Къщата на инфлуенсърите - Тема 7 (сезон 3)

• 41 041
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз мислех, че дислексията засяга повече четенето и има объркване на букви.. примерно b се бърка с d.  Приятелка с дислексия ми казва, че четенето на книги е абсолютен тормоз и не чете книги. Дълги текстове на месинджър примерно също не може да асимилира. Може с кратки съобщения.  За цифрите и за смятането... не знаех, че и там има проблеми, но съм чел по въпроса и не съм се интересувал.
Има и дискалкулация, не е задължително някой да има и двете. Да не поставяме диагнози, но по поведението му сякаш при него са и двете.

Някои хора наистина злоупотребяват и заради леко отклонение в начален клас оправдават всички свои пропуски. Докато тук той дори не се оправда с това, а можеше. Наистина се обърква. Поне на мен ми изглежда реален проблем при него.

# 91
Опитвам се да харесам Валерия, защото изглежда нелош човек, но се изявява по изключително жалък начин. Отвратително е да се оставя всяко второ момче в къщата да ѝ се натиска и да я обарва. Имам се за разкрепостен човек, ама това е прекалено. Много ѝ личи, че иска всеки да я желае и да я намира за най-привлекателната, но не е нужно да се предлага толкова лесно и долнопробно.

Според мен Жоро избра да остане в тъмницата по-скоро за да е близо до Веси, не толкова стратегически. Изобщо не бих се учудила ако пламне нещо между тях, то се вижда как тя грее като говори за него по синхроните. Ако правят секс в къщата ще е скандално.

Виктория ми е много антипатична, има някаква злоба в нея.

Азов е сладур, но е несигурен в себе си - изнервя се лесно и има страх да не се изложи, което го събаря. Можеше да се справи много по-добре.

# 92
Опитвам се да харесам Валерия, защото изглежда нелош човек, но се изявява по изключително жалък начин. Отвратително е да се оставя всяко второ момче в къщата да ѝ се натиска и да я обарва. Имам се за разкрепостен човек, ама това е прекалено. Много ѝ личи, че иска всеки да я желае и да я намира за най-привлекателната, но не е нужно да се предлага толкова лесно и долнопробно.
Валерия има daddy issues.

# 93
Аз мислех, че дислексията засяга повече четенето и има объркване на букви.. примерно b се бърка с d.  Приятелка с дислексия ми казва, че четенето на книги е абсолютен тормоз и не чете книги. Дълги текстове на месинджър примерно също не може да асимилира. Може с кратки съобщения.  За цифрите и за смятането... не знаех, че и там има проблеми, но съм чел по въпроса и не съм се интересувал.
Да, това е дислексията, но тя има и друга подформа - дискалкулия, при която точно не може да се извършват сметки, особено наум. Доста често дискалкулията върви ръка за ръка с дислексията, но има и хора, които имат само едното.
Много е важно да се отбележи, че това не са хора с по-нисък интелект - например съм чела, че Бил Гейтс има дискалкулия.

# 94
Имам племенник, който е с дислексия. Когато решава задачи си прави някакви негови връзки в главата и стига напряко до решението. Много пъти съм му се карала, че не следва алгоритъма, по който даден тип задача се решава, защото не знаех, че има проблем. Било го е срам да ми каже.

Спас ми е симпатичен. Добре се включва в компания. Добронамерен е има чувство за хумор. Личи му, че е още млад и зелен.

# 95
Включвам се може би с последен коментар над епизод. Обмислям от тук нататък да използвам предаването като фонов шум, а не да сядам пред телевизора с пуканки, интерес и вълнение.
Тръгнах може би с твърде високи очаквания, може би те дадоха големи обещания, но просто продукта не е добър. Поне това е моето мнение.
Вчера си дадох сметка, че съм превъртяла над половината от последните два епизода, а това е червена точка и то огромна.
Доколкото миналата година имах проблем с поведението на участниците, тази година имам проблем с продукцията. Това бил сезона на изненадите. Пфу! Това е сезона на тъпите решия и копирането на Игри на волята. Трябваше да го прекръстят на Игри на инфлуенсъри.
Това, че се появяват оператори в кадър както спомена колегата, е леко объркващо. Като видя някоя моцуна и се чудя кой е този, защото над половината участници са ми непознати и като премине някой от екипа и се питам - тоя сега кой беше, но на фона на другите глупости съм по-склонна да го пренебрегна като проблем. При други обстоятелства и аз не бих го простила, но за мен има къде къде по-крещящи глупости.
И първия проблем според е къщата. Самото пространство не е удобно за такъв формат по мое мнение и твърде малко телевизори за комуникация с участниците. Миналогодишната къща според най-добре отговаряше на формата. Най-добро беше разположението на камерите, имаха много пространство да щъкат.
Втория и най-голям проблем са ми правилата. Казвала съм го и пак ще се повторя. Липсват ми основните елементи от миналите години. Къде са мисиите?!?! Дадохте една мисия на Моника и това беше. Какво стана със запазената марка със забавните събуждания? Какво се случи с формата? Защо рязко се зави в съвсем различна посока? Преди фокуса беше върху мисиите и социалната игра, а игрите бяха измежду другото. А сега е тотално обратното като основното е игри. В рамките на два епизода гледахме 4 игри. Това ми е прекалено.
И като казах прекалено. Аз бях човека, които защитава наличността на толкова рекламодатели, ама то вече не преля чашата, ми направо изплиска легена. Над 10 минути някакъв не особено обаятелен и чаровен господин говори за телефони. Директно превъртях. Като си плащаш за youtube premium очаквам да няма реклами, а те виж ги ти как направо ги вкарали в предаването. А по принцип когато има такива спонсори, не трябвало ли видеото да е обозначено като спонсирано или някъде да пише, че съдържа продуктово позициониране?
Цялата тази реклама ми остави много лош вкус и даже засенчи раздразнението към Антонио, който дори не желая да коментирам. То другите си се изказахте точно.

Ще изкоментирам и поведението на Азов. Влизам в ролята на негова защитник отново, не, защото от години гледам съдържанието му и го харесва, а защото разбирам от какво е причинено неговото поведение.
Отново ще се върна към казаното от него скромност, но освен нея налице е притеснителност. Когато снима видеа, той е комфортна обстановка на дома или офиса си, на познато и сигурно място където се чувства уверен и спокоен. Когато е на чуждо място обаче се появява притеснието, особено в тази толкова враждебна среда. Аз съм същата. На работа където ми е познато съм уверена до пръсване, но когато трябва да направя нещо извън зоната си на комфорт съм притеснена и върша неадекватни неща. Нормално е когато спечели, нещо, което ме очакваше, да реагира първично и емоционално. А Антонио... Не, не, няма да захващам тук, че ми иде и аз да кажа бая грозни думи както направи той самия. Единствено ще спомена, че аз виждам един много комплексирано и несигурно момче, което използва агресията като защитен механизъм и няма правилна самооценка, използвайки другите като оправдание за собствените си тъпи действия.

А за това някой от форума да участва в подкаст - аз още миналата година харесах идеята, но не толкова, че някой ще представлява форума, колкото да се чуе мнението на човек извън имфлуенсърските среди. До момента всички гости познават един или друг и внимават какво ще кажат за участниците, за да няма разсърдени, понеже това ще им се отрази. Когато говори някой нормален човек, то той ще може да бъде безпристрастен.

# 96
На мен ми е интересно КПД каква роля ще имат 🤔

Янков и Кумбата нещо наистина не са айляк сега, но не знам по това време дали са били.

И двамата се правят на “ударени” но си личи че има нещо, според мен чест им прави че не говорят глупости един за друг. Моята теория е че наистина Янков не иска да е в сянката му, не че Кумбата е виновен за това, просто той е станал разпознаваем първи

Доста коментари имаше тук относно четиримата (КПД и Янков) от тях може би само Перси има някаква странна арогантност или пък може и да не, на мен просто така ми изглежда 😂

Някои хора казаха за техни “порочни” изпълнения, аз мисля че имат право, но в същото време хора като Fyre например които са много добър пример са много много голяма рядкост, повечето сме “грешници”, което е нормално. Важното е да не правиш гадно на другите хора мисля че, другото си е собствено решение

Смятам че нарочно дават Дани и Веси, защото доста хора гледат подсъзнателно и заради тях, нали има едно клише “хейтърите са най-големите фенове”, в случая има за какво да бъдат хейтвани разбира се, така е и с Йоан от другото предаване, дават го защото генерира интерес, бил той и негативен, разбира се допускам че може и да греша

Последно за Антонио, просто не знам какво да кажа, ще се опитам да гледам от положителната страна, още преди няколко години видях че има песен с Лорена (не я чух, още не съм я слушал 😂), заради името и тогава и сега се сещам носталгично за онази реклама:Антонио, па калдо 🤪

Чалгата// поп фолка/регетона е най-слушаната музика в БГ мисля че, дори и лекари, адвокати, програмисти си “гърмят” на нея и за това са го поканили според мен, въпреки че е Б/Ц “tier“ откъм популярност в нея, няма как да си позволят да поканят Галена, Преслава, Емануела, Алисия и тн, в последствие се оказа лош ход мисля че, но виждам логиката

# 97
  • София
Неприятника Антонио отпадна, супер. Няма да му търпим повече цинизмите.
Добре, че не отпадна Азов, каквито опасения имах. Личи си просто колко е притеснен и неуверен и това му пречи. Дано тази малка победа под напрежение и от позицията на изоставащ в началото да му влее психологически сили за следващите битки.
За Антонио какво да кажа. Има много комплекси и е избрал с тази агресия да се защитава. Само че в толкова силно социалния 21 век, това не помага, а точно обратното.
С няколко изречения се срина тотално.

Хех, чудех се какво ще измислят от продукцията да побутнат още веднъж своите любимци и те веднага реагираха и изпратиха именно Антонио да вкара някой обратно в къщата. Сега и стратегия ще измислят и всичко. Нямам думи просто.
Ако спечели някой измежду Жоро, Дани или Весе ще е скандално направо. Но се съмнявам да успеят. В началото ми харесваха, но продукцията се погрижи в момента да са ми по-скоро неприятни. Не обичам подпирани участници в нито едно риалити!

Валерия и Янков все по-трудно ги издържам, дано скоро да отпадне някой от тях, Валерия ако може.
Ще излезе с доста накърнена репутация от шоуто ако продължава така. То не че в Ергенът не се изложи брутално ама Туджарката положи нечовешки усилия да и спаси репутацията.

Жалко за Спас, личи си, че наистина иска да сметне, но 'мозъка не дава' Има си момчето и дискалкулия, освен дислексия, ужасно е това. Според мен Цецо и Янков чисто приятелски му се 'подиграваха' но те тримата са все заедно, как така Спас не им е казал за проблема си? Ако не е (надявам се, че е така, защото иначе много голяма черна точка и за двамата), то това показва колко силен е станал с помощта на Ванко и не желае да разкрива проблемите си или да говори за тях, а просто живее и се бори с тях.

# 98
Интересно ми е Антонио кого ще избере (предполагам, че Жорката и Вкисналото мляко ще останат насаме) и по-точно какви ще са му критериите. Ще иска да си отмъсти, но дали е разбрал какво се случва в къщата. Доста време го нямаше, а и не е от най-интелигентните, за да прецени кой ще им е най-големия дразнител.

# 99
За Спас ще почна оттам, че много ме трогна как успокояваше Азов преди играта. Това беше най-приятното от целия епизод, благодаря че продукцията го вмести и излъчи вместо станалите като рубрика нескопосани циркове на знаете кои двама.
Признавам си, че смятането само го слушах и не съм видяла невербалното поведение на момчетата, но така както чух разговора, го намирам за приятелски. Според мен реакциите на Цецо и Янков бяха най-вече искрени, но не и злобни или преднамерени да се изтъкнат те. Когато човек не знае за определен проблем и за първи път се сблъсква с проявлението му, понякога се шокира, не знае как да реагира и не винаги е тактичен. Но мисля, че Спас има вече опит и съзнание да не приема всяка реакция към проблема му като агресия срещу него като личност. Цецо ми хареса как опита да му даде трик за изваждане и това ми е по-важно и ценно, отколкото думите, казани от изненада и незнание за проблема. Те го виждат здрав и прав, весел, мил и интелигентен и това, че елементарно не може да смята, се конфронтира с доброто им впечатление.
Също така не съм съвсем съгласна, че Спас е конформист. Във всеки случай не по-различно от това за възрастта му, а и все пак има голямо семейство, майка с характер (да го кажа максимално учтиво) и нормално да се съобразява с повече хора и в тази среда. Също така той е критикуван за конформизъм от хората, които не успяха да го манипулират и да го накарат да гласува, както им се иска.
Дали подражава на Цецо и Янков, не съм забелязала, но и не съм се вглеждала. Той си ги харесва, забавлява се с тях и освен това те не го товарят със схеми, което би било пак вид смятане.

# 100
На 37:10 и на 37:30 правилно ли чух, че това същество Антонио псува на българи. И този индивид говори за мъжко поведение. За пръв път го виждам тук, чета, че бил известен. Повече няма да го коментирам, че в последните части на видеото доста му набрах. И не е до етнос. И Софка е циганка. Много злоба у него.

От началото до ден днешен най-симпатични са ми Кико, въпреки лиготиите от време на време, Венета, въпреки пеенето си, Азов, въпреки скритата агресия на моменти, и Ставрев, въпреки лиготиите с Янков.

Жена съм, но да кажа пак, че Валерия ми е толкова красива, че не мога да откъсна очи от нея и да се чудя как природата може да е толкова щедра към някои - то лице, то устни, то коса, то тяло, то дупе - сочна и апетитна. Татуировките са предобрени, но момичето е ходеща съблазън, горещо и диво. С Янков изобщо не си подхожда.

Спас е добре възпитано дете и се чудя защо е с толкова ниско самочувстие и толкова несигурно. Но и в това има чар. Ако беше обратното - арогантен и нахален, щеше да бъде обвиняван, че е заради произхода си. Един лайк за него.

ПС. Относно дислексии и подобни смущения, смятам, че се преекспонират. Всеки, на когото нещо не му се удава, я от мързел, я от друго - хоп, с дислексия.

# 101
Преекспонира се дислексията на Сашка Гърдева и тя я ползва да се оправдава за щяло и нещяло, също и като пореден повод да си нарече истериите и нервните кризи емоции и справедливост.
При Спас е очевидно. Дали е работено с него над това, дали диагностиката е била късно направена и са изпуснали време, или са го отпуснали съвсем пък да не се занимава за сметка развитие на силните му страни чрез хобита, не мога да знам. Полезно е, че темата се отваря и се информират повече хора. Плюс е, че момчето е добро и предизвиква емпатия, докато Сашка се притеснявах, че ще докара на дислектиците лош етикет.

# 102
В случая на Спас видяхме, че си има проблем. Няма вид на природно тъп (като един друг участник), че чак да се оправдава с диагноза.

На деца с дислексия съучениците им се подиграват, че сричат като четат и никак не е лесно да оцеляват.

# 103
curly sue, моля те дай примери за скритата агресия на Азов, защото не съм забелязала такова нещо. Знам, че съм силно пристрастна като негов фен, но наистина нищо подобно не видях.

# 104
Аз също харесвам Азов, да си кажа.
Именно затова я нарекох скрита, защото не я проявява, подчертавам, според мен. Конкретни примери не мога да дам, защото гледам мимоходом и забравям след това. Случаят с Антонио коментирах веднага при гледането Simple Smile
Не съм специалист, така ми се струва, и тя даже понякога е и автоагресия, недоволство по-скоро, от себе си, може би страх от лошо представяне.

Общи условия

Активация на акаунт