Къщата на инфлуенсърите - Тема 7 (сезон 3)

• 41 580
  • 737
  •   2
Отговори
# 570
За вторите шансове аз принципно нямам против, дори и след номинации, но с някакви граници. Хубаво отиват в тъмницата, но после да си се състезават там за оставане, без други привилегии. Като ги върнат в къщата да е без имунитет - все пак играчът трябва малко и социалната игра да владее - самото връщане в къщата си е втори шанс и ако е умел социално ще обърне нещата.
А те бутат някакви супер неадекватни хора, дето направиха най-голямата пародия на коалиция в историята на риалитата и успяха да настроят всички срещу тях с игра без грам мисъл...  Там само Жоро е някакъв поне малко адекватен, ама пък е супер досаден. Веси е като балон с хелий, Даниел на моменти се чудя дали няма някакви когнитивни дефицити, а Виктория е пълна със скрита злоба и лицемерие, Коцето е фурнаджийска лопата, а за Васил се сещат наистина само когато ще се броят гласове...

# 571
Не знам, но всеки си има различно усещане за болка. Ако топката я е фраснала по слепоочието или близо до носа или зъбите, не е приятно чувство.
Удари я в тила. Аз лично не виждам нищо лошо в това да рухне, проблемът беше, че изкараха другите страшни злодеи, че са я целели.
Венета според мен е умна и досетлива, така че ако не се забави много на трасе, би могла да се справи на пъзел. Предвид какви са игрите за мен щеше да е най-добре Георги да прати Спас, който може да е добър физически, но шансът да не се справи с пъзела в края е голям.

# 572
  • София
Интересен епизод се получи.
Аз съм с малко по-различен поглед върху почти всичко.

Според мен главните виновници да се стигне до тези скандали и драми с Веси са водещите, Павката и Ицака. Кому беше нужно това целене? Ясно е, че беше вкарано като елемент именно да доведе до тези ситуации.
Според мен Кико умишлено се целеше в главата на Веси, Янков също. Не им прави чест и аз лично съм много разочарован и от двамата. Как може да целиш момиче по главата? Дори и момче да е, няма значение. Вижда се много добре с каква злоба мятаха топката някои от участниците. И хич не е толкова безопасно както си мисли някой, защото може да ти нанесе щети на ухото.
Липсата на емпатия във  Валерия е плашеща, но има ли учудени след като видяхме какво правеше срещу Надя в Ергенът?

Според мен Веси не преигра, а наистина получи паник атака. За нея всичко това което и се случва е нещо ново като опит. Толкова дни изолация и тъмнина във фургона, недоспиване и недохранване и след това изведнъж се сблъскава с такава ярост срещу нея от други човешки същества. Това е много сериозен челен сблъсък с реалността и по-точно с грозната и страна и момичето се предаде за момент. Но пък се събра и се бори доколкото може и долкото и останаха сили. Чест и прави за това.

Според мен на Азов му писна от цялата тази простотия около него на всички нива и просто не му се седеше вече вътре, а и вече беше загубил и малкото останала мотивация като вижда как едни се бутат за сметка на други и как най-близките му хора не го предпазиха (а можеха). Обърнете внимание как се разхождаше накрая и просто не искаше да се затича (не е до умора, таман си бяха починали след второто падане на Веси). Така че и пъзела според мен не искаше да го нареди. Това не значи, че иначе е щял да го направи, едното няма нищо общо с другото. Естествено мога и да бъркам, но такива усещания имам. Той си знае най-добре.

Ето сега вече Вики лъсна в пълния си блясък. Върна се Жоро с щит и власт и изведнъж реши да преосмисли позицията си и пак щяла да даде шанс на Дани?! Хахахаха. Това момиче ще излезе с най-лош имидж от сезона и сама си е виновна за всичко това. Нагледен пример за човек, който се интерсува само от социалното и материалното на този до нея и какво тя може да извлече като дивидент за себе си. Бягайте надалеч от такива хора, защото когато получиш удар от съдбата и се нуждаеш от помощ или опора няма да ги получиш, защото този човек вече ще е избягал от теб.

С този регламент Жорката е на 99% на финал според мен. Той на игра не може да падне от тези съперници, освен на пъзел срещу някой много добър ама аз не съм видял такива в къщата, а аквамена и на пъзели е добър. Ако бъде отстранен на съвет отива в тъмницата, където какво следва? Ами игри...
Като цяло ужасно измислен регламент, който опорочи целия сезон за мен. Тук изобщо не искам да влизам в полемики дали умишлено се бутат точно Жоро, Дани и Веси или не. Ясно е, че е било предварително заложено като концепция за сезона. Това не е социално предаване вече. Превърна се в Игри на волята от Али експрес. Съжалявам ама това е истината.
Като цяло игрите в Къщата на инфлуенсърите не би трябвало да предполагат кой знае какви физически умения, защото това не е ИВ, Сървайвър, Фермата или Островът. Трябва да има повече игри с пъзели, ескейп румове, за обща култура, съобразителност, ей такива неща. И като цяло да нямат чак толкова голяма тежест, защото най-важното нещо е как ще се справяш социално и стратегически.
Докато тук няма нищо подобно. Точно най-слабо представилите се социално и стратегически играчи продължават напред за сметка на останалите. Това за мен е опорочен сезон чисто като концепция. И това няма нищо общо с Жоро, Дани, Веси, Васко и т.н. На тяхно място можеха да са Иван, Йордан и Гроздан. Щях да напиша същото.

# 573
На Веси сигурно й се активизира стара травма от училище. Била е много слаба на народна топка и никой не я е избирал в отбора. Cry

# 574
Според мен Азов умишлено не направи правилна кула. Просто си личеше как се бави и я прави нарочно крива. Явно искаше с дойстойнство да излезе от игра, а не да каже - отказвам се.
Любопитно ми е неговото мнение за тази игра с целенето, той как ги е усетил нещата докато е бил на терен. От синхроните му се усеща разочарованието като цяло от целещите. Него май го пожалиха като цяло. И Венета ако чете, може да сподели за целенето, за Весела като цяло за играта - според нея имаше ли груба игра.
Янков и Ставрев голяма подигравка към Веси, както и Кико.
Мария - браво на нея, че веднага отиде при Веси и искаше за нея нещо сладко, кола и т.н.. Янков и с това се подигра - да му дадяли на него цигари...

# 575
Тя направи стратегическа грешка при гласуването и косвено стана причина за отпадането му.
Е какво значи "грешка", тя не е длъжна да го пази. Никой не е длъжен да пази никого, че да смятаме дадено гласуване за "грешка".
Той, все пак отпадна при игра. Което е честно. Нечестно е когато върнат някого в играта, при условие, че мнозинството са гласували той да бъде изгонен. Продукцията после го връща на бял кон, че и с привилегии, щитове и куп права... Това дразни зрителите, защото хората не обичат несправедливости, по принцип.
Скрит текст:
Помните какви бяха зрителските реакции след "Кутията на Пандора" в ИВ, нали? За какво се трепеш в играта, като най-накрая някаква измислена кутия прави така, че загубилите да остават, а победилите да отпадат... И в Биг Брадър имаше подобни тъпотии. Номинации за отпадане ги правиха положителни, без гласуващите да знаят! Какви ли не измишльотини, които дразнят зрителите. И тук сега продуцентите са решили да правят подобни неща ,нали все копират от други риалитита.

# 576
"Грешка" в смисъл, че тя самата не искаше той да бъде изгонен при номинациите. Или поне така каза. В този случай нейният глас като един от двамата му най-близки хора в играта беше решаващ и можеше да го спаси. В този ред на мисли си е грешка, че не са го послушали, когато им е казал, че той ще е на прицел.
А мен ми е все тая и за двете коалиции. Никакви фаворити нямам. Та не ме дразни, че има тъмница и не се отпада директно след гласуванията. Даже донякъде ми се струва по-добре така, защото предишните години много добри състезатели в игрите отпаднаха на номинации и беше кофти. Ваня, Тинко, Стефи, Дидо, Томас... А и в двата предишни сезона в последната 4-ка бяха останали някакви никакви играчи (според мен).

# 577
Злобата в Кико си личи. Със сигурност не беше без да иска, можеше и след удара да не се държи като такъв мизерник. Много ми падна в очите, надявам се скоро да си ходи.

# 578
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile Има ли ги някъде зодиите на участниците?

# 579
Валерия - Дева
Янков май й каза, че е Рак
Венета спомена на няколко пъти, че е Лъв
Антонио - за него май пак тя на някакъв синхрон каза, че и той е Лъв
Азов - мисля, че си каза, че е Везни
Моника - в Надкаст я питаха и е Скорпион
Алекса - Телец
Георги - Козирог
Васил имам чувството, че и той в някакъв момент спомена, че е Козирог, но не съм сигурна
Даниел - върти ми се в главата Овен, дали го е казал или го бъркам с някой друг - не знам 🤔
Другите и да са си ги казали, не съм разбрала

# 580
И аз така знам, Гери.
Сещам се и за Весела - Телец
Виктория нещо ми се върти, че е Скорпион.

# 581
Гледам, но спирам да кажа, че Ицака и Павел са отвратителни! Ужасна игра, ужасна. С цел да създаде напрежение. Можеха просто да си минават трасе под погледите на другите. Достатъчно напрежение си е.

# 582
За това съм съгласна. Аз епизода не успях да го изгледам, защото исках да прескоча играта, попаднах на частта, в която Венета и Дани си викат, напрегнах се и се отказах да се мъча.
Но и да вметна, че ми направи кофти впечатление постоянното акцентиране върху поведението на Валерия, върху пререканията с Вики по време на номинациите, после накрая въпроса на двамата на чия страна са в спора и т.н. И това в контекста на интелектуалното ниво и възрастта на преобладаващата част от аудиторията. Защото ако сте проследили коментарите под предното видео, ще установите, че се сипят обиди към Валерия на поразия, и то много гадни. Дори хората да не толерират подобно поведение, нека да не се толерира й такъв гнусен хейт. Още по-малко - да се насърчава от продукцията. А пък любимците - да ги галим с перце.

# 583
За мен поведението на Виктория е по-отбъскващо от това на Валерия, чисто и просто, защото е много по-глупаво и отчаяно. Валерия си върти задника, иска внимание, но всичко се обръща на игра, флирт, като си говорят нещо сериозно с Янков - говорят си сериозно, забавляват се. Не виждам всичко да е на всяка цена.

В същото време, Виктория хареса Дани за 10 минути, започна да се навира под завивките с него, чак легла ще сменя. От толкова бързане, което дори не е инициирано от мъжа, на мен Виктория ми стана отблъскваща. Това са най-лошият тип леки момичета, дори не може да ти е забавно, защото то тя вече е измислила къде ще ви е сватбата и е събула гащите. Ама утре ще е друг.

# 584
И криенето в ъглите, където няма камери, за да се целуват. А никой не мисли за нас какво ни беше, докато слушахме мляскането им по микрофоните. Cry

Общи условия

Активация на акаунт