Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 39 552
  • 827
  •   1
Отговори
# 105
Е, кухненски вратички естествен дъб не са най-предпочитаната опция напоследък. Ако бях наемател, понеже не съм претенциозна, щях да кандисам и на такива, ако наемът ме устройваше.
Много ми е любопитно какво имате против дъба.

# 106
Е, кухненски вратички естествен дъб не са най-предпочитаната опция напоследък. Ако бях наемател, понеже не съм претенциозна, щях да кандисам и на такива, ако наемът ме устройваше.
Много ми е любопитно какво имате против дъба.

Не само против дъба имам против, а против кухненски шкафове с каквито и да са дървесни мотиви. Не ми харесват визуално, като стил на обзавеждане. За твоята кухня моят вкус и предпочитания нямат никакво значение. Въпросът е, че ти изтъкна като голям плюс дъбовите вратички на кухнята. Затова и ти отговорих.

Масово в темата за наемите (а и в интериорните теми), като сме коментирали, хората (включително наемателите) харесват бели или много светли кухни. Сканди обзавеждането вече от доста време е най-търсеното и харесвано. На мен и бялото не ми харесва, но тук говорим за това, което би се харесало на много наематели. Кухни масив и мебели масив, във всичките им варианти - от чамови тип велинградски до много изискани с резби, не са стил, който се покрива с масовия вкус в момента, в България. Стои старомодно, тежко, а повечето наематели са млади хора.

Та така, ако обзавеждам жилище само за под наем, бих се ориентирала към стил, който се харесва на много (повечето) наематели.

# 107
Да, голям плюс са, защото са здрави и не са трепнали вече 15 години.
Мисля че сте пропуснала описанието за изчистения и минималистичен вид на кухнята.
Модерна е и в момента.
Стилово като тук https://www.nordiskakok.com/kitchen-blog/emitaz-kitchen-in-barcelona но не е така бяла, а взехме прозрачен сатенен лак с бяло вътре. Така дървото се избелва, шарката едва прозира и е красиво

Като съм под наем не е моя грижа да ремонтирам изкъртени вратички.
Като се избие механизма от вратичката не става с винтчета.

# 108
Ето че пак  смесвате двете неща. Когато човек прави кухня за лично ползване, я прави както му харесва (и за колкото пари може да си позволи) - дали ще е цвят авокадо, маслина, сьомга или будоарно червено, няма никакво значение дали други хора я харесват или не.  Не виждам смисъл да се обиждаш, че на мен дъб не ми харесва и да се опитваш да ме убеждаваш, че е красива. Това си е твоята кухня и е важно на теб да ти харесва, не на мен.
Когато обзавеждаш кухня в жилище за даване под наем, е добре да се придържаш към масовия вкус на потенциалните наематели (повечето, мнозинството) - бяла, шампанско, сиво, светли дървесни мотиви. И не се правят излишни разходи - търси най-доброто качество за определена сума, така че да си избиваш инвестицията в разумен срок от време. Пак уточнявам, че говоря за масовите жилища под наем, не за тези с наем над средния.

# 109
О, не ме разбрахте.

Това не е моята лична кухня, а е в едно от първите жилища което направихме за даване под наем.
Не съм мислила какъв потенциален вкус има имагинерен наемател, видях семплите дъбовите рамки за вратички в Практикер и от там ми дойде идеята за светла кухня в изчистен скандинавски стил. Получи се много добре.

Не убеждавам в нищо, беше ми любопитно да разбера какво имате против дъба като естествен материал.

# 110
Когато обзавеждаш кухня в жилище за даване под наем, е добре да се придържаш към масовия вкус на потенциалните наематели (повечето, мнозинството) - бяла, шампанско, сиво, светли дървесни мотиви.
Направих зелена, не сигнално де. При огледите всички обърнаха внимание и специално натъртиха че е много хубава и различна от масовката.  Че за капак и гърба е шарен.
Та не знам дали понятието “масов вкус” не е твърде лишено от съдържание.

# 111
О, Секънд, знаеш какво не харесвам. Wink В редките случаи (обикновено просто замълчавам), когато реша да напиша, че някакъв изчистен/безвремен/класически/непреходен и т.н. дизайн не ми каресва и настава зловещо мълчание от любителите на подобни дизайни. Все трябва да е най-вече беличко и изчистено. При това никога не съм си позволила да напиша, че не е хубаво, а само, че не ми харесва. Но се обиждат. Като напиша какво харесвам и почват да обясняват, че не ставало за нашите апартаменти, че било такова и онакова, едни подгравки, голяма демокрация...

Както и да е, помниш една потребителка в една от темите за интериор (може би за кухните), очевидно продавачка в магазин за мебели, много се стараеше да привлече клиенти и беше пускала най-вървежните, според нея, кухни - точно те бяха в едни доста екзотични цветове, подобни на написаните от мен - едни зелени, едни розово-сьомгови и т.н.

Има си мода и при кухните, не само при дрехите. За мен е очевидно, лична "статистика" от четенето на теми във форума, че сканди кухня (бяла класическа изчистена непреходна) със светло дърво почти сигурно ще се хареса поне на 90% от хората. Или крем/шампанско. Други цветове също биха се харесали - сиво, маслено зелено, ако го има в Икея - също е залагане на сигурно. Но бяло/крем/шампанско за кухнята си е най-сигурното (да се хареса на наематели), според мен.

# 112
Помня, помня.. даже лично я възпирах с рекламата.
Искам да кажа, че ако нещата са направени с вкус И мярка, границата не е толкова тясна и само в 2-3 нюанса.
Но и аз съм търсила визия над средната де.

# 113
Отдавам в идеален център 113 кв.м. с Miele и мебели по поръчка + няколко немски шкафа.
Фаянс - висок клас и т.н. 1860 лв./мес.

Ремонтът, техника и мебелите ги правих за децата, но не живеят там. Принудих се, да го пусна на пазара.

Сгрешила ли съм ?

# 114
  • Бургас
Защо да си сгрешила? Можеше и на 2000 лв. да се пробваш.
По-добре да носи приходи, отколкото да седи празен.
Вчера се разговорих с позната, тя има няколко имота в Бургас, купува, ремонтира и отдава. Наемите й са от високите за града. После продава и купува нещо в по-нова сграда. Някои апартаменти са на свекърва й, която отдава от десетилетия. Не са имали нито наематели-идиоти, нито сериозни щети за всичките тези години. Искрено се учудвала, когато я съветвали да ги заключи, щото щели да "ги съсипят". Каквото и да съсипят, все ще съм на печалба, казва. Чудихме се какво толкова може да бъде съсипано, че да не може да се отремонтира дори и с няколко наема.
Не че не знаем, но все пак Simple Smile

# 115
Предстои ми избор на довършителни материали за ваканционно жилище,което ще се ползва основно за лични цели, но не изключвам и да го давам под наем живо и здраве, та най-вероятно за кухненските шкафове ще заложа на бяло, сиво или комбинация от двете. Просто е най-изчистено, семпло и само със смяна на текстилите ще може да се освежи при нужда.

# 116
От примерния договор за наем:
"(4) НАЕМОДАТЕЛЯТ има право да прекрати договора едностранно без предизвестие, в случай, че НАЕМАТЕЛЯТ не заплати наемната цена до 5 /пето/ число на месеца на ползване."

Законно ли е договорът за наем да бъде прекратен едностранно без никакво предизвестие?

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 23:42 от bgladybg

# 117
Да, понеже другата страна е в нарушение

# 118
Да, понеже другата страна е в нарушение

Благодаря, rumka833! Исках да съм сигурна.

# 119
Бих формулирала текста малко по-различно, така не е ок и дава възможност на наемателя да се мотае

Deborana, не сте сгрешила. Имота е добре да носи доход 🙂

Общи условия

Активация на акаунт