Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 30 478
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Чурек, ако визираш някой от висшето ръководство на Lidl, така е, но иначе си в голяма заблуда за заплатите там.

# 601
Да това е спекулация. Обикновено спекулантите не си признават, че са купили с такава цел. Казват, че е за наем, “мечтания дом” или си мълчат.
И после сочат с пръст тези тъпаци, които не искат да им го купят далеч над цените на зелено, които те са платини. И то ако може тези другите да не спекулират , ами да си кътат на една заплатка и да стискат зъби дано е постоянна ...
Всички са за пример. После защо са такива наемите за студенти и цените за семейства.

А другото като ви чета и си личи разликата в начина на живот в България. София била като Берлин. Който го пише да иде до Берлин. Там ще си построи някой блокче в зеленото пространство в някой друг живот. дори в сънищата си няма да смее.

# 602
  • София
... Ако запазим тенденцията и поработим още в посока доразвиване уменията на пишещите...
Накъде повече, я виж какви митове разбихме, дето никъде не могат:
- охлаждане на пазара на имотите;
- синдромът на тъмните прозорци;
- демографията и миграцията като фактори;
- силата на кредита от 1 млн.;
- инвестиция или спекула;
- зелено или червено;
- нивото на заплати на учителите; на касиерките в Лидл; въобще стартови заплати за малки и големи…
- София ми е Берлин, но Берлин не Ви е София…

Микро-макро и въобще всякакви икономисти четат и пренаписват учебници Blush

# 603
Забравил си средната заплата в Детройт и отношението ѝ към пазара на недвижими имоти в България.

# 604
  • Бургас
Да това е спекулация. Обикновено спекулантите не си признават, че са купили с такава цел. Казват, че е за наем, “мечтания дом” или си мълчат.
И после сочат с пръст тези тъпаци, които не искат да им го купят далеч над цените на зелено, които те са платини. И то ако може тези другите да не спекулират , ами да си кътат на една заплатка и да стискат зъби дано е постоянна ...
Всички са за пример. После защо са такива наемите за студенти и цените за семейства.

Ето бе. Не мълча. Признавам си без бой, че последните два имота ги купих, за да спекулирам. Ако не се намери кой да ги купи от мен, ще дойда да порева във форума.
Предишните ги купувах, за да давам под наем.
Ще се посрамувам известно време, че заради мен наемите на студентите и "цените на семействата" са такива.
После ще ми мине.

# 605
И здравеопазването забрави, което е доста отблъскващо за лелеяните бъдещи пенсионери от къде ли не харчещи си пенсията в страната. Аз специално знам няколко вече, които не си го причиняват. Т.е. прозорците са тъмни, да . И остават.
Tintina няма лошо  и никой не коментира какво си направила, а как се представят в темата нещата. Смотаняците на заплати, които нямат особена позиция при старта , а и си правят сметките за кредит срещу заплатата ... Как щяли да страдат на 40 . Ах горките. Ами напишете си че не жалеете хората , а кесийките си и няма да има спор.

# 606
  • София
Аз ти слагам един лайк, само заради това, че нищо не разбрах Blush

# 607
Тури на всякъде поне или другите ги разбра ?

# 608
Ето бе. Не мълча. Признавам си без бой, че последните два имота ги купих, за да спекулирам.
За мен "спекулация" не е лоша дума. Заемаш позиция на пазара според вярванията си за бъдещето.
Този, който ти ги е продал пък, той заема обратната позиция - ако мислеше, че скорострелно ще се качат, вероятно нямаше да бърза да ти ги продава, а да си ги държи.
Ако ги купуваш с кеш, вероятно няма голям риск за парите ти (стига да се довърши проекта, ако е на зелено).
Ако някой ги купува обаче на кредит, за изплащането на който отива 50% от дохода му, и смята, че няма начин цените да паднат, а лихвите да се вдигнат...

# 609
Как ще паднат цените , като всичко живо на това се е емтнало в бг . Да прекопува и препродава. Няма да паднат . Няма друго поприще явно.

# 610

И после сочат с пръст тези тъпаци, които не искат да им го купят далеч над цените на зелено, които те са платини. И то ако може тези другите да не спекулират , ами да си кътат на една заплатка и да стискат зъби дано е постоянна

То си има цяла ТЕОРИЯ

# 611
Преди Ковид, когато гледах и купувах проектите бяха резидънси, вюта и гардъни с описание на вложените материали и до там. В последната година все по - често ми излизат реклами на проекти от строители, където едно от първите написани неща е перфектната инвестиция, инвестиционен имот и подобни + мечтаният дом. Тук според мен КЗП трябва да си влезе в роля.
Преди Ковид имаше и няколко МЛМ проекта, които изсмукаха парите на мераклийте за далавери и бързи пари. После се появиха индивиди като Тонкин и Калайджиев, които обясняват в книги и семинари колко е яко и доходоносно да се инвестира в имоти, пропускайки и леко неглижирайки факта, че имат солиден старт от родителите си и че имат опит единствено в нарастващ пазар. По този начин въвлякоха хора в имотния пазар, които иначе не биха били там.

# 612
това ми хареса Sunglasses
Забравил си средната заплата в Детройт и отношението ѝ към пазара на недвижими имоти в България.

# 613
Аз също съм спекулант, но съм си мълчал. Инвестирах в кооперация на познат строител, срещу фиксирана печалба и нулев риск. Еми продаде ги на други балъци и ми плати. Ама на тъмнозелено не е моето. 

Инвестиция, мечтан дом и тн вече са изтъркани клишета. Днес по радиото чух най-новото и модерно от фитнес пулс, които изглежда също са влезли в играта с НИ. Те вече продават “начин на живот и стил”.

# 614
  • София
И космите е забравил. Какво са космите в една тема в бг мама ще ви обясня някой друг път, но повярвайте- съвсем на място са в тази тема.
Темата е умопомрачоителна.
Последното, което е, е сериозна.

Юли Тонкин може да говори каквото иска. Всеки може да говори каквото иска.
Както и тук. В крайна сметка прирастът в Юта означава, че узбекистанците ще дйдат в Сусурлево и един спътник на Илон Мъск ще кацне на Юпитер, затова имотите в Банско ще станат по сто хиляди квадратния метър, а ако в Монголия овчарите в юртите се разболеят от Ковид, кравите в Аризона ще изчезнат и ще раздават по един апартамент на Оборище на онези, които чакат влака на гарата в Останкино.

Общи условия

Активация на акаунт