Азиатска козметика и грим - тема 29

• 63 948
  • 755
  •   2
Отговори
# 15
За шия съм ползвала кремове с масла, които за лице ми идват плътни и тежки, а на шията действат добре и подхранващо. Нощните маски без измиване също ги харесвам за шия, не толкова за лице.
Хиалуронова киселина не ми овлажняваше достатъчно там за разлика от лицето, макар че по един и същи метод нанасях. Продукти със серамиди ми подействаха добре, също с колаген и пептиди. С урея не съм се сетила да пробвам.
Серум на ТО с пикногенол, който е антиоксидант, много ми помогна срещу отпускане на кожата. От него по-добър ефект има като се добави в самия хидратиращ крем, отколкото да се капе и разнася като серум. Кожата става по-плътна и някак се усеща здрава и свежа.
Ползвала съм и един швейцарски крем за шия, който даваше оптически гладкост, но не разбирам от състави, предположих, че е със силикони и не го поднових, макар визуално да ме радваше.
В случая разбирам, че ретинол не е опция, но само ще спомена, че при мен шията понася по-силните продукти по-добре от лицето.

# 16
Благодаря за новата тема, дами!

За шия няма ли също да помогнат ретиноиди? Аз лично съм малко на мнението, че специален крем за шия е по-скоро маркетинг.

# 17
  • Prismatica Aerie

Множество фини линии, които вече са доста дълбоки. Изобщо не кореспондират с кожата ми на лицето. Шията ми е все едно с години по-стара.

Нали знаеш, че с козметика бръчки не се коригират.Това си е твоята шия, но ти не си една шия. Ти си много повече от това, а именно - хубава жена, с очевидно поддържана кожа, която се обгрижва цялостно. Така че не позволявай на каквито и да било несъвършенства да ти сриват самочувствието, защото по-млади няма да ставаме.
Моето предложение е за включване на серамиди в рутината, както и редовни маски на шията, като това би могло да даде леко разглаждане.

Аз лично съм малко на мнението, че специален крем за шия е по-скоро маркетинг.

Разбира се!🎯
И дори на някого специализиран крем за шия да се е отразил чудесно - това не означава общовалидно действие.

~~~

Благодаря за труда, PeaPink! 🌻 Ако позволиш, едно предложение - при сайтовете за проверка на състави, да се добави incidecoder.com, който за мен е най-надежден.
Също си открих правописна грешка:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 17:11 от Catalano

# 18
  • Бургас/Пз
Catalano, много ти благодаря за хубавите думи. Права си във всяка една от тях. ❤️🥰
Ще се огледам за нещо със серамиди. И ще започва да слагам повече маски на шията.

# 19
  • София
Благодарности за новата тема! Адмирации на всички участвали в създаването на първия пост, страхотен е!

Mомичета, внимавайте с Reedle shot 300, много силен продукт е, за първи път от въвеждането на каквито и да е ретиноидни продукти се обелих след нанасяне на шотчето и отгоре Авен А-Oxitive.

# 20
  • софия
Аз вече благодарих на Pea Pink, Catalano, Danfin, когато се появи за малко новата тема.
Не ми пречи да го направя отново Blush
Темата стана много информативна и полезна, благодарение на труда ви!
Истинско удоволствие е да четеш.
И предложение за допълнение:
В частта за приложение на вит С, ако може да се добави, че дериватите  могат да се и ползват на друг принцип.
Аз сега научих това и вярвам, че ще бъде полезно и за други госпожи!
Отчитам добър ефект върху петната от вит С(който показах), съчетан със серума на The Ordinary ферулова к-на +ресвератрол. Само дето е ужасително мазен и тежък и трябва да се изчаква преди крем.

# 21
  • Бургас/Пз
Аз да се оплача, че Reedle shot 300 e много силен продукт, за първи път от въвеждането на каквито и да е ретиноидни продукти се обелих след нанасяне на шотчето и отгоре Авен А-Oxitive.
Аз не съм го пробвала в комбинация с ретиналов продукт, възможно ли е и без него да причини Белене шотчето?? Сега се чудя дали него да обвинявам или новия трет.
В момента схемата ми е
ВЕЧЕР 1 - Шот
Вечер 2 - маска , хидратация, нощна маска
Вечер 3 трет 0.025
Вечер 4 маска хидратация нощна маска
Вечер 5 - шот и пак наново повтарям реда.
Това вече втора седмица. Беленето си го има, въпреки че е много леко и този път не ми се отразява на грима и не съм на люспи.
В цялата тази рутина са включени ВитС, Ниацинамид, Червената бустинг есенция на Миша, Тонера на Миша и червения крем на Миша, разбира се и слънцезащитата

# 22
Благодаря, момичета, за новата тема!

Момичета, дайте някакви съвети какво да правя с шията. Слагам всичко, което и на лицето, но състоянието й е в пъти по зле от лицето. Дори с кожата около очите имам резултати, но с тази на шията не. Вече се чудя с какво да я мажа. Взех да се замислям за някоя инвазивна процедура за нея, но все се надявах, че козметиката поне малко ще помогне. 😢

Ани, ако опиташ известно време (примерно 2 седмици/20 дни) да спреш активи, имащи изсушаващо действие в/у кожата (ретиноиди, вит. С, ниацинамид висок процент, ферменти, киселини), и наблегнеш само на серамиди, пептиди, съставки обичайни за възстановяване на кожната бариера и хидратиране, може би ще има лек ефект на разглаждане. Нещото което ми действа благотворно на шията е
Volufiline/Anemarrhena asphodeloides.
Medi-Peel - Peptide Tox Bor Ampoule съдържа тази съставка.
При подпухнали очи, да се избягва ползването ѝ в зоната.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 19:48 от rotativka

# 23
  • Бургас/Пз
Ротативка, ще опитам. Аз така или иначе ретиноиди там не ползвам. Ползвам основно серията Sosaeng на  Миша и масла.

# 24
  • София
Ani, при мен е от шотчето, за мен беленето е абсолютно не нормално, имала съм го само миналия декември от витамин Ц на 107.
Не боли, не е червена или раздразнена кожата, но вчера се обели, след спешната поправка, която и направих вчера и тази сутрин, вече е във форма и след седмица ще тествам шотчето самостоятелно, да видим, каква ще е реакцията.

# 25
Ани, защо не пробваш радиочестотен лифтинг една серия, няма да изглади бръчките, но кожата става супер хидратирана и свежа или някаква серия ръчни масажи при добра масажистка, което ще засили кръвообращението и ще доведе сходни ползи с радиочестотата.

Подкрепям мнението, че е маркетингов трик крем за шия. Кремът на medipeel за мен е безмислена покупка, както и маските за шия, тези, които се опъват над ушите, няколко вида през годините съм ползвала - ефект нула. От тази червената на някаква промоция в стайла 5 кутии бях накупила с идеята, че трябва постоянство, е и след постоянството -нищо.
За домашните уредчета, натрупала съм една купчина, само ги подмятам, не съм уау от нищо.

Звуча негативно по отношение на продуктите с тази цел, но моя опит е такъв.

# 26
  • Germany
Светулчице, не разбрах къде и какво да добавя. Дай текст, линк, каквото и да е и го слагам. Другите промени са направени 👍 Който има предложения да не се срамува и да казва, всичко слагаме 😉
 За шията, нямам предложения. И при мен е така, но още когато бях малка съм чувала от лелите, че шия и ръце (по-скоро горната част на дланите, има ли име, че не се сещам) най-рано остарявали.

# 27
Благодаря за новата тема!:hearts:

Вместо запис -заредили са MediCube в barecare , аз заглеждам https://www.barecare.bg/medicube-age-r-booster-pro-305 , някой дали има отзиви?

# 28
  • Бургас/Пз
Зари, ще се поинтересувам за радиочестотния лифтинг. Да си призная честно изобщо не съм запозната с подобни процедури.

# 29
  • софия
Светулчице, не разбрах къде и какво да добавя. Дай текст, линк, каквото и да е и го слагам. Другите промени са направени 👍 Който има предложения да не се срамува и да казва, всичко слагаме 😉
 За шията, нямам предложения. И при мен е така, но още когато бях малка съм чувала от лелите, че шия и ръце (по-скоро горната част на дланите, има ли име, че не се сещам) най-рано остарявали.

Не линк , просто текст , нещо в смисъл ,че продуктите съдържащи деривати на вит Ц могат да се прилагат и на последваща ,а не на първа стъпка, без да е задължително да е суха кожата. Ако Catalano, като източник на тази информация, не възразява Flushed
А и  да попитам zari  кое IOPE ще маже ?

Общи условия

Активация на акаунт