Любители на котки - Тема 198

• 26 450
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • на брега на морето
Като гледам котки винаги си мисля, че когато Бог е решил да създаде котката е отделил много време, за да я направи съвършеното животно.

# 106
Неслучайно братовчед й е цар на животните Simple Smile

# 107
Неслучайно братовчед й е цар на животните Simple Smile
Ахам, ама котката е господар на човеците. Simple Smile

# 108

AniNe, продават специални мрежи с метална нишка, които се закрепват между тавана на балкона и парапетите. Стига да можете да си я монтирате, е добър вариант. При нас обаче нямаме тавани. Балконите стърчат напред, а ние сме най-отгоре и сме под открито небе. Simple Smile

Обикновените мрежи не стават, защото котките се катерят по тях и се късат от тежестта им.

Звучи интересно. Как се наричат, или как точно да ги потърся в Гугъл?

Относно каишките, пробвах да и сложа, но пощуря и по-скоро ще се обеси на нея ...

# 109
  • София
Скрит текст:

AniNe, продават специални мрежи с метална нишка, които се закрепват между тавана на балкона и парапетите. Стига да можете да си я монтирате, е добър вариант. При нас обаче нямаме тавани. Балконите стърчат напред, а ние сме най-отгоре и сме под открито небе. Simple Smile

Обикновените мрежи не стават, защото котките се катерят по тях и се късат от тежестта им.

Относно каишките, пробвах да и сложа, но пощуря и по-скоро ще се обеси на нея ...

Zooplus

Temu

Petmall

И на много други места има.

Ако се захванеш със Зооплюс (предимно от там пазарувам храна за моите), да знаеш, че с покана от потребител получаваш 10% отстъпка за първата поръчка.

# 110
MianaNia, доста закъснях с поздрава но…
Честита да ви е тригодишната Оливия💐. Все така красива и здрава да ви е, и много да се обичате💕💕💕!
Vanne, много е тъжно наистина, като проличи бездушието и безотговорността у хората. Дано да оздравее и да си намери по-грижовни стопани, този рижав красавец❤🙏.
Flash, направо ме разсмя с разказа ти за ловкостта на котарака❤. Мина ми като на лента, че и моите колко пъти са ме изправяли на нокти.

# 111
Имам нужда то съвет.

Каква е зависимостта между ваксините и кастрацията? На малкия  (5 месеца) и на майка му им предстои втората ваксина. Проблемът е, че ветеринарят казва - ще я кастрираме месец след втората, ама, ние вече ги държим разделени, защото тя е разгонена и ме е страх да ги оставя двамата. Наистина ли трябва да се чака толкова? За малкия пък ни казаха, че може да се кастрира като стане на 1. В абсолютна безизходица съм. Ни така, ни иначе.

# 112
Това са сърчицата

А това не са сърчица, месце - пилешко, лиофилизирано и то

# 113
Харко на Мими и гаджето му дали са качвани скоро ?
Дано всичко е наред при тях !

# 114
savii_, след ваксина пада имунитетът, ако се направи кастрация и стане инфекция, организмът по-трудно ще я пребори. Затова се изчаква поне две седмици. Вашият ветеринар явно се презастрахова.

# 115
Скрит текст:
Скрит текст:

Zooplus

Temu

Petmall

И на много други места има.

Ако се захванеш със Зооплюс (предимно от там пазарувам храна за моите), да знаеш, че с покана от потребител получаваш 10% отстъпка за първата поръчка.

Благодаря много, ще разгледам опциите и ще измислим нещо. Simple Smile

# 116
  • Между гори и планини
То и разгонена котка не се кастрира. Лошото е, че след разгонване не последва ли оплождане, се разгонват пак. А като са разгонени, органите са много кръвоснабдени и за това не се прави операция. Младеж на 5 месеца няма какво да направи, те имат полова зрялост най- рано на 8 месеца.
Моите момчета са кастрирани преди да станат на годинка, за да не започнат да маркират. Важното е да имат килограми и семенниците са слезли напълно.

# 117
То и разгонена котка не се кастрира. Лошото е, че след разгонване не последва ли оплождане, се разгонват пак. А като са разгонени, органите са много кръвоснабдени и за това не се прави операция. Младеж на 5 месеца няма какво да направи, те имат полова зрялост най- рано на 8 месеца.
Моите момчета са кастрирани преди да станат на годинка, за да не започнат да маркират. Важното е да имат килограми и семенниците са слезли напълно.

Благодаряза отговора! И на Vanne също!

Мен това с половата зрялост много ме притесняваше, защото в интернет чета за полова зрялост в много различни месеци, едните пишат 4 месеца, другите 5, третите 12 и се обърках. Съвсем се обърках. А и явно той я усеща, че тя е разгонена и върви и мяука и той.

# 118
  • София
Мен това с половата зрялост много ме притесняваше, защото в интернет чета за полова зрялост в много различни месеци, едните пишат 4 месеца, другите 5, третите 12 и се обърках. Съвсем се обърках. А и явно той я усеща, че тя е разгонена и върви и мяука и той.
Зависи от дразнителите. Забелязала съм, че дойде ли пролет и външните котки започнат да "пеят", домашното коте ги усеща и се разгонва. Един вид това е стимулът и въздейства на всички, които са на възраст, близка до полова зрялост. Може да е на 6 месеца, може и да е на годинка. Лошото е, че у вас има разгонена котка. Казват, че докато не станат на определена възраст, мъжките не могат да стават татковци, макар и да се правят на мъже. Но и при тази теория има изключения, защото има доста случаи на котета от едно котило, които успяват. Wink

Vanne, много е тъжно наистина, като проличи бездушието и безотговорността у хората. Дано да оздравее и да си намери по-грижовни стопани, този рижав красавец❤🙏.
Факт е, че са безотговорни и бездушни. Но и това е добре пресметнато. Много добре знаят, че ветеринарите няма да умъртвят здраво животно. Затова постъпват така. Просто прехвърлят отговорността на друг.

# 119
AniNe, мрежата ни е от зооплюс с метална нишка, за кротки котета сигурно е надеждна, но за кроткия бяс Линош..., не я оставям без надзор щото веднъж се покатери по нея и нямам идея с острите нокти или зъбки дали ще оцелее. Много лесно се реже с обикновена ножица, пък едни котешки зъбки да не могат да се справят ли? 🤔Иначе няма никъде пролука човешки пръст да мине, освен през дупките, а наша калпазанка навира лапки и я дърпа. Определено се оглеждам и за нещо друго, за да ми е мирна главата. Като гледаш къде живеем в облаците, неискам да ми става  парашутиска да пази Бог!

Общи условия

Активация на акаунт