Любители на котки - Тема 198

• 26 435
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Да се отчетем и ние със Сина

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 10:48 от cardhu

# 91
Още един абисинец.Нереално търпелива котка😀
https://www.facebook.com/share/v/ttbTpx1G6dAR4CFj/

# 92
И нашият е много търпелив. Понася да го мачкам и разнасям из къщи без протест.

# 93
На 14-и и 15-и септември ще има международна фелиноложка изложба в Пловдив. Simple Smile Над 900 котки.

Жълтия месец...

# 94
  • тук и там
Noragami, не се притеснявай за пясъка,взела съм на същата марка,но май различен-класически,три размера смес.Сега поръчах фин,дано е окей.То и с пясъка е като с храната,трудно става да нацелиш според вкуса на котето и стопанката. Дивее Мая,още не можем да си напаснем режимите и сутрин и вечер беснее,през деня спи.Иначе най-много и харесва да си играе с едни дребни мишки с пера.

# 95
Кайсия, ти не беше ли някъде в Австралия?

Ивекс, разкажи за Топче и затварянето на летището, когато можеш. Simple Smile

# 96
  • тук и там
А,не. В Европа съм.Явно на предишните стопани режимът е усвоила.

# 97
Аааа, Amy_nka, там сме! Миналата година за пръв път видях на живо 10 килограмов Мейн кун. Ама аз нали съм си непретенциозна се Флюбих в една турска ангорска дето си прилича на нашенска улична дългокосместа. 😆 Детето обаче пощуря, сигурно по 30 пъти обиколихме клетките, страхотни котета. Бенгалчета, Рагдоли, Мейн кун, Сфинкс, най - малко бяха персийските. А що храна ни набутваха, гранули, супи, паучета. Хубаво беше и на Линка от там взехме някои неща, та и тази година няма да пропуснем. 😉
А днес Линош пак игра на криеница, имало още места за криене е наща къща . 😂 Голяма забава е, как не съм си по - често в къщи!
Прибрах я от терасата и нагънах дрехите, тръгнах да я търся и... няма. Реших да пусна климатика ама трябва да затворя вратата на терасата и с крака побутвам леглото ѝ, гледам, а възглавницата помръдна 😆, повдигам и... Дзааак едно Линошче. 😂 😂😂

# 98

Ивекс, разкажи за Топче и затварянето на летището, когато можеш. Simple Smile
Бяхме забравили клетката отворена, като разбрах, че котката я няма щях да получа удар. Знаете какво беше здравословното му състояние...Мъжът ми тича към момчетата с автоматите. Затвориха всички изходи и обявиха , че има избягал домашен любимец, обясниха че е котка, външни белези, аз рева, всички хора се юрнаха да го търсят , намерихме го след 20 минути скрил се беше на пътеките за багаж.
Тогава първата ми мисъл беше, добре че не се случи в София... Нито мрънкаха хората, бяха загрижени, гледаш ги от старци до малки деца как търсят.

# 99
В предишната тема някой ме беше попитал как оставям вратата към терасата отворена, дали има някаква защита (прегради и прочие) за да не скочи котето. Казах не, 10м тераса, по принцип Мими си бяга по нея, седи отворена цял ден, не скача. На 2 годинки е.

Днес скочи за пръв път към сандъчето на парапета. Лежах на дивана до прозореца и скочих към нея. Скарах и се и я оставих долу. Исках да видя какво ще направи. И пак скочи нагоре към сандъчето. И след малко отново... Явно откри кефа към скачането и ще иска пак ... Затворихме мрежестите врати и обмисляме какво да направим поне с единият край на терасата, някакъв вид "кафез", заграждение с мрежа? Нещо, в което да я пускаме, поне да се въргаля малко на въздух навън, няма да може да тича много вече но...

Ако имате идеи споделете...

# 100
  • София
То и с пясъка е като с храната,трудно става да нацелиш според вкуса на котето и стопанката.
А най-лошото е, че са с променливо качество. Тъкмо решиш, че си нацелил точната и вземат, че влошат качеството.  Joy Особено много важи за собствените марки на магазините, които обикновено са доста по-изгодни като цена.

Ле-ле, Ивекс! Голямо приключение е било!

AniNe, продават специални мрежи с метална нишка, които се закрепват между тавана на балкона и парапетите. Стига да можете да си я монтирате, е добър вариант. При нас обаче нямаме тавани. Балконите стърчат напред, а ние сме най-отгоре и сме под открито небе. Simple Smile

Обикновените мрежи не стават, защото котките се катерят по тях и се късат от тежестта им.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 13:03 от Таня67

# 101
Ние сега тук издирваме хубав пясък, нашето отказва да ползва друга постелка. Вчера мъжът ми е взел няколко да видим коя ще е най-хубавата.
Прибрахме се ние, котето изобщо не му пука, цар и господар и тук.
Вчера взеха кучето на едни от кооперацията, чудех се защо има такава суета, като излязох видях полицейската кола и тази на зоополиция, от портиера разбрах, че не са се грижили добре за животното, на терасата го оставили, а на южните ни тераси тук е мор... Подали сигнал и сега на съд май... Много трудно връщат тези тук животни, особено ако има неоспорими доказателства.

Тогава бях умряла, тия 20 минути векове ми се сториха, викам си край как ще го намерим.. то какво ли не ми мина през акъла.

# 102
Привет, привет на всички котаци и техните собственички Grinning
Днес е хубав ден, мацка на flori ще се оправи, видях черно-белите Ин и Ян, Сина намига от торбичката, направо си е рекламно лице на хартиени торбички, толкова да му ходят, останалите котаци да не се обиждат и те са прекрасни също Heart
Искам да ви покажа един красавец. Може ли да заведеш това прекрасно същество за евтаназия, защото крачето му било счупено и нямали пари за операция, или просто не им се занимава... не знам. Направо съм без думи! Зълва ми ще го оперира, ще видим кой от родата ще го приюти. Нали е разкошен Heart Eyes

# 103
Все си казвам, че няма какво да ме учуди, но явно има...
Бездушници.

# 104
  • Варна
Много ме е страх от терасата мен. И го оставях за малко сам но вързан. Вчера го изкарах и влязох да си взема кафето и след минута го гледам до мен - без нагръдник!! Нагръдника си стои закачен за повода на терасата.
Няма как да се монтира предпазна мрежа и ми е много тъпо... мислех, че съм намерила решение. А ме е страх защото има доста гълъби, гларуси и той пощурява по тях.

Нощес пък ми прави компания до една бензиностанция. Simple Smile

А бентонит ползваме Felin, харесва ни и на двамата.:--)

Общи условия

Активация на акаунт