Любители на котки - Тема 198

• 26 571
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
amy_nka, много съжалявам за случилото се с Лъки! Confused

# 211
amy_nka ние също живеем на първи етаж. Първата ни котка - Джеси, беше с нас 12 години, това е времето в края на 90-те началото на 2000. Джеси я взехме от село и беше апартаментска котка, но излизаше и навън. Скачаше си през терасата и обикаляше парка до нас и съседните блокове. В нито един момент не ни е минавало през ума да я ограничаваме или да не я пускаме навън. Знаех, че когато тропне балконската врата Джеси се прибира/или излиза.   Милата ни тя, замина си от тумор на млечните жлези, заради хапчетата против разгонване. Но такова беше времето, нямаше толкова информация за вредите от хапчетата. Със сегашните ми котки никога и при никакви обстоятелства няма да им разреша да припарят навън, точно защото ме е страх от улични кучета, от автомобили, от лоши хора. Моля те, разбери ме правилно, кучетата следват природата си. За тях да гонят котки, или каквото и да е движещо се и тичащо животно е просто инстинкт. Виждам го и при моите дворни кучета. Знаят че не трябва да гонят котките, но ако котката тича те не могат да се сдържат и хукват по нея. Разбирам болката ти, много добре я разбирам, но недей да тормозиш душата си с омраза. Не позволявай на мъката ти по Лъки да те накара да намразиш кучетата. Те също са живи души и това, което е станало е трагедия, но това е в природата им. Моят непрежалим Лъки, когато го взех около 2 месечен, беше пострадал точно от улично куче. Милият беше с травма на главата и ако не го бях прибрала щеше да умре. Мисля че от там бяха и сърдечните му проблеми, заради които го загубих толкова млад. Искам да кажа излей мъката си, но не задържай омраза. С най-добри чувства, прегръщам те Purple Heart

# 212
  • София
Ето я Олив, родена на 17.06
Засега се чувства добре в новия си дом, на сухо и на завет е, не е самичка на двора.
Спокойна, игрива и обичлива е.
Опитваме се да уточним подходящото количество и вид храна, защото досега е яла комбинация от консерва и гранули, но предвид факта, че не е била самичка, никой не знае колко често и какво количество е изяждала.
След няколко дни ще я запознаем с ветеринар.

# 213
Amy_nka, гушкам те, нека мине време, дай си воля на емоциите, знам, че човек обичащ животните не може да мрази, сигурна съм и вярвам в твоята любов към тях. Знам, че си нагнетена от безсилие, ще ти държат "влага" спомените, и пак ще се ядосваш и пак и пак..., дай си време... Голямо гуш от мен!❤️
Янита, много сладка Олив, много радост да ви носи - имат година разлика с наша котанка родена на 6.06. миналото лято.
Снощи изкарах одеалото, че захладня, като беше бебе Линош много го обичаше и сега се завря в него, пощуря. Дали го разпозна... или просто ѝ допада материята, но такава игра падна, да се муши в него. 😂

# 214
  • Между гори и планини
Аз намерих едно коте което искам да взема, но е чак в София... А аз съм до Търново 😞 Прилича на Кети...и макар на снимка, си го познах. Сега остава да си го взема някак си. Мъжът ми каза, че вземаме каквото искам , само да съм щастлива. Той иска едно черно до нас. Накрая ще ги вземем и двете. За да е щастлив и той.

# 215
Съжалявам за загубите на котките ви. Ние също скоро изгубихме едно прекрасно коте, блъснаха го на пътя до нас. 😭😓 Успяхме да скрием от детето, че тя много страда за животни. И понеже все го чака и търси, реших да вземем друго коте, което да си живее с нас. Имаме още два котарака на двора, но те не влизат вътре. Та да ви представя Мини:

Трудна е за снимане, че доста лудува като е будна. 🤣 Нощем също в 3-4 решава, че се е наспала, но се надявам скоро да свикне.
А това е от преди малко:

# 216
  • Между гори и планини
И аз съжалявам, че сте загубили коте по този начин, маят най- голям страх.
Но Мини е прекрасна 🥰 Нека дълги години да живеете в любов.
Малките котета наистина играят нощем, Чери беше като бесен таласъм едно време. Нали ловуват нощем, в природата им е.

# 217
  • тук и там
Страхотен бонбон  е Мини!!Направо ми идва да я изпапкам.Нашата калпазанка е надрала вече един стол в кухнята,кожен.ММ хич няма да е доволен.Ето я моята калпазанка.

# 218
  • Между гори и планини
Ако можете им ушийте калъфи от канадски флок. Единствената тапицерия която котките не могат да издерат. Имам опит с един кожен диван, не умишлено надран, но на дупки след подскочи и кожени столове в кухнята. Едното претапицирах, другото облякох.

# 219
  • тук и там
Да,тя и при нас не го е надрала умишлено-висок е ,и като се е качвала на него,се е захващала с нокти и е на дупки. Щях да питам и дали котките си сменят мустаците? Нашата има няколко много къси косъма,направо са като отрязани в сравнение с останалите.Не съм ги пипала,надявам се и предишната стопанка да не е,но са видимо по-къси. Иначе е мустаката нашата мома .Smile

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 12:40 от Кайсия

# 220
  • Между гори и планини
Сменят, и аз съм намирала тук там по мустак.

# 221
  • София
Доня, Amy_nka, Anyyyone 🤗 съчувствие за загубата ви!

Ох, какъв бонбон е тази Мини! 😻

Аз си имам гостенка- Писи (гледам 10 дни котката на дъщеря ми)

Писи и преди е идвала и е стояла тук.

Скрит текст:
Тя е малко дива и несоциална, спокойна е само, когато нейните хора са тук
(разбираемо е, беше с пъпна връв още, когато я намериха).
Вчерашния ден беше кошмарен за нас.
Писи мяукаше сутринта към 7:00 да излиза навън и я пуснах. После цял ден я виках и търсих (валеше проливен дъжд)- никаква реакция (обикновено идва като я извикам).
Оказа се, че Блеки я ступал здраво към обяд и тя се скрила. Появи се чак към 2:00 часа нощес, гладна и стискала цял ден.
Вече мислех, че е тръгнала да се прибира в София... Изпитах невероятен ужас... какво ще кажа на дъщеря ми и внука...
Сега стои затворена в стаята и плаче да излиза..., Блеки стои навън и плаче да влиза... луда работа.
Моят дивак не приема друга котка и това е.
Затова не мога и Мацинка да си взема от бившата ми работа- той я тормози и пребива 😥

# 222
Сложни са котешките отношения... По какво се харесват и по какво се мразят - върви ги разбери... Голяма йерархия има при тях.

Прекрасна Мини! Heart

# 223
  • Варна
Момичета, малкия Гришо е болен.
В понеделник вечерта повърнал, вчера пак 2 или 3 пъти. Отказва да яде и пие вода... сестра ми за пръв път гледа коте и се уплаши. Сутринта рано пак повърнал 2 пъти и тя го завела сега наобед в клиниката. Гледали го на рентген, нищо не видели. ПКК е добре, в граници. Били му нещо против повръщане, казали и да му махне храната и водата!!! днес и довечера да му даде само половин пакетче побиотик. Сутринта да му даде лъжичка храна, лечебна ...
В събота беше на 1 ва ваксина и е бил 1 кг. Днес е бил 890 грама...
Няма тонус, дреме ...
Утре и казали да го заведе на скенер.
Аз съм объркана.... и притеснена.

# 224
Скенер ли? Какъв скенер? За какво?

Общи условия

Активация на акаунт