На море в Гърция 2024 - V

• 54 573
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Може ли са споделите плаж в района на Никити, Вурвуру и посока Атон без морски таралежи ако има такива.
Trani Ammouda...прекрасен плаж с дълга плажна ивица...в по-голямата си част след като влезете в морето и стане дълбоко,като плувате навътре пак има плитка част....пясък и лазурна вода. На мен ми е любим.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 19:06 от Stelyana Treneva 617298

# 91
Някои от вас ще ходят ли към Ситония от понеделник? Имаме резервация , но много ме плаши прогнозата за дъждовете😟

# 92
По това време на годината прогнозата не е особено достоверна в дългосрочен план и се сменя от днес за утре. Не бързайте още да отписвате почивката. Приятели бяха на Ситония до вчера и казаха, че само един ден са пропуснали плажа, а според прогнозата всеки ден трябваше да е облачно и дъждовно.

# 93
  • Русе
Да си кажа, че съм приятно изненадана от мястото, където сме -вилна зона на 8 км. от Аспровалта. Плажната ивица е широка, пясъчна, без камъни на влизане във водата и с постепенно увелечаване на дълбокото. Идеално е за деца.
Здравейте! Как се казва мястото? В каква посока от Аспровалта са тези 8 км.?

# 94
  • В средата на времето
От България като се идва по пътя Кавала-Солун и преди Аспровалта. Мисля, че се чете Пахи.

https://www.google.com/search?q=asprovalta+map&sca_esv=9f50a84c2 … -wiz-serp#smwie=1

# 95
  • София
От България като се идва по пътя Кавала-Солун и преди Аспровалта. Мисля, че се чете Пахи.

Не е Пахи, а Рахи. Р е едно и също на български и гръцки.

# 96
  • София
Нидитоп, откъде хванахте фери за Хиос? Колко струваше към монента? Оглеждам се за догодина, ще имамаме само 10 дни и са фиксирани в края на юни.
Monadirs, сподели мястото, където нощувате в Хорто с терасата, много ми хареса!
Leila, а ферито на мен въе ферихопъра ми излиза почти 500 евро за трима с кола! Толкова ли е? С коя фериботна компания пътувахте? Защо са толкова скъпи за тези острови, за йонийските са доста по-нормални цените.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 17:28 от viki_kk

# 97
  • гр. София
Viki_kk, толкова е. Ние бяхме четирима възрастни с кола - отбелязваме голяма кола - и ни излезе 900лв март месец. Преди това, може би февруари, също гледахме цените и беше по-евтино, май към 800лв. Виж назад постовете ми от февруари. Не знам как точно се ползва търсачката..... Нямам представа защо за Спорадите са толкова скъпи фериботите, но това са цените, да.

# 98
  • Стара Загора
На отиване хванахме от Кавала за 323 евро със Сийджетс двама възрастни дете на 11г , кола и каюта. На връщане сме до Солун с Блустар за 298 евро. Въпреки, че до Солун пътува 17-18 часа е по-евтино отколкото до Кавала за 12часа плаване. Ние просто гледахме датите да съвпаднат , в силния сезон може и да има повече избор на фериботи нямам представа. Много леко и приятно е така пътуването. Изобщо не се усеща пътя. Наспиваш се, оправяш се и на другия ден си пристигнал свеж . На нас от Стара Загора до Кавала ни е 3-4 часа , другото е плаване.
Нямам търпение за догодина това пътуване да го направим към Икария и Самос. Така го мисля от сега.

# 99
  • There I was on a July morning
Здравейте, записвам се в темата с няколко снимки от Атон, където отседнахме за няколко дни. Мисля, че има доста информация за района достъпна с търсачката, затова споменавам в телеграфен стил.
Място за отсядане - Неа Рода в приятно студио с любезни домакини. Оттам обикаляне на околностите. Посетени плажове  - в Неа Рода, Комица 1 и 2, Йерисос, Аликес, Амуляни и попътно на връщане - в Олимпиада. Навсякъде има плажни барове или кантина, ползване на чадъри и шезлонги срещу консумация.
За Амуляни фериботите са през един час, понякога и по-често. Ако сте без кола, от пристанището тръгват бусчета също през един час и срещу 2,5 Е/човек могат да ви закарат до плажовете на острова. На Аликес имаше хора, но в крайната част към скалите беше по-спокойно. Чадърите на първи ред се ползваха срещу консумация от 40 Е, на втори ред - 30 Е, на трети - 20 Е, а тези на четвърти - 15 Е.
Нямаше тълпи от туристи, починахме си добре и вече обмислям следващата дестинация.Simple Smile

# 100
  • Бургас
Явно са вдигнали цените на шезлонгите. Ние в края на юли бяхме на Аликес, от 3- ти ред назад бяха с 10 евро консумация, първи и втори бяха 10 евро + 15 евро допълнителна такса.

# 101
  • There I was on a July morning
Явно са вдигнали цените на шезлонгите. Ние в края на юли бяхме на Аликес, от 3- ти ред назад бяха с 10 евро консумация, първи и втори бяха 10 евро + 15 евро допълнителна такса.
Цените са от най-крайният бар при скалите, на първите бяха заети местата и не съм гледала.

# 102
  • Бургас
Цените са от най-крайният бар при скалите, на първите бяха заети местата и не съм гледала.
Ние бяхме на другия, до къмпинга. Странно да има такава драстична разлика в два съседни бара. Но пък плажът е супер 😀

# 103

https://www.google.com/search?q=asprovalta+map&sca_esv=9f50a84c2 … -wiz-serp#smwie=1
Рахи е.
Мисля, че плажа се казва Брацаки. Наистина за района е хубаво мястото за плажуване.

Да дам отговор на въпроса ми за пазар в Ставрос, четвъртък е.

# 104
  • Sofia
Скубиду - Horto Hause  е къщата, можеш да ги разгледаш в букинг. Ако няма места, ми пиши да ти дам координати на лично, че обикновено си пази къщата за негови хора. Уникална е терасата, почти 50м2 с прекрасни залези. Много ми е дзен там. За мен тая част на Пелион е място за пълен релакс, място, където външния свят и проблемите просто изчезват.

Общи условия

Активация на акаунт