Азиатска козметика и грим - тема 29

• 63 173
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • софия
Светулче, твоят съвет е след витамин Ц в сутришната рутина да го включа, така ли?
Ами, аз съм си ок и без този серум, ама много хубав го дават и се страхувам да не пропусна някакво чудо невиждано Wink
Да, аз нали непрестанно боря петна и с тази цел го комбинирам така. Хубав е серума. Всички търсим чудото Grinning

# 691
  • Бургас
Йен, дали хидратацията след трета е достатъчна или е възможно да е поизсушил зоната?

Мисля, че достатъчно хидратирам след трет, минавам с тампон напоен с хидратиращ тонер с центела, кожата остава мокра. След него хиалуронов тонер, серума (понякога между тях има и есенция) и накрая мазничък крем. Кожата ми е плътна и мазна и понася третиноин и киселини добре. Има нощи в които не слагам нищо след третиноина, а сутринта правя хидратираща маска. Линиите под очите не са вследствие на дехитратация,  а на ЕГНто, тази година ставам на 50 г. Мисля, че е нормално, не се оплаквам Simple Smile

swetulka, интересна комбинация, слагам сутрин вит. С, ниацинамида обаче малко ми мазнее за през деня. Трябва май да се върна на този на Cos De Baha, той не ми омазнява толкова сякаш.

# 692
  • софия
Йен, дали хидратацията след трета е достатъчна или е възможно да е поизсушил зоната?

swetulka, интересна комбинация, слагам сутрин вит. С, ниацинамида обаче малко ми мазнее за през деня. Трябва май да се върна на този на Cos De Baha, той не ми омазнява толкова сякаш.
Или на ONE THING,10% не мазнее.
Аз мястото на ретиноидите го определям според консистенцията.Сегашният ми е леко кремест,така че преди него са всички тонери, есенции, серумчета.Завършвам с един оклузив RNW, NUMBUZIN..

# 693
  • Русе
Скрит текст:
Моля, препоръчайте ми хубав антиоксидант. В момента използвам Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum. Скоро ще трябва да го подновя, но ми се иска да пробвам нещо ново.

На мен ми харесват ресвератрол и пикногенол, също комплекси с много антиоксиданти в състава, отскоро ползвам и кофеин (не съм сигурна дали е антиоксидант) със зелен чай, прополис (също не знам дали е точно антиоксидант). За Вит.С чист не съм компетентна, макар да се води златен стандарт в козметиката, ползвала съм деривати за чувствителна кожа.

Mama xxl, благодаря! Ще споделиш ли конкретни продукти? Може би беше добре да напиша и каква ми е кожата-комбинирана, като омазняването в Т-зоната, откакто ползвам корейска козметика, занчително намаля.

# 694
Намерих си в шкафа за лекарствата забравен женшен. Не съм нещо впечатлена преди време няколко месеца всеки ден взимах, не съм забелязала нещо специално да ми действа, но ще си го хапна и този.

# 695
Скрит текст:
Моля, препоръчайте ми хубав антиоксидант. В момента използвам Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum. Скоро ще трябва да го подновя, но ми се иска да пробвам нещо ново.

На мен ми харесват ресвератрол и пикногенол, също комплекси с много антиоксиданти в състава, отскоро ползвам и кофеин (не съм сигурна дали е антиоксидант) със зелен чай, прополис (също не знам дали е точно антиоксидант). За Вит.С чист не съм компетентна, макар да се води златен стандарт в козметиката, ползвала съм деривати за чувствителна кожа.

Mama xxl, благодаря! Ще споделиш ли конкретни продукти? Може би беше добре да напиша и каква ми е кожата-комбинирана, като омазняването в Т-зоната, откакто ползвам корейска козметика, занчително намаля.

И аз съм с комбинирана. Предполагам омазняването е намаляло, защото корейските продукти и придържане към рутина добре хидратират.
За добри корейски антиоксиданти ще помоля опитните потребителки да се включат, защото моят опит е повече с други и ще ти ги опиша в скрит текст, че е извън темата. От корейските пробвах серум с прополис и ниацинамид на Beauty of Josseon, много ми допадна, не го ползвах икономично. Нощната маска с прополис на Cosrx има успокояващ кожата ефект, ползвах я след ретинал, но не ми беше хидратираща и засега я оставих настрана. Ползвах две шишенца с идебенон серума, който и ти ползваш, но също реших да го сменя.

Скрит текст:
Пикногенол серум на Тhe Ordinary - в хидратиращия крем се капват две-три капки от него. Течно-мазен е, внимава се да не се разтече, защото има наситен червено-кафяв цвят. При нанасяне цветът не остава по кожата. В началото може да има леко затопляне. Слагам капка от него и в околоочния крем. Може и сутрин, и вечер да се ползва, съчетава се с всичко.
Ресвератрол - има го в почти всички продукти на Caudalie, там избираш според целта си от съответната серия.
Серум с кофеин и зелен чай на The Ordinary - почнах го като околоочен, на суха кожа се слага, след него добра хидратация. По съвет на ютубърка го ползвам вече на цяло лице. Икономичен продукт с неголям разход.

# 696
Дами, някоя да е поръчвала напоследък от Jolse? За колко време идват поръчките грубо?

И втори въпрос - харесвате ли SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule или не е нещо уау и има друг продукт за подкрепа на кожната бариера, който препоръчвате с две ръце? Relaxed

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 09:34 от Ironfeather

# 697
  • София
Аз много харесвам ампулата с чиста центела и не оставам без нея. Ползвам я понякога вместо тонер. Друг път след по-активни серуми, например с витамин Ц или третиноин.
За мен е подкрепящ продукт - лека е и не натоварва нито грам, успокоява кожата, озарява приятно, разбира се с последващи продукти и не става на кир.
Но мисля, че не всеки я харесва и много хора я определят като "нищоправеща". 

# 698
И втори въпрос - харесвате ли SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule или не е нещо уау и има друг продукт за подкрепа на кожната бариера, който препоръчвате с две ръце? Relaxed
Аз харесвам тези

Що се отнася до SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule може би не си го съчетала с правилните продукти и видими резултати има след по-продължително ползване, от една ампула няма как да се видят резултати.

Но пак да подчертая дебело всичко зависи от твоята кожа и от това каква грижа до сега е полагана за нея. Не очаквайте бързи резултати от използването на един продукт за кратко време. Трябва постоянство и ако е възможно грижата за кожата на лицето да започне още от тийнейджърските години. И това пак не е гаранция за добра кожа. Влияние оказват и околната среда ,здравословното състояние, приема на лекарства, стреса и т.н..

# 699
  • София
А някой да е поръчвал тези дни от Стайлвана с GGBG, не им приема адреса и се чудя, само при мен ли е така Sad

# 700

Аз съм много доволна от ефекта и бързодействието на тази ампула. Бях си докарала ужасно кожно раздразнение от серума с витамин Ц на Allies of Skin (не е корейски продукт) и тази ампула и COSRX - Balancium Comfort Ceramide Cream ми спасиха кожата. Ефект имаше още от първото нанасяне, но нарушена кожна бариера, разбира се, не се оправя за ден. Препоръките, които четох тогава са, поне 2 седмици да се ползват само продукти за възстановяване и никакви активи.

# 701
Много благодаря за отзивите, дами!

Пуснах поръчка, да видим колко време ще я чакам и дали ще я приберат на митница. Щях уж от бг сайт, но ме доядя на надценките, и то на популярни и обективно евтини продукти...

# 702
  • София
А някой да е поръчвал тези дни от Стайлвана с GGBG, не им приема адреса и се чудя, само при мен ли е така Sad

Аз поръчах в неделя уреда Age booster на Medicube и нямах проблеми.

# 703
Здравейте,
нямам опит с корейската козметика започнала съм да чета темата отначало, но се обърквам и имам нужда от помощ от вас знаещите. Сина ми е на 14г. и нормално за възрастта му се сдоби с доста черни точки и гнойни пъпки. Опитахме с аптечната козметика на биотрейд и на ларош по препоръка на фармацевтите - резултати няма особенни. Затова искам да пробвам с друг вид козметика.
Ще помоля за съвети за рутина и за мен на 40г. със суха и чувствителна кожа, имам зачервявания, пигментация която сега малко поизветля. Пробвах с доктор дерматолог - хапчета и продукти авен, после с козметик - доста сериозни рутини от продуктите на ларош. Резулатат малко по-добре ми е лицето, но той е по скоро от експериментите който си правих след като спрях всики препоръчано.
Ще съм много благодарна на всеки един съвет.

# 704
  • Prismatica Aerie
... Bring Green и WakeMake  ще пуснат продукти в партньорство със S2 „Squid Game“...
Картинките са линкове.
BRING GREEN - Tea Tree Cica & Young Hee Fresh Mask Set Squid Game Edition

BRING GREEN - Zinc Teca Blemish Serum Squid Game Edition

Успокояващ серум, подходящ за проблемна, мазна, акнеична, чувствителна кожа.Редуцира зачервявания, контролира омазняването на кожата без да я изсушава.
Състав:
Скрит текст:
Water, Ethoxydiglycol, Methylpropanediol, Methyl Gluceth-20, 1,2-Hexanediol, Niacinamide, Centella Asiatica Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Flower/Leaf/Stem Extract, Corchorus Olitorius Leaf Extract, Angelica Keiskei Extract, Nelumbo Nucifera Root Extract, Hibiscus Esculentus Fruit Extract, Dioscorea Japonica Root Extract, Hydrogenated Lecithin, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Water, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Octyldodecanol, Octyldodeceth-16, Asiaticoside(4, 800ppm), Madecassic Acid(3, 600ppm), Glycolipids, Asiatic Acid(3, 600ppm), C12-13 Alketh-9, Carbomer, Tromethamine, PVP, Sodium Polyacrylate, Disodium EDTA, 4-Terpineol, Zinc PCA(1ppm), Ethylhexylglycerin

BRINGGREEN&NETFLIX

WAKEMAKE - Over Blurring Pot Squid Game Edition
WAKEMAKE Squid Game OYG Pick

Общи условия

Активация на акаунт