Любители на котки - Тема 198

• 25 633
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Избледнява, но е там, усещаш празнина.
И е нормално. Толкова грижи и накрая го няма....
Проблемът е по-скоро кой ще се грижи за мен. Че аз съм се грижила, въобще не го броя... Аз се грижа и за други котки, но те не се грижат за мен. Връзката ми с Лъки беше не само като с дете (когато беше по-малка), но и като със сестра (когато порасна). Лъки се е грижила за мен когато аз бях осакатена, на легло... Как можа да я сполети такава ужасна смърт...  Пред очите ми... Как не можах нищо да направя... Всякаква "котешка" смърт съм виждала, но тази не ми излиза от акъла. Ако някой ни гледа на филм, просто ще го заболи...
Мислех си, че ако споделя, ще ми олекне, затова писах. Много хубави и оптимистични мисли прочетох. Благодаря ви!

# 706
Здравейте отново! Бях писала преди месец, когато внезапно почина моята британка. Толкова много я обичах и бях привързана към нея, че направо изпаднах в шок като се случи. Спрях да се храня за няколко дни. Много ми беше трудно, много плачех и все още и бях много гневна и ядосана. Първосигнално реших да търся същата порода, за да ми напомня на нея. В последствие разбрах за честите сърдечни проблеми при тази порода. Говорихме вкъщи, че ако пак имаме коте някога ще е обикновено момиченце взето отнякъде.
И така до петък, когато голямата ми дъщеря се прибра вечерта и сподели за коте, с което се заиграли навън и като тръгвали с приятелката ѝ, то тръгнало с тях и се качило в колата на другото дете. Прибрали го за през нощта, но за следващия ден вече не можеха да го задържат, защото имат други домашни любимци.
И така се сдобих с хърбаво, бълхясало и с глисти момченце на около 6 месеца. То е много мило и гальовно и мъркащо. Веднага се ориентира с котешката тоалетна. Мисля, че е било домашно и изхвърлено навън. Изкъпах го, обезпаразитих и скоро ще има и ваксина.
Моля за помощ и съвети за храненето. Гранули хапва скромно, по-скоро като лакомство. Харесва пауч. Само, че аз нямам никакъв опит с паучове, защото моята британка ядеше само гранули. И сега купувам за проба, но от някои повръща, а други го разхлабват. По съвет на една докторка му разбърквам малко пауч с гранулки. Има ли гранулки за подрастващи, които по се харесват от котетата и какви паучове да му купя. Иска ми се да свикне с гранули, а пауча да не е всекидневно. Не съм сигурна обаче дали е правилно. Приемам насоки и съвети. Благодаря Ви предварително!

# 707
  • Между гори и планини
Аз на малките им купувам гранули за малки котенца на Роял Канин. Понякога ги мокря и стават на каша. Паучове също давам за котета под година, меки са и им е по лесно да ги ядат и обработят. Много е вероятно да има разстройство и да повръща заради глистите, а не от храната. Поне при моите малки това е било причината. На 6 месеца не е толкова малко. Клео на 2 месеца някъде, яде всичко. Гледам да е бебешка храна, но тя е ламята Спаска и изяжда и на големите паучовете, ако остане . А гранули винаги има и тях хрупа. Дори вода не забелязвам да пие.
Аз давам два пъти дневно паучове - сутрин и вечер, суха храна винаги има до водата. Така са свикнали, търсят си ги. Не знам колко е полезно да се яде само един вид храна. Много скъпо ни излизат, пазаруваме веднъж месечно и като видя сумата и се кръстя като в църква 🙄🤣
прилагам снимка на нов вид, черно и космато грозде 🤣

# 708
От глисти вече се изчисти. Вода пие къде от паничката, къде от пода в банята като не го хвана, но пие.
И паучовете ли са на Роял Канин?
Предишната ми котка не ги помирисваше дори.

# 709
Честито Синя птичка - да сте щастливи с новодомеца! Сега е моментът да създадеш на Мачо навици, каквито ти искаш, а не да следваш него. Ако предпочиташ сухата храна, оставяй му такава. Купувай бебешка, защото е обогатена. Бяха ми казали, че ако искам здраво коте, до година и половина следва да е на бебешка храна. Моето  харесваше Пурина "0" (вече не помня как се водеше точно - бях я поръчала промотирана от Е-маг). По-нататък ще включиш паучове, но по пътя на проба и грешка ще откриеш онези, които му понасят. Масово най-обичани са май най-нискокачествените. Чела съм в темата, че им добавяли нещо, което пристрастявало котетата към тях. Спасена от улицата душица е нещо прекрасно!

# 710
Ей го дребоса - Макси

Извинявам се, не успях да скрия снимките.

# 711
  • Между гори и планини
А защо да ги криеш, виж каква красотичка рижавка 🥰
Аз като се замисля, никога не съм имала рижаво коте. Само Кети беше трицветна, но то не се брои. Все ми се падат нещо с бяло и сиво, бяло и черно, черно... А на приятелка все табита .
Много години любов да си давате ❤️

# 712
Леле сладък Рижко 😀 Как обичам рижавите котаци ❤️

# 713
Красавец! Голям ще стане и готин! Вчера видях един такъв.
Доня разбирам те за цената на любовта:)
Нашата банда яде Феликс . Какво да правя…. И гранули клуб Четири лапи харесват.
Шошо може всичко Simple Smile
Сивчо май и тя така. Пък колко в сладко да оближеш манджичка …
Принцеса Джуджи - просто обръща гръб на всичко друго.
Мама Черен Нос и тя като тях. Нали си има сега образувание някакво - мм я следи все дали яде. Ехо, скенер, изследвания - чудесни. Казаха по-добре да не се пипа. И мисля така си е добре за сега.

# 714
  • тук и там
Синя птичка,моята не ядеше гранули също.Какви ли не пробвах,и по препоръка от вет.взех Пурина и ги прояде .Каза,че се харесват от капризни котки.Съдържание не обсъждаме нали,а какво се харесва.Можеш да пробваш.Моята е на 5м,но вет каза че няма проблем за гранулите,които се водят за възрастни.

# 715
Много добре разбирам момичетата, които са загубили котанчета.
Тежко е, с времето поизбледнява мъката, но има моменти, в които се връща с пълна сила.
Прегръщам ви, момичета. Изливайте си мъката в темата, тя е и затова. 🤗❤️

Да споделя своя проблем.
От близо 2 месеца Томчето започна да пишка не където трябва, пишка по подовете в стаите, в обувките на ММ. Дебнем го и като видим, че рови, го отнасяме в тоалетната му и казваме, че това е мястото за пишкане.
ММ не искаше да го кастрирам, но го убедих. Чела съм в темата, че кастрацията ще помогне да не пишка навсякъде. Правилно ли съм разбрала?
Малко се притеснявам от процедурата, но знам, че е за добро и за Томчето, и за нас.
Поддържам тоалетната чиста. Не мисля, че има здравословен проблем.
Тези дни имам пътуване, ще му запиша час за следващата седмица.

# 716
Добре дошли на новите попълнения в темата. Heart
Котето е много красиво, адмирации че не сте го подминали.

Кастрацията при мъжките котета е рутинна процедура и възстановяването е бързо.
Не отлагай, за да не му стане навик.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 10:23 от Ивекс

# 717
Синя птичка, Макси е прекрасен. Да ви е жив и здрав и много да се обичате.
За храненето - вземи за проба няколко различни вида гранули за подрастващи, то само ще си избере, но гледай да са по-висок клас (Пурина, Роял канин, Аплаус). За паучовете важи същото. Можеш да му даваш и варено/печено месце с бульон, но без подправки и без сол.

# 718
Фортуна, аналогично се случи с коте на близък - направи консултация и се оказа остър цистит с песъчинки и май камъчета. Мина на лечебна Роял канин и проблемът (с безразборното освобождаване) се реши. Интересното е, че мнението на лекуващия го лекар беше, че лечението би било по-тежко, ако котето би било кастрирано. В този смисъл проверете преди кастрацията за заболяване - особено ако преди това котето е било с изградени навици.

# 719
  • Между гори и планини
Котето маркира или пишка, че е различно. Когато маркират , не ровят, стоят прави с вдигната опашка. Да, хубаво е да се кастрира мъжкото преди да му стане навик да маркира, за да не продължи. Ако е пишкане, проблема може да е друг.
На мен ми е много смешен Чери, защото е кастриран преди да започне да маркира, но редовно пред тоалетката ми, вирва опашка и много иска да маркира, ама не може 😂
И Чери и Памук са кастрирани с изпразване на торбичките, които с времето се свиват, на Памук са му напълно изчезнали, Чери все още има нещо, но не действа 😊

Общи условия

Активация на акаунт