Естетични процедури за лице и тяло – 57 тема

• 51 929
  • 785
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Лифтинг, нямало е защо да хвърляш толкова пари.
Има тема за блефаропластика, там има доста инфо.
Ноу фрейм…, сестра ми е с Хашимото и слага филъри, ботокс, Хармоника.
Аз си направих горна и долна блефаропластика при Войнов 06/2024. При него ще правя и лифтинг.

# 526
  • София
Е защо да го напиша... 😂 Ох, днес съм особено разсеяна. Бръчки в зоната около очите, разширени пори, пък ако видят и нещо друго за корекция, ще се радвам да споменат. И да може да се прави при сложени вече филъри. Като цяло съм отворена и за други процедури, стига наистина да са компетентни, а не да са заради парите.

# 527
Е защо да го напиша... 😂 Ох, днес съм особено разсеяна. Бръчки в зоната около очите, разширени пори, пък ако видят и нещо друго за корекция, ще се радвам да споменат. И да може да се прави при сложени вече филъри. Като цяло съм отворена и за други процедури, стига наистина да са компетентни, а не да са заради парите.
На мен за периорбиталната зона ми препоръчаха фотона лазер. Аз бръчки нямам, но имам отпускане на клепач, което не е достатъчно обаче за изрязване.
Много е важна козметиката, която ползвате за околочния контур, слънцезащита и носене на слънчеви очила независимо от сезона. Много е тънка кожата около очите и си иска редовна грижа, не само процедури.

# 528
  • София
Що козметика съм ползвала, Vichy, Clinique, от медицински кабинет препоръчана, пачове, слънцезащита ежедневно, ретинол... Просто там си ми е проблемна зона, освен торбичките, вече има и бая бръчки.

# 529
Това е наистина учудващо при цялата тежка артилерия от процедури ,които сте ползвали да имате подобно свличане 😳
Въпросът е, че биологичните процеси в организма вървят на много нива и не винаги естетичните процедури могат да ги превантират или са до време и ефектът им не е задоволителен. След 37-40 г възраст много жени навлизаме в перименопауза, при която постепенно започват различни промени в тялото. От една страна са хормонални - може да има спад в естрогеновите нива, затова около 45 е хубаво да се направи скрийнинг и да се обсъди дали има нужда да се пристъпи към хормонзаместителна терапия. От друга върви процес, свързан с костната плътност, спад на колагена и стопяване на мускулите. Това дава отражение на черепа и мускулатурата на лицето.

Знам, че темата е с различен фокус, но просто около 40-те наистина става важна темата за хранене, движение, сън, козметика, суплементи. Само с процедури не става. Назолабиални, марионетни бръчки, маларни торбички и отпускане в зоната на челюстта са сигнал за изменения в цялото тяло и е добре да се търси холистичен подход.

# 530
  • Plovdiv, Bulgaria
Like_Smoke, добре си  описала процесите. И смея да добавя, че колкото по-ранна е менопаузата, толкова повече се влошават състоянието на кожа и кости, заради естрогена. Аз съм типичен пример, от 37-годишна в принудителна менопауза, и все си задавам въпроса такава ли щеше да ми е кожата, ако не бях от 15 години в менопауза? Но пък важното е , че сме живи и здрави и се страем да се грижим за себе си и да изглеждаме добре.

# 531
На последните постнати лица по снимките мога да препоръчам да си вземат новото хайфу от AliExpress наистина прави чудеса, а и ще ви спести много пари. Не отстъпва по нищо на професионалния уред по салоните. Като минава покрай костите също боли, трябва ви също така една боксова шина, защото пари в корените на зъбите. 👉 https://a.aliexpress.com/_EGcS5Gp

Абсолютно вярно е това, което е описала Like_Smoke . Аз се старая да го докарам някакси по описание, заредила съм се с много добавки, оксиданти, витамини и минерали не какви да е,  храня се възможно най-добре, уреди съм си накупила, по процедури ходя, пилинги постоянно, пробвах и обещаваща  козметика от клиники, бях и на хормони 3 години, обаче не ми се получава, "природата винаги мe изпреварва". Скалпел си трябва понякога.

# 532
И само да добавя към последните постове относно биологичните процеси след 40 г ,че си има значение и как сме  се грижили за кожата си до преди това.Аз лично за себе си стигнах до извода ,че на 47г.кожата ми се повлиява доста добре от колагеностимулиращи филъри и скинбустери или мезотерапия.И го отдавам на това ,че в годините преди това не съм спирала с грижите-редовно посещение на козметик,пилинги,качествена козметика ,масажи,,от 5г кллаген и добавки ,микронидлунг от последните години и всичко комплексно дава резултати на един по-късен етап когато всичко изброено вече не е достатъчно за съжаление.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 20:09 от Shine76

# 533
А не, тука вече ме загуби. Хора с нарушения в обмяната на веществата, хашимота и така нататък каквото и да се се грижили в миналото си за кожата скапване на лицето пак ще има . Да не говорим , че жените като родят и има стабилно разместване на хормоните.  Това според мен си е ген

# 534
Качеството на кожата идва отвътре навън- вода, храна, сън, пазене от слънце, като вампир:)
После почистване идеално, хидратация, йога, масаж ( лицето си има мускули като останалото тяло, трябват ексърсайс😅)
После скинбустери и колагенстимулиращи.
Така бутаме и подържаме добро качество на кожата до 50-55 когато или се решаваме на лифтинг или си приемаме остаряването и си носим бръчките гордо.
Всичко друго СПОРЕД мен е мижи да те лъжа- хиляди левове в коша, раздуто, тежко, подпухнало лице, за справка Мария Игнатова в Пееш или лъжеш и още много други.
И в крайна смета пак се стига до горното.

# 535
Определено ранната грижа и превенцията са отплащат. Аз правя сравнение по себе си. Моята кожа е с качеството на кожата на 22-годишна (правих оценка с уред), а гоня 34. И наистина, нямам разлика със снимки отпреди над 10 години, да не кажа, че даже изглеждам по-добре. Но аз от тийн се грижа стриктно.
Моите приятелки, обаче вече си имат свличания, бръчици, назолабиални, пачи крак и т.н. Вярвам, че на 40-и ще изглеждам почти по същия начин като сега, разбира се, продължавайки с грижите.

# 536
KPP , Млада си още,  много млада ще те питам на 45- 9 намини  тогава към темата😂😂☺️😋😋
 И аз на 34 бях пичка.

# 537
Може ли някой да се включи с ориентир на цени за тези колагеностимулиращи и скинбустери? Колко процедури трябва да се направят за резултат?
За съжаление ми се налага да си направя сметката, кое ми е по-важно и мога да отделя, защото знам че грижата за красотата не е никак малко средства.
В момента се налага да наливам доста пари в добавки,антиоксиданти, пътуване за лекарски прегледи ( и аз съм с хопофункция и хормон) т.н.. и нещата излизат от бюджета, а много ми се иска поне нещо да направя за себе си...

# 538
Хармоника е 900 лв, Скулптра също май я толкова. Но хубавото е, че от тях трябват макс 2 процедури (в година).

# 539
  • Cyprus, Пловдив
Аз правих ретуш на ботокса в събота+скинбустер 300лв
Каза ми, че може да повторим скинбустер След 4-5 месеца, вие как мислите? И ефектът дали се натрупва?
След процедурата кожата ми беше доста изгладена,мека и хидратирана, назолабиалните се бяха леко загладили, някак не бяха така вдлъбнати, много се харесах
За съжаление ефектът, явно е бил от оттока ConfusedConfused

Общи условия

Активация на акаунт