяка цена.
Спас ми е много симпатичен и на мен, детенце е още, но е сладур.
За Валерия - никога не ми е била чак толкова невероятно красива. Но и признавам, че не успявам да разгранича външния й вид от личността й, а това също ми влияе.

# 106
На мен ми е мъчно за Дидо от сезон 2, че още пита по подкасти сбъркал ли с едно или друго. След неговото нелепо отпадане спрях да гледам сезона, но истински го харесах после в Елате ми на гости и след това като коментатор. Гадно е да остават такива колебания за минали неща, гаден беше и организираният хейт срещу него. Надявам се да си преработи вече негативните преживявания и да не съжалява за участието си! От друга страна си давам сметка, че анализ и колебания има при интелигентните и чувствителни хора, докато при простак или ограничен човек няма такива неща - те винаги са прави, другите криви, критиката е хейт и т.н.

# 107
Азов зацикли в елиминационната игра. Оттам беше и реакцията му (липса на внимание към Антонио) след края – по-скоро сам се убеждаваше, че може да се справя и си се радваше. Няма проблем след няколко години опит ще му хване цаката и тогава нищо няма да може да го събори.

Валерия все пак има нещо недодялано във вида си и като добавим провокативното поведение ми идва в категорията набедена хубавица.

# 108
Хубавици не липсват в сезона, напротив. Даже ми беше смешно мис как се оплакваше на момчетата, че й завидели на красотата. Кико добре я приземи. Прав е, че хубавици и друг път сме виждали, не е тя първата, нито единствена.
За съжаление положителни женски образи липсват, това ми е проблемът. Алекса си харесах, а също Мария на моменти. Венета още не съм я “опознала”, но оценявам високо, че опитва да създава приятно настроение в Къщата, да ги ангажира с друго освен стратегиите и да се забавляват. Още повече ценя, че беше единствената, която коригираше Антонио при гадните му прояви, както и че не го остави да й развали настроение или да я удари по самочувствието в играта за тена. Не е лесно да си по бански, докато някой муньо ти подмята муньовщините си. Добър пример!

# 109
На мен Спас ми направи много лошо впечатление още в първата елиминационна игра. Първо каза, че не може да раздели 54 на 2, защото е тъп. След играта се изцепи - "вижте училището в днешно време колко е зле". После на синхрон се оправда с дислексия. Така и не се разбра, кое е вярното - тъп ли е, училището ли е зле или е с дислексия. Не е ок, ако има заболяване да обвинява училището. Друг не чух да се оправдава с ниското ниво в училищата, а със сигурност не се бяха събрали най-големите математици в тази игра.
И ако Янков и Цецо може да не знаят, то от продукцията със сигурност са гледали визитката и синхроните. Неуместно е да излъчват такива кадри, при наличие на сериозна форма на дислексия, защото след 1 месец никой няма да помни какъв му е случая, а ще останат само кратките видеа с празния поглед.

# 110
За прехвърлянето към училището съм напълно съгласна. Цецо (Сървайвър) имаше най-добрият синхрон след играта с призива децата да учат и изявените в спорта деца също да не се отказват от ученето.
Идеалистът в мен се надява, че темата е повдигната с цел информиране и толерантност.

# 111
Дотук Спасчо ми е сладур – явно прилича на баща си, който и да е той.

# 112
Тотю Скандала, леля Йоана Йоко, Сашка Истерията - за тези се сещам, които твърдят, че имат дислекЦия (и тримата правят тази грешка, умишлено или не). Само на Спас вярвам.

И на мен Валерия ми е много красива. Не съм я гледала в Ергенът, тук не ме е подразнила особено, изглежда, че е влязла да си прави кефа. Янков ми е жалък, защото се прави на алфа мъжкар, а ходи след нея като паленце, жадно за внимание. Бих се разочаровала ако са заедно, не за друго, а защото Янков е смотаничък и измислен герой, а такива мъже не могат да насмогват на темперамента на жени като Валерия.

# 113
Аз мислех, че дислексията засяга повече четенето и има объркване на букви.. примерно b се бърка с d.  Приятелка с дислексия ми казва, че четенето на книги е абсолютен тормоз и не чете книги. Дълги текстове на месинджър примерно също не може да асимилира. Може с кратки съобщения.  За цифрите и за смятането... не знаех, че и там има проблеми, но съм чел по въпроса и не съм се интересувал.
Да, това е дислексията, но тя има и друга подформа - дискалкулия, при която точно не може да се извършват сметки, особено наум. Доста често дискалкулията върви ръка за ръка с дислексията, но има и хора, които имат само едното.
Много е важно да се отбележи, че това не са хора с по-нисък интелект - например съм чела, че Бил Гейтс има дискалкулия.
Агата Кристи е имала дислексия май.

# 114
Хахаха, Агата Кристи е последният човек, за когото се сещам, когато видя Спас.

Валерия, като изключим подпухналото лице, може би от алкохола и цигарите (надявам се да не излезе и за нея някоя диагноза) е много секси. Има много хубаво, тренирано тяло, но добрите неща при нея свършват дотук.
Много й личи, че й липсват обич, грижа и близост. Който не седна до нея, той не й бръкна под полата и тя не му седна на лицето. От Ергенът я запомнихме с проникването, от къщата, че й се изплюха в устата за една цигара. Тотална деградация.

# 115
Твърди се за Айнщайн.
Гого Лозанов в интервю разказа, че до 9-10 клас трудно е четял и затова си е развил още в детските години умението да ораторства. Когато си намерил начин да чете бил като дете в сладкарница – една година не е ходил на училище, защото терапевта му препоръчал да го оставят да си навакса с книгите.

Ако се работи с такива деца, могат да се постигнат добри резултати. В случая със Спас са решили да го правят готвач в кухнята на мама. Предполагам, че мери брашното на око, защото ако размести цифрите на грамажа, което си е нормално за дислексията, тестото ще стане с консистенцията на тухла.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 12:41 от LadyCharming

# 116
На мен Спас ми направи много лошо впечатление още в първата елиминационна игра. Първо каза, че не може да раздели 54 на 2, защото е тъп. След играта се изцепи - "вижте училището в днешно време колко е зле". После на синхрон се оправда с дислексия. Така и не се разбра, кое е вярното - тъп ли е, училището ли е зле или е с дислексия. Не е ок, ако има заболяване да обвинява училището. Друг не чух да се оправдава с ниското ниво в училищата, а със сигурност не се бяха събрали най-големите математици в тази игра.
И ако Янков и Цецо може да не знаят, то от продукцията със сигурност са гледали визитката и синхроните. Неуместно е да излъчват такива кадри, при наличие на сериозна форма на дислексия, защото след 1 месец никой няма да помни какъв му е случая, а ще останат само кратките видеа с празния поглед.
Спас си има дислексия. Майка му е коментирала точно това в нейни участия по телевизията.

# 117
Изслушах Надкаст (много е забавен между другото) и си дадох сметка, че се прави свръхкомпенсация за предишния сезон. В подкаста с Перси и Кумбата, Павел и Ицака казаха, че Кумбата е вдъхновение да направят Тъмницата, т.е. да дадат втори шанс на хората да се спасят след номинации. Това на пръв поглед няма лошо, но де факто те бутат всички козове в ръцете на първите изгонени, давайки им толкова много койнове. Поправете ме, ако греша, но Венета с 200 койна си купи два гласа, а те тримата сега имат 1500 + имунитет за Георги. Трима човека + 6-7 допълнителни гласа и евентуално привличане отново на Виктория и Коцето, означават, че те могат да колят и бесят поне за два съвета, а дори един би бил предостатъчен за обръщане на ситуацията при добро стечение на обстоятелствата, т.е. от игрите да отпадат само хора от противниците им.
При това положение за мен няма да е никаква изненада поне двата от тримата първоначални тъмничари да стигнат до финал.

Туистът с решението на отпадналия от игра за мен е капката, която прелива чашата. Щеше да е чудесно, ако влизаше да им даде ъпдейт, но няма никаква реална роля. Той може да си избере дали да им даде истината или да ги поизлъже. Подобна е ролята на отпадащия в най-доброто социално-стратегическо предаване за мен - The Circle на Нетфликс.

И да, представих си ситуацията, в която първите отпаднали не са двама човека, които ме превръщат в Антонио като ги гледам на екран + Георги, а бяха симпатичните ми Азов, Ставрев и Венета например. Ами нямаше да ми е тръпка да гледам как надделяват и отново щях да смятам, че е прекалено.

# 118
Изслушах Надкаст (много е забавен между другото) и си дадох сметка, че се прави свръхкомпенсация за предишния сезон. В подкаста с Перси и Кумбата, Павел и Ицака казаха, че Кумбата е вдъхновение да направят Тъмницата, т.е. да дадат втори шанс на хората да се спасят след номинации. Това на пръв поглед няма лошо, но де факто те бутат всички козове в ръцете на първите изгонени, давайки им толкова много койнове. Поправете ме, ако греша, но Венета с 200 койна си купи два гласа, а те тримата сега имат 1500 + имунитет за Георги. Трима човека + 6-7 допълнителни гласа и евентуално привличане отново на Виктория и Коцето, означават, че те могат да колят и бесят поне за два съвета, а дори един би бил предостатъчен за обръщане на ситуацията при добро стечение на обстоятелствата, т.е. от игрите да отпадат само хора от противниците им.
При това положение за мен няма да е никаква изненада поне двата от тримата първоначални тъмничари да стигнат до финал.

Туистът с решението на отпадналия от игра за мен е капката, която прелива чашата. Щеше да е чудесно, ако влизаше да им даде ъпдейт, но няма никаква реална роля. Той може да си избере дали да им даде истината или да ги поизлъже. Подобна е ролята на отпадащия в най-доброто социално-стратегическо предаване за мен - The Circle на Нетфликс.

И да, представих си ситуацията, в която първите отпаднали не са двама човека, които ме превръщат в Антонио като ги гледам на екран + Георги, а бяха симпатичните ми Азов, Ставрев и Венета например. Ами нямаше да ми е тръпка да гледам как надделяват и отново щях да смятам, че е прекалено.

Венета беше с 500 койна, а и тези койнове не е казано че винаги за това ще се използват, мисля че зависи от Павката и Ицака , иначе си е за бюджета ппц (дано правилно съм разбрал)

Заинтригува ме с това “the circle“, довечера май ще го “бинджна” 😂

# 119
  • София
Clouded, аз помня по-различно нещата, но може и да бъркам.

Венета имаше 500 койна за два гласа. (Върнах да чуя даже пак, 500 са.)

Жоро има 500, Даниел и Веси имат 200 и 100. Общо са им 800.

Имунитет ще има този, който Антонио изпрати в Къщата.

Общи условия

Активация на акаунт