Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 30 470
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
Ох, смея се с глас като чета... Иначе парите обичат тишината и движението. Какво и е на спекулата, пазар свободен и нерегулиран, който има пари и топки действа.

# 616
Нищо не й е на спекулата.
Ама на мен не ми харесва да се пропагандира, че едва ли не това било начина да се просперира в живота: на 18 почваш да спестяваш, на 22 правиш първа вноска за гарсониера, живееш в нея до 25, на 30 се жениш и купувате семейно тристаен, с парите от наема на двете гарсониери купувате още две; и така нататък колкото още можете да купите, и за колкото ви отпусне кредит банката.

По света други идеали имат хората - американците да основат фирма или да работят в стартъп и да вземат опциите после като ги купи Гугъл да станат милионери; англичаните да станат инвестиционни банкери в Ситито; гърците са големи търговци и моряци и искат да са следващия Онасис, Ливанос или Економу; и т.н. всяка нация според талантите си и историята си.
А ние: за*би това да работиш на заплата и да създаваш нещо - купи два апартамента на кредит и като се покачат двойно, с печалбата купи още два.

# 617
Аз да попитам някой интересувал ли се е от имотите в Пловдив? Не мога да си обясня защо са такива ниски цените на новото им строителство. По-евтино ли купуват материалите? Може да се намери двустайка за 50-70 к евро и то не кутийка, а с добри размери на стаите - има голямо предлагане в този ценови диапазон. От скоро гледам какво се случва там. Масово се строи явно, градът се разширява, но не мога да си обясня защо са такива цените?? Нереално ниски ми се струват на фона на Варна и София. А за да се строи толкова много, би трябвало все пак да има търсене. Като гледам обявите колко много предлагане на НС има в Пловдив, чак е малко плашещо. Има тристайни за по 80-100 к евро и пак без компромиси по отношение на размери на стаи/разположение. Във Варна за тристаен трябва минимум 200 к евро.

# 618
Просто има много предлагане. Аз пролетта мисля беше като ходих до Пловдив и видях лично - има десетина нови мега-комплекса в строеж, ама по-големи и от тези в София. Отделно всичките малки - на всяко апетитно място между два стари блока нов, където може.
Ако не привлекат половината околия да се премести там от селата, ще стане като... да не кажете, че се е изтъркал вече примера, ама:

# 619
  • София
Не знам къде ги гледате тези цени в Пловдив, но там квадратът си удари 2к квадрата в евро, че по-хубавите го и надминават.

# 620
Стана забавно 😂

Друго е интересното тук - виждам предприемчиви дами, които са хванали вълната и са умножили имането си и няколко участници, които вероятно не са се осмелили да се метнат преди Х години, криво им е и затова преливат ли преливат от пусто в празно как всичко ще пропадне.
Посмях се с шегата за Юпитер, Банско и т.н.

Пловдив под 2к € няма

# 621
Не знам къде ги гледате тези цени в Пловдив, но там квадратът си удари 2к квадрата в евро, че по-хубавите го и надминават.

В imot.bg, като търсенето ми е за всички квартали.

# 622
  • София
Гледай сега, Крис, имотите са бизнес. Работа. Ако се занимаваш с имоти, трябва да разбираш от това.
Какво ще пиша, няма теб да питам, или когото и да е.
Който иска- влага в каквото иска, демокрация, какво да правиш.
И не мен ми е леко смешно в темите за имоти в България да се говори за старт ъп-и в Щатите и девалвацията в Китай, но щом ти харесва, пиши, инвестирай в каквото желаеш, но отново който в каквото иска, в това ще инвестира, или съответно няма да инвестира, а ще живее както реши.
Както казах вече, мен не ме мисли, да обикаляш след мен в темите няма никакъв смисъл, нито ще ме трогнеш, нито ще ме смутиш, ако излезе някой от добрия тон- натискаш бутона "информирай модератор".
Още помня как кудкудякаше в темата за наемите и наричаше хората "лели хазяйки' и прочее.
А това не е никак възпитано и не говори за човек, спокоен и уверен в изборите си живота, който живее.
Продължавам да ти симпатизирам, но от мен да знаеш, добротата е най-добрата форма на елегантност, а щастливите, заможни хора са спокойни и доброжелателни.

# 623
  • Out of the Mix
Ази, така е, но не са лоши сравненията на Крис. Ок, темата е за БГ, но и аз да съм в САЩ в момента, ще се интересувам и усилията ми ще са насочени към предприемачество, старт-ъпи, индексни фондове, и т.н., не към "заветния имот". Simple Smile
Просто тук действителността е друга. На мен постът му ми хареса, защото прави много точни паралели.

# 624
Azzy последното си мнение ако умееш да прочетеш ... Simple Smile

# 625
Както казах вече, мен не ме мисли, да обикаляш след мен в темите няма никакъв смисъл, нито ще ме трогнеш, нито ще ме смутиш, ако излезе някой от добрия тон- натискаш бутона "информирай модератор".
Още помня как кудкудякаше в темата за наемите и наричаше хората "лели хазяйки' и прочее.
А това не е никак възпитано и не говори за човек, спокоен и уверен в изборите си живота, който живее.
Ази, въобще не следвам специално нито теб, нито някой друг - аз като споря, споря с идеи, не с личности.
Да съм ползвал обидни думи в този форум не помня - получавал съм обаче немалко такива. С модератори не ми се занимава - пускам да влезе в едното ухо и да излезе от другото.
Всъщност сега се сещам в какъв контекс може да съм го казал - че по света наемите са бизнес (точно както казваш ти) и с него се занимават големи дружества, които имат портфейл хиляди имоти, професионално управление и т.н. а не хазяйки. А който желае, може да си вложи парите там, германците например така правят - живеят под наем, ама пенсионния им фонд има жилища, които дава под наем и те получават дивиденти.

# 626
  • София
Нещо не се разбираме добре. Тук е тема за имоти, а не за старт ъ-пи и житейски успех.
Който, от каквото иска да се интересува, има теми за всичко, включително за старт-ъпи, вложения в акции, отговарям на пост, в който се коментира, как пропагандирам как да се просперира в живота и да не се прави нищо друго, освен да се работи на заплата и да се тегли кредит.
В което няма нищо вярно.

Azzy последното си мнение ако умееш да прочетеш ... Simple Smile
Аз умея да чета, но ти беше тази, която вчера обясняваше как пропагандирам пък кредити за милион, ако не се лъжа.

Ази, въобще не следвам специално нито теб, нито някой друг - аз като споря, споря с идеи, не с личности.
Да съм ползвал обидни думи в този форум не помня - получавал съм обаче немалко такива. С модератори не ми се занимава - пускам да влезе в едното ухо и да излезе от другото.
Всъщност сега се сещам в какъв контекс може да съм го казал - че по света наемите са бизнес (точно както казваш ти) и с него се занимават големи дружества, които имат портфейл хиляди имоти, професионално управление и т.н. а не хазяйки. А който желае, може да си вложи парите там, германците например така правят - живеят под наем, ама пенсионния им фонд има жилища, които дава под наем и те получават дивиденти.

Хубаво, помня добре, че ти отговорих.
И тук ще влязат след влизането в Еврозоната и регулацията от Европейската банка. Имотните фондове, те са консервативни и не играят в несигурни пазари.
Но това не пречи и в Германия и в развивите Европейски икономики и Щатите и Канада и навсякъде да има крупна имотна собственост на частни лица, както се трансформира и тук.
Иначе, повтарям, всеки ще вложи, или няма да вложи в каквото реши.

# 627
Ами Azzy 83 тата тема за имоти в която се пише едни и също. Само едно и също и нищо друго.

# 628
Добре, хайде да пишем нещо по-конкретно тогава. Понеже комплексите в Пловдив само съм ги виждал като минавах оттам, но не съм заглеждал по колко ги продават, сега проверих и ето че наистина 2-стайните са по 80к, има даже и по 70, има и по 90 - ето избрах един такъв, и не изглежда като да работят с евтини материали:

Комплексите им изглеждат ето така - и не е само този, а имат десетина такива мега-комплекса с по много блокове:

Наистина трябва половината окръг да се пренесе от селата и малките градчета в Пловдив, за да ги напълнят всичките. Относно цената - явно не гонят 100% печалба, а пускат нормална цена, за да ги продадат бързо. Или поне на мен ми се вижда нормална, а не толкова ниска, че да се съмняваш с какви материали строят.

# 629
  • Бургас
Много голямо предлагане има в Пловдив, ама много голямо.
И аз се интересувах преди време за там. Когато цената беше още 850 евро на кв.м.
Отказах се заради ужасния климат. Дългосрочни наематели трудно ще намеря, там хората си имат жилища за живеене, не е като в София. На студенти не ми се отдава и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт