Любители на котки - Тема 198

• 26 643
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Привет отново!
Нашето коте Олив доста бързо се адаптира в новата обстановка. Няма и следа от първоначалната плахост и премерено любопитство. Вече е неудържима и при всяко излизане на двора хуква като стрела във всевъзможни посоки. Това, разбира се, поражда у нас разни страхове:
- ако се покатери на дърво, ще успее ли да слезе
- ако се прехвърли в съседски двор или на улицата, ще се върне ли

Засега социализацията с кучето е на етап единият от двамата да е вързан/затворен в клетка, а другият да обикаля свободно. При това положение нямат проблем - всеки от тях си стои спокойно и дори се храни в присъствието на другия. Не сме сигурни обаче как да разберем дали е дошъл моментът да ги пуснем и двамата свободни в двора.

Приемам съвети.

# 481
Защо на двора? Съберете ги в по-малко пространство, във ваше присъствие с цел бърза намеса (ако трябва). Много пъти съм го писала - да ме простят редовните потребители: най-бързо сблигаване на куче и коте става, когато стопанинът гали едното и другото непосредствено едно след друго, без да си мие ръката и после им дава храна. Запомня се, че хранещата ръка мирише на съседа и той е от същия прайд. Успех.

# 482
  • София
На двора сме, защото кучето живее там, там ще живее по-нататък и котето. Това е мястото, където те тичат и играят, а и ние прекарваме доста време навън.

Съветът за храненето и галенето с обмяна на миризмата ми се струва много ценен. Благодаря!

# 483
Защо на двора? Съберете ги в по-малко пространство, във ваше присъствие с цел бърза намеса (ако трябва). Много пъти съм го писала - да ме простят редовните потребители: най-бързо сблигаване на куче и коте става, когато стопанинът гали едното и другото непосредствено едно след друго, без да си мие ръката и после им дава храна. Запомня се, че хранещата ръка мирише на съседа и той е от същия прайд. Успех.
Това е много добрър съвет, не го знаех. Имам котки, но някой ден искам и куче и винаги съм се чудела как ще стане приемането и сближаването.

# 484
Part_Of_Me, много е красива котаната!🥰
Как се казва?

# 485
Part_Of_Me, много е красива котаната!🥰
Как се казва?
Благодарим Blush Дара. Иначе и тя е вече лепка. Само дето не се къпе с мен Joy Като се роди бебето не знам как ще е. Дали няма да ме ревнува много от него Grin Дори и в момента е до мен

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 14:21 от Part_Of_Me

# 486
Да споделиш непременно.
Бебето е на 1 година и 1 месец, котката не го отразява изобщо, все едно не съществува.Joy

# 487
  • София
И моят котьо и синът ми не се отразяваха взаимно от раждането допреди 5-6 години. Но дистанционното обучение изкараха заедно.

# 488
Топи обожаваше втората ни дъщеря. Спеше при нея, чистеше я.
Уши спи от време на време в леглото на бебето, но малкия разбуди ли се и изчезва веднага. То детето като го види и изпада в истерия, така се радва, но Ушатото не дава да го пипа. Качва се на високо и го наблюдава. Котарака се дразни ако бебето му пипа играчките. Joy Ходи и му приказва нещо, но виж той си играе с неговите играчки, бебето ги дава поне.Joy

# 489
  • Между гори и планини
При нас положението е - Клео ди свикна от раз, явно наистина е била домашна. Бълхи вече няма, яде начесто и ползва възпитано котешка тоалетна. Много безстрашна, дори на пусната прахосмукачка не се впечатлява. Където сме ние, там и тя. Чери спа на едно легло с нея, но в краката на мъжа ми, защото тя беше до мен. Точка показа ужасният си нрав, ръмжи като бясна и се изнася. Памук също ръмжи, но по- малко. Като цяло, както си и знаех, Чери се оказа най-добър. И при положение, пе те не искат да играят с нея, ние сме нейните хора за игра и гушкане. Много кротка и добричка. Периодите на игра са сутрин след закуска и вечер преди сън. Бяга, подскача, гони ни в галоп. Снощи е спала на главата на мъжа ми 😂 Всички я гушкаме, всички ни обича. На двора е още малка да я изкарам. Другите съм ги изкарвала, но тя е безстрашна и ще хукне на някъде, а около нас само необитаеми дворове, или ше се покачи някъде от където няма сваляне. За това за сега си остава вътре.

# 490
Eдна котдзила да покажа
Скрит текст:

# 491
Много яко се е получило.Joy
Нещо е отегчена ми се струва.Joy

# 492
А,може би Дара ще бъде така..
https://www.instagram.com/reel/C_xI_R6pnaH/?igsh=ZmZobnY4NnRod216

MianaNia, много хубава снимка е първата😀Звяр!!

# 493
Едно кравайче от нас :

# 494
  • София
Кити контролира дали сменям правилно чаршафите:

Получих одобрение:

След тежкия труд:

Общи условия

Активация на акаунт