На море в Гърция 2024 - V

• 54 678
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
не ми се мисли какво ще стане след Шенген. То май навсякъде , и тук във Варна почти е немислимо да седнеш в заведение без резервация. Виж Самотраки наистина е доста позабравен и все още див.

# 631
  • Бургас
Аз планувам Евия за 12дни началото на юли. Мисля да разделя нощувките на две. Вие какво бихте ме посъветвали? Тук е момента да кажа, че пътуваме с малко куче и настаняването ще е леко трудно. За пясъчни или каменисти плажове не е проблем. Дори е възможно да спим високо в планината и всеки ден да пътуваме стига пътицата да не са прекалено тесни и третокласни и завоести като на Лефкада е западната част. Спряла съм се на североисточната част около  Пефки или Аг. Николас, но коя да е другата дестинация? И кои плажове не са за изпускане? Благодаря!

# 632
  • Варна
Лутра Едипсу И СЕТНЕ най южно в/около Karystos/Mpouros

# 633
mladamama, на мен Парос ми харесва въпреки навалиците, a и морската вода там винаги ми се е струвала по-топла от Наксос. Все сме ходили през юни и само в Науса и Парикя се усещаше наплива на хора, по плажовете и малките селца беше добре, дано да успеете да си намерите нещо на по-нормални цени.

Погледнах цените за фериботи до Цикладите, подсмръкнах носталгично, ами няма да е в тяхната посока другото лято. Преди от Рафина имаше по-евтини курсове до Наксос и Парос, сега цените им са почти изравнени. Ферибот за четирима и кола от Пирея до Парос - 290 евро в посока най-евтиният, Рафина-Парос - 240 евро и с 2 часа по-дълго пътуване.

# 634
  • Пловдив
Постът е обади се /пиши/ на приятел 😀
Обядваме в Кавала в едно място, което е рибен магазин, но може да вземеш за вкъщи приготвено, както и да хапваш на място. Поръчахме единственото нещо, което ни беше непознато, наред с познатите. На гръцки му казват супЯ и е нещо като грозна черна сепия/калмар. Що е то ???

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 14:22 от jul

# 635
Deviant Art, кои плажове на Парос препоръчвате.  Търся пясъчен?

# 636
Jul,
досега са били всеки ден за Самотраки, през лятото в повечето дни - 2x ден, само в зимния сезон пропускаха неделя ли, понеделник ли беше.
Самотраки-Лимнос при Зантето бяха май 3 пъти в седмицата, два пъти съм пътувала с него и никакъв спомен нямам Stuck Out Tongue Той вървеше от края на юни до 1 септември.

Ама Лимнос замина вече, ако не си през юни. И там налази комерсът и строителството. Писах тук, че още преди 3 години бутнаха дюната на Фанараки да строят на плажа, по български. А в края на юли, вечер по главната в Мирина не се диша направо от хора. Иначе по селцата си е спокойно.

За черната супя не знам, само това, че на сепията викат супЯ, а отделно имат трапсало и каламария. Все главоноги.

# 637
  • Пловдив
Самотраки бяха всеки ден наистина, но въпросът е за комбинация с Лимнос. По спомен бяха сряда-събота, обаче варирашв и сутрин-следобед в дните, така че да е удобно за съчетаване.
Верно ли гмеж и на Лимнос? Юни едва ли, по-скоро обичайното за нас в края на август.

# 638
  • Бургас
Самотраки бяха всеки ден наистина, но въпросът е за комбинация с Лимнос. По спомен бяха сряда-събота, обаче варирашв и сутрин-следобед в дните, така че да е удобно за съчетаване.
Верно ли гмеж и на Лимнос? Юни едва ли, по-скоро обичайното за нас в края на август.

В края на август е добре. Миналата година бяхме там от 18.08- 31.08. Обаче как е било на плажовете не знам ние 70% бяхме на Керос. Веднъж бяхме на Саравари към 14ч беше пълно. Попаднахме и на една не много приятна ситуация типично нашенска мутренска на нашенка с доста тунинг по нея. Крещеше на собственика защо ги бил преместил на друга маса по вътрешна, за да настрани на хубавата им маса "дебелогъзата гъркиня", като семейството и всеки ден оставяло куп евра при него. ядяли най скъпите риби и т.н. Веднъж бяхме на Хавули, към 10ч нямаше много хора после се напълни. Към 15:30 след като се настанихме направихме плаж на голямото Фанараки трудно си намерихме шезлонзи, към малкия не ми се и поглеждаше. Ведъж бяхме и на Редрок, а после хапнахме тук https://maps.app.goo.gl/RYc4CXEHcZWphimRA много вкусна храна.

# 639
Prinx, на Парос повечето са пясъчни, някои с по-едър пясък, други с по-ситен. На нас ни харесват най-много плажовете от южната и източната страна - Логарас, Молос, Фарагас, Алики, Голдън Бийч (което са няколко залива). На единия Голдън Бийч карат сърф, но ние като сме ходили не духаше вятър, може би ако духа няма да е приятно, а на Молос водата винаги е била супер топла. Има и разни малки плажчета покрай пътя между Голдън Бийч и Алики, на които даже имената не знам, на тях имаше и камъни освен пясък, но пък бяха най-спокойни. Като гледам на картата, може би сме ходили на Глифа и/или Трипити, не съм сигурна.

Санта Мария е голям и също е пясъчен, може на вас да ви хареса. Плажовете от страната на Парикя нещо не ни допаднаха, а на север около Науса бяха гмеж, все едно че половината остров се изсипваше на тях.

# 640
  • Пловдив
maya_76, пишеш за "любимия" ми типаж, от който бягам с 200.... Другото звучи супер.

# 641
  • СОФИЯ
Къде не ги е налазило новото гръцко? Вероятно на Китира.
Хотелът, който ползвам от години в Корфу ми дава отлични оферти за 7 дн юни и 5 септември. 40 евро/ двойна със закуска. Със сигурност мога да отложа  плащането.
Изобщо не претендирам че познавам гръцкото море. На много много острови не съм ходила, а на халкидики никога.

# 642
  • Бургас
maya_76, пишеш за "любимия" ми типаж, от който бягам с 200.... Другото звучи супер.
И на мен не ми е най приятния, защото не карам уинсърф или кайт, но мъжа ми да, а дъщеря ми си припомняше уроците по сърф, тя иска по слаб вятър мъжа ми по силен. Добре че имаше дни без хубав вятър, че да посетим и други плажове. Един ден пък духаше много силно. Гледайки програма за вятъра настоях да отидем на Гомати, много го харесвам, но имаше огромни вълни. Погледахме вълните поодуха ни вятъра и отидохме на Евгатис. Заради вятъра имаше три четири шезлонга отпред, на сервитьорката не и се работеше и ходихме на бара сами да си поръчваме. Там ни нападаха едни дребни рибки, които налитаха на рани, много неприятно чувство да те кълве риба по бедрата, не стоях дълго във водата.

# 643
Доколкото знам миналото лято всеки ден сутрин имаше фери от Александруполис за Лимнос, който спираше на Само траки в 10 часа. Обаче стига да не бъркам последният беше на 31 август. Само траки е прекрасен, част от сърцето ми остана там, но е специфичен и определено няма пясъчни плажове – един с едър пясък и един, до който се пътува с корабче, но аз не съм била на него.
За мое съжаление тази година Гърция не ни влиза в плановете, но ще Ви чета с удоволствие.
Имам и още едни впечатление, които искам да споделя от Димотика, но ми трябва малко вдъхновение.
Весели празници на всички! Много здраве и топлина във Вашите семейства!

# 644
Здравейте,

Обмисляме лятната ваканция и мислихме да ходим някоя западна част на Гърция или може би някои от островчета. Дали някой има препоръки. Нашето дете това лято ще стане на 2г, така че това все пак до някъде ни ограничава.
Ще се радвам ако имате препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт