Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Септември'24

• 145 330
  • 1 972
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
Моята каквата е тънка, точно два пъти ще я изпека и ще изпада. Joy
Правили са ме така и не знам защо изглежда сплъстена и рядка.
Да ви разсмея как мързеливата си правя чупки- връзвам висока опашка с дебел ластик и при второто прехвърляне не издърпвам цялата коса. Така спя и на сутринта имам  обемна гладка коса с раздвижени кичури.

# 721
Да ви разсмея как мързеливата си правя чупки- връзвам висока опашка с дебел ластик и при второто прехвърляне не издърпвам цялата коса. Така спя и на сутринта имам  обемна гладка коса с раздвижени кичури.
И аз да ви разсмея - аз така я изправям когато не я изпичам Grinning
Скрит текст:
Иначе ето каква неизправена чума съм

И трите сме в медния ни период. Голямата - цялата оранжева, малката - естествения й цвят , аз - медни и руси кичури.

# 722
Karen, и аз така.
Ама на няколко опашки.

# 723
Ааа, Герии, ти имаш плътна кпса и затова ти държи толкова.Вероятно е и суха.
Моята е пълна противоположност.Много са ви хубави косите и цвета им.

# 724
  • София
Silver, на кого да приличат децата?! Супер е, че и те експериментират!

Като чуя изпичане на коса се потрисам. Бич е за тънки коси този начин на поддръжка. За гъсти като на Гери може би работи. Миенето веднъж в седмица беше възможно само през бременността ми, когато беше адски суха. С фина коса и всеки ден спорт, сега няма как да стане.

# 725
GeryGG, мхм, чак чума не, но определено е за подстригване, за да се махне изгорялото/сухото.
Малката е слънчице Kissing Heart

# 726
Al, сестра ми е с точно такава коса, леко чуплива, жилава и остра... Не е до сухи връхчета Hands V ако ги подвиеш (дори домашно) с четка, без "печене" изглежда доста по-подредено, но пък "бяга" чупливото...
Всеко косъм е като отделно телче, а и е със свое мнение...
Моята е подобна, но без отделни чупли косми, които да правят рошавостта Simple Smile
Скрит текст:

# 727
  • Ямбол
На кое казвате “печене” 😅? Моята коса е доста твърда, жилава и гъста. Има обем и ако е по-влажно времето заприличвам на Мирей Матийо в главата 😅😆🤣.

# 728
На сушенето със силен сешоар и четка, както оформят фризьорите.

# 729
Хах, Харпа, като бяха малки децата ме предупреждаваха да приличам на съвсем обикновена майка на родителските. Имах склонност към идиотски шапки тогава и винаги ме предупреждаваха да не ги нося пред познати. По едно време в пуберитета очаквано се обърнаха
ролите. Joy
Зари, има ли някаква точна рецепта на отварата от магданоз, може ли и от сушен? Сок от пресен помня, че беше за избелване на лице и против лунички, но не съм пробвала.
На мен са ми симпатични бабешките чанти, бих носила една такава.
Скрит текст:
Ако взема да спечеля от евролотарията бих си взела и някоя от тези за забавление. Дамата, на която е кръстен брандът е сред вечните ми любимки. Често си разглеждам творенията и.
https://www.schiaparelli.com/eshop/en/e-shop/accessories/bags/c/000039

Силвър, след толкова гледане на schiaparelli след лотарията може и да дойде, заслужила съм чантата....Stuck Out Tongue Winking Eye

Рецепта за магданоза:
1 връзка магданоз нарязана на едро с дръжките се слага в един литър вода, след завиране се вари 2-5 минути, маха се от котлона и се запарва за 5-10 минути. Прецежда се и се пия през целия ден.
Пресен магданоз, по-добре да не е хипермаркет, имат някакъв много остър вкус, не че другият от пазарите е китка, но по се търпи.

За избелването да - един от любимите ми азиатски серуми за изравнявване на тена, рекламата му беше с магданоз, наричаха го новото витамин С, след това вероятно решиха, че магданоза не продава и я смениха с лимони.

За печенето на косата, в дългосрочен план е смърт за нея, като прибавим и изрусяване и след някоя друга година повече или по-малко косите придобиват трагичен вид, ако се прави от време навреме не е драма.

# 730
  • София
Аз си мия косата през ден, т.е понеделник, сряда, петък, нещо такова. Ако пропусна ден, на следващата сутрин е ужас, ползвам понякога за спешни случаи сух шампоан, за да спася до вечерта положението. Ако трябва да ходя на фризьор, направо ще се разоря. Иначе страшно много си харесвам косата изпечена, но предполагам ако го правя често, особенос  тези кичури, страшно много ще я увредя. Духвам вкъщи за 2 минути само корените и не се занимавам. После ситуацията е лека опашка и после е начупена приятно, по принцип си е чуплива всъщност.

# 731
Разликата редовно да поддържаш косата си в професионален салон и вкъщи е огромна. Всички (независимо от вид и структура на косъма) бяхме с разкошни коси и прически; удоволствие е да виждаш как се движат около теб манекенски глави Grinning Посещавала съм много елитни салони и извън БГ, вкл. в ИТ, не съм виждала такива ръце и талант. И съм се ядосвала не толкова, че не могат да ме скопосат както трябва и не се харесвам (сама след тях винаги ще се дооправя както аз си знам и както ме е научил моя), а че са неспособни - ми не могат, горките, не могат. Всяка форма на некадърност ме възмущава неистово.

# 732
Разликата между коса на младо момиче, още нераждало и жена на години е от тук та до небето 🙂
Повечето манекенки са млади, косите им са прекрасни.

По-интересно ми е да прочета споделен опит вкъщи как да се направим с неголеми усилия и щадейки косите си 🙂

Салоните са за дами с време и ясна програма за седмици наред

# 733
  • София
А тъй като сме 40+, крием доста бели коси и съответната кофти структура на косъма.
Ами аз лично се мия на всеки трети ден, като всеки път слагам маска или балсам, после олио или кристали, суша с обикновен сешоар отгоре-отгоре и я нося начупена.
Изправям се, като ми дойде мерака или имам специално събитие - веднъж в месеца примерно.
По едно време бях пуснала руса коса до сутиена и я изправях, но тази "Барби визия" ми писна бързо.

# 734
Al, аз нямам предвид професионални манекенки, а работещи жени с липса на време да си правят косата вкъщи, които всяка седмица посещават салон и за 1 час излизат от него като манекенки. Има и такива, които не работят и се занимават само със себе си, но и едните, и другите не се различават по нищо на външен вид: от салона излизат като от корица на списание.

Общи условия

Активация на акаунт