Бебе с Атопичен дерматит

• 2 638
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте моето момче е на 8м и преди няколко дни ни казаха че е с атопична кожа.Буквално и двете му рамена и вратлето са пълни със сухи червени петна,сърби го ужасно,чеше се до кръв.Изписаха ни кортикостероиден крем приготвен в аптека с рецепта в съчетание с него използвам душ-олио и крем за тяло от серията Липикар на Ла-рош. Въпроса ми е дали можете да ми препоръчате кремче с което да го мажа и да хидратира добре защото сякаш това не му действа. Предварително благодаря😊

# 1
Мустела бейби е доста мазен

# 2
Препоръчвам на weleda бебешкия крем с невен. При нас има страхотно действие и то в моментите на пристъпи на атопичния дерматит. Има го в ДМ с името Хидратиращ крем с невен за бебета и деца, 75 ml Weleda baby.
И като цяло продукти с невен, но в тежък пристъп няма как без кортикостероид според мен.

# 3
  • София
Това ми е много болна тема. Дъщеря ми беше на 3 години, когато се появи атопичния дерматит при нея. Четири дълги години минаха в един кръговрат от смяна на дерматолози, какви ли не изследвания (алергии, непоносимости...) , кремове, прахове за пране, диети, кортикостероиди, протопик.... Нямаше нещо, което да ми бяха казали и да не бях пробвала. Толкова беше мъчително за детето и нищо не помагаше. Кортикостероидите овладяваха положението, но само за момент. После всичко се връщаше обратно с пълна сила. Преди около 4 месеца майка ми ѝ беше поръчала "жив мехлем" от жена, която го прикотвя, изцяло от билки. Бях изключително скептична и подходих доста лекомислено и в първия момент несериозно. Реших обаче да дам шанс и при следващото изостряне да мажа само с него. Всичко се скри! Кожата се успокои за няколко дни и до сега такива тежки обриви не е имала. Моя приятелка също остана много доволна. Може да опитате, може и при вас да даде резултат. Знам колко е тежко и мъчително това.

# 4
Синът ми беше с атопичен дерматит и го израстна. По препоръка на лекаря мажех с Мустела за атопична кожа през два часа, когато беше обострен, през останалото време просто подържах кожата с едно мазане през деня. Къпех с олио от същата серия. И давах пробиотик, защото външното раздразнение е проява на вътрешен проблем. (Това бяха негови думи) Факт е, че до ден днешен не се е появявал, а кортикостероидни кремове не съм ползвала.

# 5
  • София
Синът ми беше на 2 месеца, когато поставиха тази диагноза. В момента е на 12 и още периодично има проблеми. Не мога да кажа продукт, защото в различните периоди, различен е бил ефектът от медицинската козметика и лекарствата. Най-важното е да установите дали има неща, които провокират - гореща вода, храни, перилни препарати, дезинфектанти и т.н.
Иначе през последните години бъркаме домашен крем с пчелен восък и зехтин, с който горе-долу застопоряваме положението. Ако ви интересува, ще публикувам рецептата.

# 6
Пробвайте с вазелин. На нас много ни помага.
Също имайте предвид, че когато спрете кортикостероидите положението може и да се влоши. Лекарите много ги препоръчват, но не съм срещала някой, който наистина да е останал доволен от тях. Ние също ползвахме (след много натякване от различни лекари) и беше голяма грешка, само си патихме.

# 7
Това ми е много болна тема. Дъщеря ми беше на 3 години, когато се появи атопичния дерматит при нея. Четири дълги години минаха в един кръговрат от смяна на дерматолози, какви ли не изследвания (алергии, непоносимости...) , кремове, прахове за пране, диети, кортикостероиди, протопик.... Нямаше нещо, което да ми бяха казали и да не бях пробвала. Толкова беше мъчително за детето и нищо не помагаше. Кортикостероидите овладяваха положението, но само за момент. После всичко се връщаше обратно с пълна сила. Преди около 4 месеца майка ми ѝ беше поръчала "жив мехлем" от жена, която го прикотвя, изцяло от билки. Бях изключително скептична и подходих доста лекомислено и в първия момент несериозно. Реших обаче да дам шанс и при следващото изостряне да мажа само с него. Всичко се скри! Кожата се успокои за няколко дни и до сега такива тежки обриви не е имала. Моя приятелка също остана много доволна. Може да опитате, може и при вас да даде резултат. Знам колко е тежко и мъчително това.
Благодаря за отговора а дали е възможно да ми кажете как да си набавя от този крем също така искам да попитам дали при вас се случвало след употреба на кортикостероиден крем обривите да се успокоят а след тях да се появат нещо като рани . Буквално кожата му се успокои а избиха някакви рани по кожата

# 8
  • София
При моята кортикостероидите влияеха много добре, но само докато ги ползвахме. След това ставаше още по-зле.
Тук поръчвам кремчето:
https://www.facebook.com/receptazazdrave/
Жената го прави всяка седмица.
Държа да кажа, че това не е реклама и нямам нищо общо с производителя. Просто при нас това помогна и съм много доволна. Мажа и малкия (на година и 8 месеца) когато му се разрани кожата или се изрине

# 9
Здравейте, мами🙂реших да споделя своя опит със този атопичен дерматит. Първо да кажа, че много бързо се разпространява, заради чесането. Моето момиченце е на 11 месеца.След доста изчетени коментари и статий по тоя въпрос реших, че за сега няма да я мажа с кортикостероидни кремове, а да пробвам с един натурален крем ВИТАСИН(оригинален-жълтия)поне 3-4 намазвания за деня и след 5 до 10 мин. LA Roche posay Baume лосион . От първия крем драстично завяхнаха местата и спряха да са червени. А от втория поне стопираше сърбежа.... За 1 седмица и двете крачета се оправиха🤞🙂. Успех на всички.

# 10
  • София
От личен опит кортикостероида успокоява на едно място и петното и сърбежа лумва на друго място. Козметиката на Ла Рош си има съставка вътре дето е против сърбеж само, че там се маже едно 4-5 пъти на ден, за да не остава суха кожата. Освен това бях взела от аптеката на Токуда крем правен с витасин. Прилича на нещо като вазелнин, но доста бързо попива в кожата.
Другото, което е помагала на дъщеря ми при тези сухи петна е горещото езерце в местност Рупите до къщата на баба Ванга. Колко пъти е намазана там толкова пъти след това петната ги няма... Естествено не е панацея, защото диагнозата си я има.

Общи условия

Активация на акаунт