Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 31 336
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
Всъщност дискусиите са именно за това какво се случва и какво се очаква да се случи. И нормално има мечки и бикове.

# 211
  • София
ЕС свали лихвата днес - от 4.25 на 3.65
Е така тръгна жълтата преса Grinning
Само с 0,25 Blush
За малко успокоение, БФБ е с преобладаващо червен цвят, златото покачи 1,5%, имотите - соншонжмон  Grinning

# 212
0.5 е намалението общо, коригирах си мнението

доволна съм, единия ми кредит е в евро (5 годишен, инвестиционен).
Чета че ЕС се притеснява от рецесия и мисли да бутне още малко надолу

# 213
На пазара винаги са се дискутирали хипотези. Всеки си избира на чии хипотези да вярва. Аз съм се убедиш отдавна, че пазара се води от емоции, не от разум. Това е типично за дребния инвеститор, обикновения човек. Неслучайно навсякъде някой като купува имот казва “търся мечтания дом”, “искам да сбъдна мечтите си”, “инвестирайте в щастливи мигове” и други подобни фрази, гъделичкащи емоциите ни. Крис по-скоро гледа факти и статистики, а е доказано, че пазара може да е дълго време ирационален. Това че той визира валидни аргументи, не значи, че ще е прав. Той също го знае и си го казва. Не виждам какъв е проблема. Ако ми кажеш кое от нещата, които споделя не е вярно, ще го дискутираме.
За лихвите - много експерти казват, че свалянето на лихвите е мечи индикатор и предстой рецесия. Като се замисли човек, има логика. Защо в уж силна икономика, вече ниска инфлация и ниска безработица, ще свалят лихвите? При такива условия логиката е да има високи лихви. В добри времена се правят пари за лоши времена. Или май времената не са добри? Има и статистика, че след всяко сваляне на лихвите следва рецесия, криза, срив на пазарите и тн. И не, не съм апокалиптик, а просто споделям факти. Така че не знам защо се радвате, че ще свалят лихвите.

# 214
Пазара е винаги ирационален.
Алгоритмите много бъркат пазарите, защото игнорират човешкия фактор, но все в някакъв момент се наместват.

# 215
Преди няколко дни получих мейл от ОББ, че считано от 01.10 ми увеличават лихвата по ИК. Теглих февруари тази година. Това е второ увеличение този път с 3лв и стотинки

# 216
Радвам се, защото ще платя по-малко Simple Smile

# 217
# 218
  • Бургас
Майка ми е в тази кохорта, дето ще "освобождава" жилище. Ама кога - неизвестно.
Аз наближавам 50-те, брат ми - 40-те. И двамата имаме по две деца.
Нужда от собствено жилище сме започнали да имаме още преди 25-30 години. Още щяхме да чакаме, да го "освободи". За кого по-напред? Или пак смятаме тъй - двама баби и дядовци, две жилища, двама внуци - на всеки по едно. Ама внуците са четирима. Може и петима да станат. А апартаментът само един, при това до циганската махала. Никое от децата ми няма да живее там. Пак като в оня виц "сто кучета, 200 м*де", ама половината излезли женски.

# 219
Tintina вие поне се размножавате. Но пък например нашето семейство - аз и жена ми сме единствени деца на родителите ни. Те ще оставят и то по няколко, и ние с едно дете съответно и ние сме купували и ние ще оставим, т.е. 6 човека оставят всичко на един. И не сме само ние - статистиките потвърждават това свиване. Моето поколение Х беше 130-140 хил./год. Сега са 55-60 хил. макс, и то при 20% ... да не казвам какви.

# 220
Къща като тази на снимката с 3 спални и 2 бани в добър квартал на Канзас, в добро състояние, готова за отдаване под наем струва около 220 хил долара и се отдава под наем необзаведена за около 1900 долара. И преди някой да скочи, данъците са около 200 долара на месец.

# 221
Стига с тея ниви, София  е столица.

# 222
  • София, Bulgaria
Nerymar09, каква е идеята ти споделяйки тази информация.
На мен ми изглежда много прилична и достъпна за едно семейство.  Колко % в Канзас имат собствено жилище и могат да си позволят тази къща. Иначе казано, какъв е профила на купувача.
Моите съседи са във Вашингтон за 4 години, остават им още 2, семейство с 2 деца са, само съпругът работи и ми споделиха, че за да живеят там със стандарта, който могат да си позволят в София/ среден е/, там им трябва месечен доход 10-12000 $.

# 223
Остава да се разбере какъв е бил  стандарта им в София, 5к, 10к, 15к, 20к на месец?

# 224
  • София, Bulgaria
Остава да се разбере какъв е бил  стандарта им в София, 5к, 10к, 15к, 20к на месец?
Според мен 6-7К лева макс общ семеен доход, съдейки по професиите им.

Общи условия

Активация на акаунт