Любители на котки - Тема 198

• 26 413
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Между гори и планини
Значи може да е било разтегнато или изкълчено. Идете си да я видят, да ри е спокойно 🥰

# 76
  • До морето...
Момичета, може ли все пак Маца да не е скъсала връзка? Днес вече си стъпва на крачето съвсем нормално, не плаче, държи се както преди и скочи на леглото със засилка няколко пъти. Изобщо не изглежда да я боли нещо, дава ми да пипам крачето. Тези връзки виждат ли се на рентген? От час и половина се чудя дали вместо да й помогна, няма да я объркам с тези две упойки, които й предстоят
И аз мисля,че е добре още веднъж да я видят лекарите,но от това което описваш ми се струва, че вече всичко е наред и дано да е така!

# 77
Какви са ви триковете за вкарване в клетка? Предстоят ваксини, а с голямата вече е много трудно вкарването в клетката. Малкият още е слаботелесен, а и всичко му е интересно, та не се стресира толкова, но тя дере и хапе до кръв.

# 78
  • Между гори и планини
Оставете клетката отворена за седмица - две, постелете нещо меко и удобно за спане, играчка пълна с котешка трева, храна. Нека свикне котето, че вътре е удобно, приятно и меко.

# 79
По повод скъсаната кръстна връзка: първият съвет е да изберете лекар, който има достатъчно работа, за да не оперира здраво коте. Моето куче го обърка районният ветеринар - каза, че има разтягане с изкълчване, че намества нещо и един месец давахме зеленоуста мида и водехме кучето на разходки. То куцаше, но ходеше - болките бяха променливи - на моменти изглеждаше, че изобщо не го боли. В един момент лапата беше напълно изключена и кученцето стана инвалид. Операцията е била много сложна, защото се е образувала съединителна тъкан, която е следвало да се отстрани. Съответно двете кости на крачето са били неправилно срастнати от тази съединителна тъкан и, за да се постигне ефекта на нормално ходещо куче, е изрязвана и част от костта. Пет часа кучата беше под анестезия. За себе си, без да имам медицинско образование, правя връзка с последващите проблеми със сърцето на кучето (за които лекарите твърдят, че са възрастови  дегенеративни). Без качествена снимка не може да се постави правилна диагноза. Първата снимка, която установи скъсването, беше в клиника Син кръст. После от ФБ група (за съответна порода кучета) ми посочиха оператор, който се отзова и направи операцията в неработен ден (официален празник), два дни след свързването с него. И още нещо (което важи за кучетата - нямам опит с коте) - има два вида свързване на  дефекта - единият, по-лесен и по-евтин е с оперативно свързване на скъсаните части. Него го предлагаха като опция от Син кръст. Нашата куча е с инпланти, които ще са доживотни. При нас нямаше избор заради късната операция, но по принцип - проблем с връзките се получава при генетично рехава съединителна тъкан. Това предполага ново скъсване - особено на проблемно място. Затова, макар че изглежда по-щадящ за животното, този метод е по-ненадежден. Трудно ми е да дам линк към темата от ФБ, в която получих насоките - за всичко това бях предупредена, преди да направя избор.
Успех - дано вашият случай да няма нищо общо с нашия и наистина да е разтеглила нещо.

ПП: Кръстни връзки има само на задните лапи. Нямам време да се върна към първия пост, в който описвате с коя лапа е проблемът.

# 80
flori_cvet, дано се разминете с операцията, стискам палци, лапки, всичко! Шарлот ти е дала много правилни насоки, но и аз имам наблюдение на куче не коте, макар на мен ми отказаха категорично да го оперират заради съпътстващи заполявания и сърцето, а и възрастта 15 години и половина - беше с обезболяващи. При това рентгена трябва да е наистина добър за да се хване такова скъсване, така ми обясниха тогава. Дано, дано, не е това!
Да ви покажа едно гладно Линошче. Докато ѝ режа пуешкото филе ми отмъкна голямата мръвка. 😂 Така де няма да играем на дребно. 😆 Това си е закачка между нас докато ѝ приготвям месцето, тя си краде от дъската като си избутва парченца на стола, яде ги там на скришно под масата и се качва за още. 😂 Сега обаче тарикатчето на мама ми отмъкна голямото парче, ох още се хиля, толкова е сладко! 😻❤️

# 81
Много благодаря, Шарлот! На дясното задно краче е. Днес ще отидем на рентген в клиниката, където ни насочиха и после ще отидем в другата, за да видят снимката и да я погледне хирургът. Дано да й поставят правилната диагноза. Момичета, благодаря на всички за съветите и подкрепата 🤗🥰

# 82
За котенцето на Флори-цвет, препоръчвам консултация с доктор Атанасов, клиника Тимок, много е добър точно в тази област.
Иначе и нашата Оливия сме я извеждали на каишка, но откакто се измъкна последния път и я вадихме изпод колите, никой не иска да рискува.

# 83
  • Sofia
Привет, знаете, че съм с три котки. От доста време имаме проблем с игрите и то с хапането. Суза, не я закачат и си е ОК, но Мъро и Мишо играят така и целите стават на фъндъци. Лятото им бях остригала гърбовете, но сега се хапят другаде по козината. На Мъро под гушката напипах такъв голям фъндък, че не мога да го острижа, до кожа е степано. Не знам как да ги спра да играят така, правят го изглежда когато сме на работа. Липсва ли им нещо? Мишо е надъвкан по гърба.

# 84
  • Между гори и планини
Какви агресивни игри 😮
Моите никога не са играли чак така. Единственото решение е всеки ден да ги сресваш с четка... Памук е ставал на фитили и мрази да го решат - рязали сме. Кети чак като остаря и не можеше около врата, също. Но тя обичаше да я решем. Късокосместите не са имали проблеми.

# 85
flori, само ортопед може да каже и без рентген какво му има на крачето. А обикновен ветеринар и с рентген няма да познае. На една приятелка котаракът влачеше задното краче, ветката направи рентген и каза луксация на тазобедрената става, ортопедът отхвърли диагнозата, каза че е неврологичен проблем и оправи котето с лекарства. Аз бих търсила ортопед. Общите ветове почти нищо не разбират, убедила съм се покрай кучето!

# 86
Момичета, много благодаря за напътствията и подкрепата 😻😻😻🫶💋
Бяхме на рентген, след това на преглед при ортопед. Има някакъв започнал процес, но засега не препоръчват операция, предвид че започна да си ходи и не я боли, както и възрастта. Ще трябва да отслабне задължително и засега ще взема и тя добавките с мида. Ортопедът смята, че само много голям късмет ще я спаси от операция в един момент, дано пък да е късметлийка 🙏

# 87
  • Между гори и планини
Като при хората - излишните килограми натоварват ставите и сухожилията...

# 88
Браво, много се радвам.
Аз с 5 кг отгоре и губя тонус, нямам издръжливост и съм по-бавна.
Много е важно нормалното тегло и то не за суета, както за нас, така и за тях.

# 89
Отдавна не съм чела темата.
Чакам още няколко дни и ще видя нашата банда.
Междувременно - ей така помагат!

Общи условия

Активация на акаунт