Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Септември'24

• 145 331
  • 1 972
  •   1
Отговори
# 735
  • Ямбол
Чакайте да ви покажа една снимка от преди 15+ години 😂, на която ми се вижда доста добре косата в естествения ѝ цвят и състояние:

Аз като цяло не обичам да ходя на фризьор; чисто физически ми предизвиква дискомфорт, не обичам много да ме пипат разни хора и да ми навлизат в личното пространство 😅. Същото е и с маникюристки, гримьори, масажисти…

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 07:35 от Майола Бени

# 736
аз се чудя, какви са тия работещи жени- героини, супер -Women, дано имат и семейства..., дето ходят всяка седмица на фризьор  Rolling Eyes
Скрит текст:
аз съм от онези, дето едва веднъж на 4-5 седмици  ходят- за връхчета, и то, откакто я скъсих до раменете

като момиче, имах две плитки коса- всяка трудна да обхванеш с два пръста
сега- сега си е сега...
от всички curl продукти , които купувам, най-съм доволна от един curl spray от iherb,  и една супербюджетен крем фиксатор за къдрици, и с това се приключва 
макар да е около 30градуса вънка, се хвърлих да ревизирам зимния гардероб- купих две простички, но за работа ....
Скрит текст:

освен тях, имам черна, маслено зелена и камел- все в същата линия, мисля да приключвам поне до Коледа

# 737
  • В полите на Пирин планина
Аз пък считам, че познавам косата си по-добре, отколкото някой фризьор и особено не се доверявам - само за подстригване и то няколко пъти в годината, че иначе след мокрене и подстригване, рискувам да си тръгна с коса до ушите.
Виждала съм клипчета как подстригват къдрава коса на сухо, за да не се отнема прекомерно от дължината, но мен никога не са ме подстригвали така. А и моята коса след като се намокри, ако не се измие, прилича на зализана от някой едър рогат добитък...
Винаги посягат да ме боядисват с 9% оксидант, а аз се правя с 6%, независимо, че поддържам тъмно русо, като цвят, но и естествената ми коса също е светла и се изсветлява лесно.
Може би, в малкия град, в който живея няма чак толкова добри фризьори, не знам.

# 738
  • София
В нас в момента е ужас. Поради времето в София, съм изкарала зимните торби и не съм прибрала летните. Като събера летните, ще трябва да ги натоваря за новото място.
Ох, как си мечтая за Коледа да имам подреден дом, елха, да си сипя едно вино и да си кажа "приключих с това"!

# 739
  • тук-там
Работещи жени, които страдат от хронична липса на време, нямат да посветят 1 час при фризьор + не знам колко време в път. Това са суетни жени, които имат време, средства и желание да посветят на това занимание. Нямам нищо против това, но нека не бъркаме компотите с компютрите.

# 740
Работещи жени, които страдат от хронична липса на време, нямат да посветят 1 час при фризьор + не знам колко време в път. Това са суетни жени, които имат време, средства и желание да посветят на това занимание. Нямам нищо против това, но нека не бъркаме компотите с компютрите.

Рядко пиша тук, но чета ежедневно. Много обичам Вашата компания Kissing Heart
Често възникващите спорове или разводняването на темата със странични теми и подтеми ме спира да участвам редовно.

По тази тема - ами всъщност е според зависи... Не е добре да се поставят етикети.
Познавам няколко жени, които поддържат прическите си ежеседмично в салон и нито една не отговаря на описанието от цитата.
Моя колежка, майка на три деца под 12-годишна възраст и работеща на пълен работен ден, посещава фризьора си два пъти седмично. Казва, че у дома си няма шампоан и не помни откога не си е мила косата сама.
Тези два часа седмично са нейното време за почивка и релакс. Всичко друго е работа и деца. А работата и е отговорна, ежедневни срещи с хора на високи позиции и трябва да изглежда добре. Така го е измислила, фризьорът и е в нейния квартал.

Друга работеща майка, майка отново на три деца. От години е в областта на модата, доста пътува. Същата работа - два пъти седмично при фризьора и прическата и е винаги топ. Отново салонът е близо до дома.

Трети пример - друга дама, едно детенце, много енергично и палаво, но пък косата на дамата е огромна, наистина огромна - от онези бухнали, страшно гъсти дълги коси, които се сушат по час и половина. Тя посещава фризьора всяка седмица, почива си там, не и отмаляват ръцете да се мие, суши и оформя сама.
Различни сме жените.
Аз например и на маникюр и педикюр не ходя, сама се правя. На фризьор - веднъж месечно, а специално за измиване и изсушаване - хм, ами за много голям повод, най-много два пъти годишно.
Но не смятам, че жените, които го правят по-често имат много свободно време или са по-суетни. Просто аз си харча времето за едно, те - за друго.

# 741
Aко не става въпрос за някакви букли,къдрици и прочие за 25 мин съм се барнала като след фризъор в къщи,че и по-добре ,защото не предобрям нещата и си познавам косата.Точно за това я държа до раменете,за да се спрявям бързо..Имам въряща се четка ,четка преса и обикновен сешоар.

# 742
Да се включа и аз по темата с фризьорите. Съгласна съм, че е индивидуално. И аз имам приятелки (2 бр.) които всяка седмица ходят на фризьор и не си мият косата в къщи, косите им явно го позволяват, макар че след 4-5 ден са все на опашки, защото дори и да не се омазнява косата, все пак се цапа, праши, вмирисва и т.н. и не си представям след 3 дни да е чиста...
Аз на фризьор ходя веднъж месечно за освежаване на формата и връхчета, суша се сама с въртяща четка, като мия коса през 3-4 дни. За издухване/изпичане само по повод.
Сега се замислих обаче, за тези примери, които ходят по 1-2 пъти в седмицата, не си мият коса в къщи, даже нямат и шампоан. Това не е ли прекалено ангажиращо. Ами ако точно в този ден им излезне друг ангажимент, излизане в приятели или нещо друго, отказват ли го заради фризьора и всеки уикенд ли са си в къщи, не пътуват ли инцидентно ей така...
Решавам в петък вечер и тръгвам... или ооо не мога да тръгна, щото в събота съм на фризьор и нямам шампоан да си измия косата... Laughing
Но хора разни....

# 743
Мия си косата през ден, понякога всеки ден. Наистина няма как да разчитам само на услугите на фризьор за елементарни неща, дори да имах желание.
Връхчетата освежавам на месец и половина, а за боята все още мога да си позволя на по-големи интервали.

Скрит текст:

# 744
  • София
Да, всъщност какво се случва ако се разболеят, или някое от трите деца? Просто не си го представям това - от години нямам шампоан и не съм си мила косата сама. Честно. Или имат детегледачка/баба на фул тайм и НИКОГА не боледуват те самите, или просто няма друг вариант. И аз си почивам, ходейки на фитнес, но има месеци, в които дори не мога веднъж да стъпя там. Дотук с идилията - работеща жена, с три деца, ама всяка седмица по 1-2 пъти си почива по 1 час в салона. Ако ще салонът да е под тях...

# 745
Elanor, в моите случаи жените са наистина много заети, а и с по три деца май инцидентните пътувания са рядкост... Иначе в командировки ходят, но като цяло животът им е планиран и се знае кое кога се случва.
Лично за мен да ходя на маникюр на две седмици също беше ужасно затормозяващо (страшно бързо ми растат ноктите и когато ходех на гел, нямаше как на по-големи интервали).
Klemy, децата имат бащи - добри и грижовни. На баби нито една от трите не разчита. Само едната декларира липса на шампоан, другите две ползват по изключение Grinning Свят като цвят, момичета - шарен! Аз пък и в най-заетите си години, с две деца и баба, за която се грижехме, не съм правила повече от две седмици пауза от тренировки (само когато пътуваме). Не можех да ходя на фитнес и тренирах вкъщи, много рано сутрин. Не си представям да имам седяща работа и да не тренирам.

Косата - имам обикновен, но много добър сешоар, хубава преса, въртяща четка сешоар и мия косата си на 2-3 дни, защото много се поти от тренировките. Подобно на НФБ и аз се спрях на дължина, с която мога да се справям добре и да е под 30 минути. Често обаче си правя малък нисък кок, защото невинаги имам желание и нерви да се оформям след сутрешната тренировка. Пък и много горещо става в офисната баня. Или просто на мен ми е ужасно горещо, щото... старост - нерадост Grinning

Момичета, какви дънки са модерни този сезон? Имам нужда от нови. Моят предпочитан модел са тези, които вървят по крака, а след това много малко се разширяват (май са Bootcut). И прави нося, както и с широки крачоли.
Какво обаче е вървежно 2024-2025?

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 15:29 от Vetrena

# 746
  • тук-там
Криво ме разбрахте. И аз съм имала периоди, в които съм била по 2 пъти на фризьор. Не съм крайна по темата. Само възразих срещу констатацията, че работещи жени с хронична липса на време ходят на фризьор. Аз съм намирала време в обедната почивка, а фризьорът е бил в същата сграда, в която работя. Точно по себе си и приятелки съдя, че жените ходят на фризьор, защото могат, искат, имат време за това и ценят точно по този начин прекарано времето. Аз се отказах да ходя редовно, защото косата ми не понася толкова често и брутално третиране. Иначе ми допада да отделям подобно време за себе си.

# 747
  • София
Тези бащи не работят ли също? Моят мъж се прибира към 19 часа от работа, примерно.
Мисълта ми е, че да имаш три деца и да работиш, какъвто и да бащата, в общия случай не можеш да разчиташ изцяло на времето си. Особено, докато децата са малки, визирам под 10-12г. След това, естествено е лесно, могат и сами да седят. Не е въпрос на желание само, ако си зает човек в 21-ви век. Знам ли, сигурно и зависи от града. В по-малките градове работното време е от 8 до 5, там по си го представям.

# 748
Аз излизам в 9 и се прибирам в 6. Фризьорката е на 10 мин. от работа, но няма желание да стои с мен още час. Често пъти пътувам из областта и дори не знам ще се върна ли до 6. Просто не виждам къде да вместя косата, защото в събота пък вися час и половина на маникюр и докато изчистя денят минал. Неделя предпочитам да се шляя из черноморието на въздух вместо да вися по салоните... Simple Smile Явно всеки с приоритетите си...

# 749
Аз ходех всяка седмица на сушене в салона под блока... Миех си я вкъщи и слизах долу за 15 мин сешоар, някой път с малката (беше с бретонче и фризьорката ѝ го режеше на всеки 2 седмици Wink ). Сега съм с големи деца, фроьорка в съседния блок и мноооого рядко ме суши, май само след подстригване, което е на 3-6 месеца, както ми дойде настроението.
Мия коса по веднъж седмично, няма вариант да не суша, на тила стои мокра поне до следващия ден, колкото и да попия с кърпа. Даже в най-големите жеги суша там...
Готвя винаги с вързана коса, даже диадема шалче слагам Simple Smile като я намокри дъжда, не мирише на пържен лук, а на балсамчето, явно така не поема толкова миризмите от готвенето...
Омазняване в корените не съм виждала от поне преди 15 години, когато миех на 3-4 дни, че на четвъртия вече корените ставаха леко слепени... по препоръка на фризьорката започнах да разреждам постепенно и си го оставих на този график. Лятото, ако много ми се поти главата, просто поливам обилно с вода (миене без шампоан) и пръскам връхчетата с балсам/олио без отмиване.
Та с косите е толкова индивидуално, че на колко дни, как и колко се стилизира и от това да си правим изводи, малко не е добра идея Hands V

Моята коса с косми телчета, ако леко я мина с дебела четка в края на сушенето и я оставя да се подвие по нейния си начин на раменете, държи прическа седмица. На дъщеря ми гладка, с жилав косъм - както и да я навия, макс на 6ч след процедурата ляга пак  пригладена (дълга и тежка, явно гравитацията я опъва Wink поне така я майтапя).

ПП: Докато "висях" при фризьорката си пилех ноктите Smiling Imp (предпочитам да ги оформям цветни с лака, че плочката ми е с доста различна форма на различните пръсти, а и на двете ръце, че си гризях ноктите, като дете)

ПП: Не разрешавам лак и каквото и да е друго "гипсиране" на моята коса Hands V Обичам косата да се движи. А моята е достатъчно остра и твърда. В салона ми слагат само олио по дължините.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 16:03 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт