Бяхме много близки ,а сега непознати

• 7 741
  • 127
  •   1
Отговори
# 15
Значи въобще да не го търся и да избягвам събиранията , рожденни дни и прочие ,на които той ходи както през последните 2 години.
Защото вчера усетих няколко пъти че тръгва да се държи както преди и за секунди се променяше и пак ставаше студен.
Явно няма как да сме приятели

Е, ясно е било, че те харесва, само ти ли не си разбрала? Чакал като кученце, докато си във връзка и като си я прекратила, си хукнала по срещи с други. Това малко като рибар да захранва с часове и в последната минута да дойде някакъв и да му излови всичката риба за добър ден Joy

# 16
Едва ли си на 14г, но със сигурност разсъждаваш, като пресен тийн. Какво приятелство те гони с човек, който има/е имал други чувства? Как си го представяш?

# 17
  • Пловдив
Е как така сте били "много, изключително близки", а той те е блокирал без причина? Защо те е блокирал?
А, де.
Освен да се е опитал да и се натиска насаме, а тя да го е отрязала... Ако причината е друга, значи в нея (причината) е отговорът най-вероятно.
Но ако е тази, повече от ясно е "защо".

# 18
1. Не сме тийн и смятам, че може да има приятелство между нас ,щом близо 10 години бяхме толкова близки .
2. Никога ама никога не ме е натискал да правим нещо.
3. Винаги ,когато сме били в компанията ни,то към другите момичета се държеше по един начин ,а към мен по съвсем различен. Бяхме станали много близки, той никога не е излизал самостоятелно с някое от другите момичета ,но с мен излизаше.
4. Ако е имал нещо и ме е разлюбил, то не пречи да сме приятели, очевидно че няма да сме толкова близки и все пак ? Поне да можем да говорим , да водим разговор..... защото е много гадно когато човек от компанията ни има поводи да ни събере ,то единят от нас да не ходи....

Благодаря ви все пак за коментарите и съветите.
Не смятам ,обаче че възрастни хора не могат да бъдат приятели въпреки че са от противоположен пол. За мен е детско да се мисли, че щом някоя жена има много близък приятел мъж ,то непременно той иска да спи с нея....

Е как така сте били "много, изключително близки", а той те е блокирал без причина? Защо те е блокирал?
А, де.
Освен да се е опитал да и се натиска насаме, а тя да го е отрязала... Ако причината е друга, значи в нея (причината) е отговорът най-вероятно.
Но ако е тази, повече от ясно е "защо".

# 19
Знаеш ли, много пъти съм писал за най добрата си приятелка. Същата история като твоята, не просто я харесвах, а дълго време бях влюбен в нея. И това беше най гадният ми период като цяло. Като се откъснах от нея просто исках да я забравя, не исках да я виждам или чувам, нито да знам какво се случва с нея. Първоначално ми се получи, но след време отново започна да ме гризе. Защото всичко това тя го изживя много тежко, мисля имаше намесени и други чувства при нея не само приятелски.
С две думи остави човека на мира да те забрави. Ако може, така или иначе общуването му с тебе не му е приятно и го връща към каквито чувства е имал към теб или още има. От тези приятелства в повечето случаи е неизбежно такова развитие, природата си казва своето и където има привличане няма шанс за чисто приятелство

# 20
Може би трябва проумееш, че той никога не е имал интерес да сте просто приятели. Искал е нещо повече, в някакъв момент е разбрал, че няма да стане и си е тръгнал.
Остави го на мира, ако искаше да има нещо общо с теб, щеше. Това, че сега няма чувства, не означава, че няма да се разпалят отново, ако прекарва време с теб. Човека иска да си пази емоциите и в това няма нищо неразбираемо.

# 21

Не смятам ,обаче че възрастни хора не могат да бъдат приятели въпреки че са от противоположен пол. За мен е детско да се мисли, че щом някоя жена има много близък приятел мъж ,то непременно той иска да спи с нея....

И аз не смятам по принцип, но в конкретния случай си е точно така. Не го търси човека, освен ако не искаш да сте повече от приятели.

# 22
  • Пловдив
Ами аз лично никъде не съм написала, че не може мъж и жена да бъдат приятели.
А причината, поводът за блокирането изневиделица също ли не е ясна?

# 23
Ясна е. Момичето прекратила 4-годишната си връзка и вместо да прекара празниците с въпросния приятел, тя го отрязала. После вместо да му стане гадже, за което той дебнел 10 години, тя излизала по срещи с други мъже. Може би дори му е разказвала за тях, иначе той откъде ще знае. И той я е блокирал. Сега той излиза с нея в една компания, ама не пръхти от радост и не желае много да си общуват.
Аз имах такъв приятел и изобщо не го търся и не го занимавам със себе си, защото знам, че му е гадно. Може би вече ме е прежалил, ама все пак не се бутам да сме приятелчета.
Авторке, наивница на средна възраст ти го е обяснила, той никога не ти е бил приятел просто заради приятелството. Намери си жени приятелки.

# 24
Садистично е да осъзнаваш, че той не е имал към теб само приятелство, и очевидно са му наранени чувствата, и да тропаш с краче, ама аз искам да сме си близки приятели пак.
Детинско и нахално е. А неговите чувства? Нали го уважаваш като приятел. Той как се чувства интересува ли те? Или ти си искаш приятелството.....

# 25
Точно заради това се допитах до вас в този форум и стигнах до заключението ,че е по- добре да не го търся (както и си мислех). Вбъдеще ще избягвам да го виждам и няма да го притеснявам. Все пак искам той да е щастлив и да продължава да се развива.

Садистично е да осъзнаваш, че той не е имал към теб само приятелство, и очевидно са му наранени чувствата, и да тропаш с краче, ама аз искам да сме си близки приятели пак.
Детинско и нахално е. А неговите чувства? Нали го уважаваш като приятел. Той как се чувства интересува ли те? Или ти си искаш приятелството.....

# 26
Когато държиш на някой - отиваш и му го казваш. Не пишеш смс-и, не пишеш мейли и не се криеш зад компютър или хартия. Очи в очи казваш и поемаш ответната реакция.
Това значи да държиш а някой!
Само че, повечето хора смятат, че държат на някой, защото са му изливали всичко, като кошче за душевни отпадъци. Дори не си дават сметка какво е приятелство. Да държиш на някой и да е добре дошъл в живота ти е повече грижа и отговорност, приласкаване, искренна радост за победите му и помощ при неуспехи, изказване на мнение без натрапване и нищо от его и собственическо чувство.
Ти кажи сега какво точно си дала на този човек, освен, че си му говорила за своята връзка и любови?

# 27
Отношенията ни не са били тип "кошче за душевни отпадъци" .
Имаме много споделени моменти ,пътувания и прочие. Не е тип той да ме е изслушвал ,а аз да му говоря за други мъже. Напротив....знам какво е приятелството и точно заради това държа на него , въпреки че 2 години не съм комуникирала с него не означава че не съм питала общите ни познати как е той .... също знам ,че и той е разпитвал за мен (казвали са ми ) .
Никога не сме се крили и писали имейли или смс-и или нещо такова , даже ме е яд че вчера не успяхме да останем насаме за да поговорим само двамата.

Когато държиш на някой - отиваш и му го казваш. Не пишеш смс-и, не пишеш мейли и не се криеш зад компютър или хартия. Очи в очи казваш и поемаш ответната реакция.
Това значи да държиш а някой!
Само че, повечето хора смятат, че държат на някой, защото са му изливали всичко, като кошче за душевни отпадъци. Дори не си дават сметка какво е приятелство. Да държиш на някой и да е добре дошъл в живота ти е повече грижа и отговорност, приласкаване, искренна радост за победите му и помощ при неуспехи, изказване на мнение без натрапване и нищо от его и собственическо чувство.
Ти кажи сега какво точно си дала на този човек, освен, че си му говорила за своята връзка и любови?

# 28
Казаха ти вече, ако ти си свободна и си му навита, и той е свободен, му се обади.

# 29
Имах много близък приятел и аз, в университета. Той явно е бил влюбен, но тъй като жестовете му в тази посока бяха съвсем дребни, се правех на ударена, а и не смятах увлечението му за сериозно, предвид, че през останалото време имахме много добри приятелски отношения. Еми... Загаджи се по едно време този и ме изхвърли от живота си. Вместо да имаме нормални отношения вече, той прекрати всякакви. Мен ме нарани обаче, защото се оказа, че нищо друго от моята личност не е било важно явно, само потенциалът ми за връзка.
Аз все още смятам, че приятелство между мъж и жена може да има, с условието обаче да няма никакво привличане между тях.

Общи условия

Активация на акаунт