Азиатска козметика и грим - тема 29

• 64 386
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Може ли някой, който е ползвал този продукт, да сподели мнение?
https://kocos.bg/VT-COSMETICS-VT-Reedle-shot-300-1-3358?gad_sour … jHMQaAjtpEALw_wcB

# 526
Пуснете форумната търсачка има доста писано а него из последните теми.

# 527
  • Бургас/Пз
https://kocos.bg/VT-COSMETICS-VT-Reedle-shot-300-1-3358?gad_sour … jHMQaAjtpEALw_wcB
За мен това е откритието в козметичните продукти за 2024г. Изключително нежен и щадящ кожата, а в същото време , работещ достатъчно дълбоко , за да я направи гладка и блестяща. Преди няколко страници бях споделила, че от него имам много по-видим ефект, отколкото дори от ретинАла. Имам понякога леко белене, но аз и от ретинал имам, така че не съм критерий. Дадох го и на приятелка с много по-мазна кожа от моята и тя е възхитена. Ползвам го на чиста кожа и 20 мин след това започвам с обичайните си продукти. Понякога слагам някаква шийтмаска след него, гледам да е хидратираща или подхранваща.

# 528
Може ли някой да сподели продукт за захлаждане на тънка и хвърчаща коса .....загледах едни ампули на Ладор с хубави отзиви, но все пак мнение от някой, който е ползвал корейска козметика за коса ?

# 529
За мен това е откритието в козметичните продукти за 2024г. Изключително нежен и щадящ кожата, а в същото време , работещ достатъчно дълбоко , за да я направи гладка и блестяща. Преди няколко страници бях споделила, че от него имам много по-видим ефект, отколкото дори от ретинАла. Имам понякога леко белене, но аз и от ретинал имам, така че не съм критерий. Дадох го и на приятелка с много по-мазна кожа от моята и тя е възхитена. Ползвам го на чиста кожа и 20 мин след това започвам с обичайните си продукти. Понякога слагам някаква шийтмаска след него, гледам да е хидратираща или подхранваща.

А дали в най-щадящата му форма смятатe, че може да се издържи от силно чувствителна розацейна кожа? Имам спукани капиляри по бузите...

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 14:32 от mamaLina

# 530
Не знам дали е за тук въпросът ми, но някой поръчвал ли е от този сайт и надежден ли е?

https://my-k.bg/product/mary-may-rose-hyaluronic-hydra-wash-off-pack-125-g

# 531
Моля, препоръчайте ми продукти за зряла кожа с веган колаген.
Дефинирайте веган колаген, защото това не е официална INCI съставка, следователно не фигурира в състава на никой продукт.
Добре, има продукти, на които пише веган колаген, това означава ли, че не е коректно да се наричат така?

# 532
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Моля, препоръчайте ми продукти за зряла кожа с веган колаген.
Дефинирайте веган колаген, защото това не е официална INCI съставка, следователно не фигурира в състава на никой продукт.
Добре, има продукти, на които пише веган колаген, това означава ли, че не е коректно да се наричат така?
Ако си позволя да коментирам дали е коректно, ще изляза доста извън темата. Маркетинговата терминология е необятна вселена, която твори изумителни нонсенси.
Просто погледнете състава на серума на Klavuu и вижте откривате ли съставка "vegan collagen" или "vegetable carrot collagen".

Oтделен е фактът, че колаген в козметиката не дава нищо повече от хидратация - не замества естествено съдържащия се в кожата колаген.

# 533
Добър вечер!
На 25 години съм и започвам да виждам промени в лицето си. дехидратирана и много суха кожа, пигментни петна по лицето, черни точки по носа и брадата + sunken eyes. Искам да променя това, но изпитвам затруднения. Никога не съм имала акне. Рядко използвам грим в ежедневието. Най-много някоя спирала, молив и червило.

Тези дни пробвах mitomo 5x peptide serum. Доволна съм, видях резултат още с първото нанасяне, но ми се струва силен и като че ли не е за ежедневна употреба. Също така доста ми помага CeraVe Moisturizing Cream за лице и тяло.

Таргета ми е: премахване на черни точки, пигменти петна, sunken eyes,  изравняване на тена, силна хидратация на кожата и постигане на ефекта glass skin.

За сега съм подбрала според моите желания продукти. Такива, които да не усещам сухота на лицето, но ме притеснява, че това няма да ме отърве от черните точки.

1. Стъпка - beauty of Joseon Radiance Cleansing Balm

2. Стъпка - Tirtir milk skin toner

3. Стъпка - skin1004 Madagascar Centella tone brightening capsule ampoule

4. Стъпка - mitomo 5x peptide serum

5. Стъпка - BOJ eye serum retinal или skin1004 Madagascar probio-cica eye cream

6. Стъпка - CeraVe Moisturizing Cream

7.Стъпка - BOJ sun stick 50spf

# 534
  • Бургас/Пз
Мама Лина, не мога да кажа за такъв проблем при кожата как ще се отрази дори и най-лекия продукт от тази серия. Не смея да се наема с такава препоръка.

# 535
  • София
Ванчи, след почистващия балм не ползваш ли гел за измиване на лицето?

# 536
Ванчи, след почистващия балм не ползваш ли гел за измиване на лицето?

Забравих да спомена, че все още не съм пробвала и купила продуктите, просто обмислям дали да ги взема 😊.

# 537
Момичета, благодаря на всички за мненията. Много полезни ми бяхте ❤️❤️❤️

# 538
Целта на балмовете и на всички почистващи на основата на масла е да разтворят мазнините, а след тях задължително се използва второ почистващо средство, което да отмие остатъците от масла и мръсотия.
За черните точки ще помогне, ако не са дълбоки.
Моята кожа реагира на някаква съставка в слънцезащитните стикове, та аз съм ги отхвърлила като вариант за слънцезащита.
Добре е да се включи някакво ексфолиране и глинена маска за стягане на порите.
Ампула и серум е едно и също.
А cerave само съм мяркала по аптеките и ако не сте с атопична кожа или не ползвате активи ще дойде в повече.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 10:31 от zari65

# 539
здравейте, може ли да ви помоля за съвет. Искам да взема за подарък почистваща, измиваща или хидратираща грижа за кожа. Става дума за млада жена на 22год с отношение към кожата си и обичаща грижата за нея. ще съм благодарна за препоръки на конкретни продукти, защото аз лично не съм много ориентирана.

Общи условия

Активация на акаунт