На море в Гърция 2024 - V

• 54 650
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
gigi-gagi , много благодаря за подробните разкази за Лимнос, чакам с нетърпение продължението, планираме го за месец май 2025г. Ще се радвам и на нещичко за плажовете и настаняването, както и на това къде и какво си заслужава да се види. Ние най-вероятно ще отседнем в Мирина, че ще сме на острова малко извън сезона.
Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 271
За плажовете вече писах по-назад в темата. Иначе за Лимнос има много писано, аз отлично се ориентирах от пътеписите тук.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 14:01 от gigi-gagi

# 272
На полуостров Акротири, Крит от коя точка мога да наблюдавам залеза, че за толкова дни един път не го видях 🥹

# 273
На полуостров Акротири, Крит от коя точка мога да наблюдавам залеза, че за толкова дни един път не го видях 🥹
Мога да предложа като вариант Koukouvaya, където да го погледате в компанията на нещо сладичко.
 https://g.co/kgs/BcqTGBE

# 274
На Андрос намерихме още един празен плаж до Баци. Wink

После за нощувка минахме през Тинос.

А от вчера сме на южния бряг на Сирос, като имаше дневно лазене пеш до Ано Сирос. 😃Снимки и отчет после.
Сега е това:

Плажът 😉 пред хотела

И в момента сме на плаж на 200 метра от хотела.

Водата е топла, хора и вятър няма, вчера беше 29 градуса, днес 27. Утре пътуваме за Атина, в неделя към къщи. Sad

# 275
Розова маслинка, на 10-ина минути сте от моето любимо, каменливо откритие там - Санторини. Малко смешно му стои името.
Не успявам да изровя наръки друга снимка. Не че е нещо кой знае какво, но бяхме сами на него във вече сезон и пика на мелтемите, та си ми стои сред най-милите спомени от острова.
Приятно доизкарване и лек път наобратно!

# 276
Хубава обиколка, маслинке! Аз на Тинос още не съм била, като изключим пристанището, но и вие май основно главния град сте отметнали.
Любимите ми плажове на Сирос са Агатопес и Лотос. Туй Санторини беше много смешничко, с помпозното си име Simple Smile

Не можах да се сдържа да добавя още няколко снимки, че морето е мираж, а дремя в офиса между две задачи.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 13:51 от Параход

# 277
Поздрав Ammolofoi Beach.
Много, много дълъг уикенд.
Ние идваме, когато всички си тръгнат.😃

# 278
Завърнахме се от Лесбос,само 6 нощувки бяхме,крайно недостатъчно!Много ни хареса,наистина недокоснат от масовия туризъм,зелен,спокоен,красив!Бяхме отседнали във Ватера,по препоръка от блога на Мат:wink:,спокойно,огромен пясъчен плаж с по едър тъмен пясък,кристална бистра вода,много малко хора.Не успяхме и половината места да обиколим,но ...следващия път!Бавно се пътува на острова,определено.Храната вкусна и евтина,хората са много мили,хазяите постоянно ни носеха храна ....
    Определено ще се върнем!

# 279
    Liu Jo, как пътувахте до там?  Аз също се замислих за Лесвос, но ми казаха, че има голям наплив от турски туристи, считай - тарапана.  То всъщност къде ли няма наплив от туристи по гръцките острови, но вие пък пишете, че е недокоснат от масовия туризъм.   Много се радвам за вас, че сте си изкарали хубаво.

# 280
    В момента сме на Лефкада , по специално Никиана… Толкова спокойно , без туристи, топла вода и високи температури… Абсолютен релакс ☀

# 281
    Изненадвате ме с тая топла вода аха вече в Октомври. Приятно ме изненадвате.

# 282
    Prinx,пътувахме с ферибот от Кавала,много удобно е,5:30 бяхме в Митилини.Наплив от туристи аз лично не видях,Моливос ми се видя с повече хора,но то е от самия град с тесните улички ,така мисля де.Аз лично там повече английска реч чух.Другото по туристическо,Пломари,и там ги нямаше тълпите от Северна Гърция дето са,може да е било заради сезона...единия ден,на Ватера,който е около 7 км,бяхме една шепа хора..Водата беше разкошна наистина. Параход беше писала,че дори в сезона,юли месец,са били едва ли не сами на някакъв популярен плаж...От това,което чета,май на други острови е доста по претъпкано...дано Лесбос си остане "непопулярен"...

# 283
    • Пловдив
    За Лесбос и аз да кажа - турските туристи идват за през деня и са без коли, по спомен бяха 2 кораба с неголям капацитет. Така че са основно в Митилини, по-малко към Пломари. Но не са нито количество, нито фактор.

# 284
    Jul, аз ги видях лодките - то направо да не смееш да се качиш на т.н. ферита - за 7-8 автомобила са.   И не можеш да разчиташ ако се вредиш да се качиш за острова кога ще успееш да се качиш обратно.  И пази Боже да те хване някаква по-силна буря.  А това за тарапаните от приятел турчин го научих - разправяше за някакви големи тарапани и не искаше да чуе за Лесбос - може да е било само през август, не знам.

Сега, поздрави от Пелопонес - Сирос,  водата и тук е топла, но много силен вятър - от 2 дни сме тука- на 2 различни плажа - и на двата много духаше, а водата топла.   Цените в таверните обаче ми се видяха нагоре спрямо миналата година- за каквото си казваме обичайно - 15 евро нагоре - не знам - от 2 таверни вярно не е представителна извадка, та ще видим.

Liu Jo, кога бяхте на Лесбос?   Дано да си остане непопулярен, наистина!

Поздрави на всички и приятна почивка в Гърция!

Общи условия

Активация на акаунт