Любители на котки - Тема 198

• 26 569
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
# 181
И аз бих посъветвала да не оставяте котето през нощта навън. Прекалено е малко още.

Ушатото е на доктор в събота, записах му час, ще се проявим и тук.Joy

# 182
А от къде хващат паразити котките,в случай че не излизат навън?На моята и е давано хапче преди около месец,ветеринарят ми даде някакви капки ,които да слагам на три месеца мисля.Страхувам се да не хванем и ние нещо .
Най-добре си намери ветеринар там наблизо около вас и си слушай него. Често има регионални особености и честотата и вида на ваксини и обезпаразитяване се различава с практиката, която е възприета в БГ. Най-малкото почти няма бепризорни животни, рискът от паразити и болести е различен.

# 183
AniNe, видя ли хубаво дали не са топки косми.Често приличат на а.о,както си помислила,защото са много сплъстени.

Когато си прави стандартните "освобождавания" си е косъмчета, по-течна е консистенцията и само по веднъж. По-късно когато отвори ветеринаря, ще я заведа, сигурно наистина ще е обезпаразитяване, че скоро не съм го правила.
Цял ден спинка миличката.

Иначе да, Ветеринарите са казали - Ние вкарваме всеки ден паразити, бактерийки и всякакви гадорийки  от вън, с обувките си и прочие. Носим ги вкъщи при домашните си любимци :/

# 184
И нещо забавно.

# 185
Янита,  котето е много малко, за да го пуснете на двора. За него всичко ще е чуждо, включително ти и семейството ти. Това е голям стрес за него. В такава кошара ( барабар с тоалетна вътре)  отгледах моите котки вкъщи. Вечер я закопчавах и затъмнявах с едно одеялце и спяха по цяла нощ. Ако не е  ваксинирано, рисковете да е навън стават още по-големи.

# 186
Може да е повърнало кашава храна. Всякакъв вид повърнато съм виждала Grinning, освен глисти.
 Котето ми, което е с  дълга козина, повръща доста често(може би на всеки 2 месеца)  спрямо другото, което е късокосместо и обикновено това, което се казва "топка с косми" изглежда точно като @ко - във формата на червото, в което е било. Давам малц паста и обикновено успява да си изкара космите по-лесно с нея, вместо да се мъчи да ми гризе цветята.
 Да повърне два пъти един след друг е нормално( обикновено едното е с каша или косми, а другото е по-чисто- слуз), но ако повръщането продължи на всеки час има нужда от помощ. За обезпаразитяването има за накапване на кожата, което действа за вътрешни и външни паразити.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 13:59 от BobbyDyl

# 187
  • София
Янита,  котето е много малко, за да го пуснете на двора.

Котето е родено и до момента живее в двор.
Струва ми се, че под навес и на завет на двора ще му е по-тихо и спокойно, отколкото вътре при (към момента, макар и временно) 8 човека, сред които и бебе под 2 г.
Разбира се, ще имаме предвид съветите и ще помислим за вариант хем да го приберем на закрито (особено при рязкото поесеняване на времето), хем да му осигурим тишина и спокойствие, за да се адаптира.

# 188
Най-доброто решение, вечерите са много студени, а то няма 3 месеца, една шепа живот е, другото което е, че е прекалено малко и не може да се защитава от преминаващите котараци.

Да дам ъпдейт за бебе и коте. Мина година и един месец почти, Ушатото не признава бебето за човек.Joy Дразни се адски като му пипа купите или играчките.Joy Ходи и го тупа по гърба, а малкия го обожава.
Голямо темерутче е мамин златен. Joy

# 189
  • София
За него е по-опасно навън, отколкото вътре с 8 човека и бебе.

# 190
За мен котката е повърнала косми.Случвало се е да помисля същото за моите,когато са се проявявали.
Аз не давам пасти,не ядат трева и не повръщат/на пръстите на едната ми ръка се броят повръщанията на косми/ Но моите не пускат толкова козина.
Малкото котенце е живяло на вън,защото е нямало друг избор Често такива не доживяват до първата си година.Ако ще го взимате за член от семейството,нека бъде такъв.За мен не е ок да се оставя малко коте само през нощта,ако наоколо има животни,които могат да го убият.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 18:43 от red soul

# 191
  • София
Или коли.

# 192
  • София
То е живяло досега навън, но е било с майка си. Сега нито ще има кой да го топли, нито да го защитава. Обстановката ще е напълно непозната. Най-вероятно ще тръгне нанякъде и повече няма да го видите.

# 193
  • Между гори и планини
Моите като бяха малки ги изкарвахме всеки ден по час на двора пред къщата да опознават, но в наше присъствие.на около 4-5 месеца започнаха самостоятелно да щъкат. И все се качваха на някое дърво от което едвам слизаха. За опознаване на другата част на двора и за ловуване, учеха с Чери. Той ги гледа като майка, няма друг такъв котарак. Спомням си, че Точка една вечер не се прибра, тогава беше малка, някак си сме я изтървали. На сутринта, сина ми разхождайки кучето я намира на 500 м от нас, до селската чешма, мокра и объркана. Добре че я намери. А като дойдохме от града с две големи котки - Кети и Чери, Чери няколко дни се кри зад един скрин, напълно в шок. После припълзя под завивките на спалнята и се кри там почти цялото лято, изпълзяваше за хранене и тоалетна, и пак под завивките. Постепенно отидоха до прозореца, от външната страна, всеки ден по 50 см в двора. Първият път когато отиде  извън двора ни и го виках зад оградата, все едно не беше той. Беше като див, един изцъклен поглед. Дадох му да ме подуши и сякаш се събуди от сън.
Кети си хареса само предният двор. Но и тя се е качвала на покрива и после се чудеше как да слезе.

# 194
С една реч - съветът на коткарите е или да не вземате коте, ако нямате в дома си условия за него, или да му обезпечите безопасна среда. Дворът не е място за само малко коте.

Общи условия

Активация на акаунт