Любители на котки - Тема 198

• 26 582
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Тестове правени ли са му?

# 226
  • Между гори и планини
Кръвни тестове да направят, и щом не яде, пие и повръща, да му сложат система да не се обезводни, че бързо става. Дано се оправи бързо котачето. Аз пак ще питам, обезпаразитяване правено ли е? Памук два пъти е бил така, докато не повърне глисти и аз се светна за какво иде реч.

# 227

Феро, поспаливецът Heart

# 228
Flash, в кой град е сестра ти и коя е клиниката?

# 229
  • Варна
Така, подред.
Сестра ми е в София в момента, клиниката е Нова в Младост 4.
Котачето е водено само там. Когато го взе,
Цитат
Та - днес го взехме и директно в клиника Нова. Обезпаразитихме го защото не е обезпаразитеван досега .... малък бил... не ми се говори. Теста за ковид и гиардия/ли беше?/ излезе положителен... за второто едва забележима втора черта ама си имаше. Сега имаме торба с лекарства. Третото - отрицателно. Нямаше температура.
лечението беше
Цитат
Eradia 125mg/ml го чета за кучета. Изписано е за 7 дена, два пъти дневно по 0,14 мл.
Другото е за 3 дена Panacur, витамини и пробиотици. И лечебна храна му взехме.

Котето през цялото време беше добре, много игриво и с голям апетит. Качи 300грана за тези 2 седмици.
8 дни след края на лечението му направиха ваксината/в съботата която мина/.
Бил си е добре до понеделник отвечер, когато сестра ми се е прибрала /стоял е сам 3-4 часа/ и той е почнал да повръща.
Тя ми каза, че е видяла няколко мравки в кухнята и предположи, че може да е ял от тях. Понякога влизат от терасата. Но мравките са от дребните черни мравки и не съм сигурна, че е от  тях ако ги е опитал.

Изненадах се, че са и казали да му махне водата днес... оставила я е и той е пил след прегледа. Как без вода!!!
А скенер - и според мен е излишно и тя решава, но за мен е глупост.
п.п. Ехограф за утре, не съм разбрала, че много приказки изприказвахме,
не скенер - ехограф.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 15:20 от Flash*

# 230
Предното лято и нашата кота повръщаше. Ехото е, за да изключат чуждо тло (погълнато). Искаха и рентген с бариева каша - отказах. Оказа се банален вирус, който с и без лечение би отзвучал. Дано и при Грегъри е така. А при вас може и да е смъкнат имунитет от ваксината и на негов фон някаква вироза?

# 231
  • Варна
Възможно е, и аз така мисля.
Мисля и сестра ми, щото е голяма паника ... .
Скрит текст:

# 232
То е добре да го изключат, но по-скоро е или неразположение или е болен.
Температура са мерили предполагам?
Котето сега как е? Унило ли е, търси ли храна, толкова малко бебе се предполага , че спи повече, така че това не е голям критерий.

Много спешно, дайте ми съвет.
Свърза се позната от Пловдив , децата ни си играеха заедно като бяхме там. Намерили бебе , очите му зле, жената няма финансова възможност да го заведе на лекар, наистина няма, не лъже,  пратих пари, имала капки Тобрин ли нещо такова , може ли да капе на бебето или ще навредят, четох, че тобрамицин е активната съставка, тя е и на Тобрадекс май, а с него що съм излекувала не е истина..

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 16:24 от Ивекс

# 233
Flash, това Флорентеро паста е гадно, няма да го яде. Трябва да включи задължително друг пробиотик, ако това не го яде. Това Фарматан от кестен е прибиране на пари, според мен, както и предложението за скенер. Hydra Care на Пурина също няма да го яде толкова малко коте. Мусчето 195 г на РК гастроинтестинал е достатъчно като храна и много добро. Квамател е за повръщането, при гастрит (фамотидин), а първото е антиеметично, пак против гадене и повръщане.
Малките котета трудно стоят на едно място за система, затова не трябва да му се ограничава водата.
Аз бих заложила на мусчето + пробиотик, в случая.
Малките котета над 2 месеца нормално е да имат повече игра, от колкото спане. При по-малките има повече спане. Т.е., ако спи повече от колкото да будува, значи не му е добре.

# 234
  • София
Здравейте, чета от доста време, не съм писала - по-скоро ползвам форума за информация. Това лято при баща ми се заселиха две котета - големи сладури и децата много се привързаха към тях. Женското обаче онзи ден си е счупило крачето. Докарахме го днес и го заведохме в централна  ветеринарна клиника и шанса му е операция, която е доста скъпа за външна непородиста котка както е казал лекаря. Казал на ММ, че има и други клиники в София, но не уточнил кои. Моля за помощ, някой който се е сблъсквал с подобен проблем на кой хирург се доверихте, защото сърце не ми дава душицата да се мъчи. Поне да е при проверен човек, който ще се опита да и помогне. Благодаря. Ето я:
. Черничката е женската със счупеното краче.
А това си е нашата, заради която по принцип ви четях: Пухиндра на 3 години, която си живее при нас в апартамента и сега хич не е доволна от малкото.

# 235
  • Варна
Flash, това Флорентеро паста е гадно, няма да го яде. Трябва да включи задължително друг пробиотик, ако това не го яде. Това Фарматан от кестен е прибиране на пари, според мен, както и предложението за скенер. Hydra Care на Пурина също няма да го яде толкова малко коте. Мусчето 195 г на РК гастроинтестинал е достатъчно като храна и много добро. Квамател е за повръщането, при гастрит (фамотидин), а първото е антиеметично, пак против гадене и повръщане.
Малките котета трудно стоят на едно място за система, затова не трябва да му се ограничава водата.
Аз бих заложила на мусчето + пробиотик, в случая.
Малките котета над 2 месеца нормално е да имат повече игра, от колкото спане. При по-малките има повече спане. Т.е., ако спи повече от колкото да будува, значи не му е добре.
Благодаря ти.
Копирах и мнението ти да го прочете.
Объркала съм за скенера... ехография предлагат за утре.
Спал е час, станал и пил вода.
Няма разстройство.

# 236
  • Между гори и планини
Какво означава "външна и непородиста"?
И Чери е непородист, но като счупи краче си платихме операцията. То как да го оставиш така?!

# 237
99% съм сигурна, че са гъбички. Идете на ветеринар, да вземат проба и дадат лекарство.
Преди години от ветеринарен стационар прибрах Кети с такива петна по гърба. И го излекувах. Неприятното е, че тези гъби ходят и по хората. Но при здрава имунна система, е малко вероятно.

Възможно ли е да има гъбички на едно място? Не намерих други петна по тялото.

Да следя ли за нови петна, разрастване на това петно, смаляване? Т.е. ако тръгне да се смалява, би значело, че се оправя, предполагам?

Струва ми се, че там, където е коричката, ѝ биха една инжекция - като я взех в началото беше на антибиотик няколко дена, два пъти ѝ сложиха инжекция, останалите 5 дни беше на хапчета. После като я пипах по мястото, по което ѝ сложиха втората, сякаш мяукаше по-силно, реших, че от убождането я боли. Тогава не ѝ рових из козината да търся има ли рана, ще ми се да го бях направила. Сега гледам, че е станало на коричка и е на същото място по спомен. От едно убождане от игла да стане толкова голяма коричка (около 1см диаметър)...

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 19:04 от Barbara_Millicent

# 238
Никакъв доктор не е това.
Дано котето се оправи.

# 239
Според този доктор операция заслужават само породистите котки ли?
Давала съм пари за операция на счупено краче на дворна непородиста котка. Излезе някъде около 450 лв.

Общи условия

Активация на акаунт