Любители на котки - Тема 198

• 26 586
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • Между гори и планини
Нашето Клео е такава душица. Не мога да повярвам, че на някой му е дошло на ум да я хвърли на главния път. Гушливка е, ходи при всеки, мърка бясно, яде здраво, вече не напипвам ребра. Освен една чаша с кафе да събори още в първия ден, вече се научи да не се качва на масата. Бели като цяло не прави. Ако се качи на етажерката с цветята, като я извикам и слиза веднага. Снощи спа гушната с Чери и до тях Памук. Има напредък! Радвам се че я взехме, такъв бонбон е 🥰
Софиянката Софи ги намери дом и от там получих снимки и клипче и тя колко е разкошна и кротка. Дано е обичана и глезена.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 12:10 от Доня Дафина Черешова

# 586
  • тук и там
Нашата Мая е много бясна.Цялата съм изподрана-крака,ръце.Ми да,на моменти е,като играе избеснява,вживява се,ръмжи,драска,хапе,и е като нинджа,но все пак..Вечер ако чуе,че някой става -до WC  примерно,се намърдва в леглото му и хапе и драска краката ,докато шават под завивката.Сутринта не мога да вляза в тоалетната или в банята и да остана на спокойствие-започва да мяука и драска по вратата,хвърля се на дръжката и така докато и отвориш .Та с други думи,голям бяс имаме,когато я прихване...Тук е докато е кротка . По краските май си приличат с Шкода Октавия.Нашата е на 5 месеца,кастрация казаха че се правела между 6 и 8 месец.Надяеам се да се кротне малко,но ще видим..За сега е от дива, по -дива Майчето.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 12:36 от Кайсия

# 587
  • на брега на морето
Таня, задържате ли Шкода? Октавия означава осем Smile Преслава как я възприема? Нея пък много отдавна не съм я виждала, ама давай много снимки, деееееееее.Hug

# 588
И Джулиъс е бяс, като всички малки котенца. Единствения ни напредък е, че му режа ноктите. Вчера си преместих орхидеите в спалнята, защото в кухнята припадат 😁 И с Лио беше така.
И докато вчера ви обяснявах как Лио откак е на  лекарства не прави тежки пристъпи така нощес ми направи. Мисля,  че е защото сменихме лекарството.  Епитила беше изчезнал и се бях заредила със заместител от Турция. Уж е същото,  ама не знам... Ще си давам пак Епитил,   той се появи.

Мир в къщи. Намерете Джуджо 😆

# 589
  • София
Таня, задържате ли Шкода? Октавия означава осем Smile Преслава как я възприема? Нея пък много отдавна не съм я виждала, ама давай много снимки, деееееееее.Hug
Натам вървят нещата. Мъжът ми много я хареса. То всички я харесахме, но неговата дума е най-тежка. Joy Едно време и за Преслава каза, че сам я остърга от асфалта. Сега за Шкода казва, че я извадил от мотора и си е неговата котка. Joy

Между другото, за да извадим котката трябваше да развием един капак. Беше се свила до EGR-а и турбото. И сега започват дискусии за ново име. Joy От ЕГеЕр - Гери, а заради беснотията - Гери Турбото. Joy За едно съм съгласна, Гери е кратко, звучно и лесно запомнящо се име. Не знам в крайна сметка какво ще реши семейния съвет. JoyJoyJoy

Иначе Преслава е по-спокойна. Не е пишкала повече на непозволени места. Явно първоначалният стрес е бил в повече. Учудвам се колко по-едра е в сравнение с новодомката. Досега беше дребосъчката в прайда, а сега ми се вижда като великан. Joy

Да, с Мая си приличат малко по шарки и май най-вече по лудории. Wink

# 590
  • Между гори и планини
Като всяка аристократка може да има няколко имена. Шкода Октавия Турболина 🤣
У дома всички котки имат по няколко. Кети беше и Фред ( питайте мъжа ми защо)
Чери е Чероки, Въгленче, Кюмюр или Черко Пантерко. Отговаря на всички. Грозданко също, защото като беше бебе приличаше на прилепче и му казвах - толкова си грозен, та чак симпатичен 🤣
Памук е и Fidget , защото все ръкомаха, за да е гален
Точка е и Spot
Сега Клео става и Клои, мишле, бяс, бебе, муцунке...
Най-странното е, че когато прибрах Кети, мъжът ми беше категорично против, но я прие.
С Чери омекна. Той обожава черни котки.
От тогава се бъгна нещо и сега аз го възпирам да не вземе всяко коте което му видят очите...

# 591
  • Варна
И аз бях в шок, как това коте се е появило на улицата. Явно от скоро, защото не изглежда недохранено... Козината му изглежда много гъста, малките британчета са с по-бебешка козинка някак ... а би трябвало да е под 2 месеца, предвид цвета на очите. Ще го видим, ще искам снимки по нататък.

В този дух - при преглед на сърце с ехограф, упояват ли котката?

# 592
Не, не я упояват. Ехокардиографията е както ехографията на корем, само че на сърцето. Има и доплер - чува се и се вижда сърцето. Правят измерване на стените и функционирането на клапите.

# 593
  • София
В този дух - при преглед на сърце с ехограф, упояват ли котката?
Не, но бръснат козинката.

Може и да е избягало от някъде. Черното котенце, което показах преди месец и нещо и също има вид на британче, се оказа бегълка. Обаче си е харесала нашия приятел и всеки ден е при него. На която машина отиде, котето го следва и му ляга в краката. В края на работното време си казват чао, той се качва на колата, а тя поема към дома си. Simple Smile

# 594
  • на брега на морето
Едно време и за Преслава каза, че сам я остърга от асфалта.
Като се сетя за историята на Преслава винаги изтръпвам. Казват, че св. архангел Рафаил е покровител и лечител на животните и домашните любимци. Сигурно се е намесил за Преслава. На негово име кръстих Рафаела, най-първото ѝ име беше Сибила.

# 595
Купих от зооплюс някакви супи на Cosma, отворих една с пилешко... направо късчета бяло месо има вътре... еми принцът и принцесата вкъщи подушиха и се фръцнаха. Леле, пусти глад! Занесох отвън, уличните я изядоха за норматив, че и вървяха след мен да искат още. Направо ми идва да ги разменя Joy

# 596
  • Варна
Ясно, мерси! Не искам да го упоявам.
Един ветеринар ми беше препоръчал негова колега от ОВК като специалист, както каза той, ехография мога да направя и аз, но тя е човекът по разчитането и диагностиката. Остава да открия името, че не го помня естествено.
И да направим една ехокардиография на Тео.
Жалко за кожухчето ама ще се възстанови. Simple Smile

# 597
Момичета, Ушатото не харесва една от жените, която ни помага в домакинството... Съска я и я одра. С нищо не го е провокирала, мъжът ми изгледа записите на камерите (жените знаят, че имаме камера и са съгласни) и нищо.
Тя има куче, възможно ли е Ушатото да реагира на миризмата на другото животно? Него от кучета не го е страх, но като сме навън, да не би си мисли , че и то е у дома и пази територия?

# 598
  • Между гори и планини
Може просто да не я харесва. Аз съм имала случаи когато още от пръв поглед някой не ми харесва, органично. Нищо не ми е направил, дори е много приятелски настроен. Уж давам шанс, но с времето излиза защо не съм го харесвала .

# 599
И при нас Закари не хареса едната гледачка.Тази,която най-много му се радва,гуши,снима се с него.В нейната половина от лятото,акаше във ваната,както когато протестира за нещо.С втората гледачка нямаше проблем.При нас пък,съвсем няма.

Общи условия

Активация на акаунт