Бяхме много близки ,а сега непознати

• 7 770
  • 127
  •   1
Отговори
# 120
  • Out of the Mix
Хаха, 11 пъти. Smile
Рф е подел "сметките", да допълня и аз.
Това са минимум 2 м. отношения, да не кажа 3, ако приемем, че понеделник-петък не сте всеки ден заедно, и мъжът ходи и в жената, било в неин личен апартамент, или квартира, все едно.

Да, в такива ситуации точно си проличава кой какъв е, както и Манди каза - единият си прави устата, другият отказва, или пък защо не - не отказва; единият път ще измия аз, другият път тя виличката си от поредната порция десерт нарязани плодове. SmirkFlowers GrapesFlowers PearFlowers AppleFlowers Banana Все пак говорим вече за 11 пъти, нали, айде първият, вторият, ок ясно.

Принципно и майка ми, като ми идва "на гости", не й давам да се "цапа", и аз си оправям, не че ако й кажа измий, няма да измие, не е там въпросът.

Аз, като ходя не се правя на "домакин".
Всеки си има порядките и реда. Отварям уста нещо да помогна и дотам.

Лично мия своевременно, не оставям да се "трупа и засъхва" нищо.

# 121
Има хора които много ги обичат тези неща и още от вратата се втурват да мият, да чистят и да подреждат, като отидат на гости.Също така често пъти след събиране на много места е станало традиция, гостите или някои от тях да остана да мият и да чистят и чак след това си тръгват.
Аз не обичам да го правя, а и не обичам да карам който и да било да го прави, особено ако е жена и то ми е дошла сама на гости.
Иначе приемам помощ в подреждането и евентуално в приготвянето/готвенето.

# 122
  • SF
Много е приятно всички заедно да приготвим храната и да се забавляваме. Половината време да премине в приготвяне и разговори, а другата половина да се храним заедно. Но не бих искала да ме канят с цел да готвя или да мия след това.
Ако много ви тежи това със сервирането и миенето после, а имате повод и желание, поканете ги на ресторант. Аз така правя. Не мога да гадая кой е веган, кой вегетарианец. В ресторанта има и салати, и десерти и всички любими безалкохолни напитки плюс вода.

# 123
  • Out of the Mix
За пръв път чувам някой да отиде на гости у приятел, някой, и с влизането да почне да му шета из къщи. Rolling Eyes
Нормалните хора се събуваме, мием ръце, сядаме и почваме да си лафим.
Иначе, ако "госкето" е в огромна къща, нормално след храна и 10-15-20 човека хранили се после да се помога с отсервиране поне, жените да се въртят и да си помагат в миенето примерно, нищо че може да има и 3 кухни със съдомиялни.
Ама, зависи де, то са възможни какви ли не конфигурации и поводи.

# 124
Има голяма разлика дали съм поканена на обяд или вечеря, когато има ясен домакин, а аз съм само гост, или поканата е "да си направим нещо за ядене и да гледаме филм" Simple Smile
В първия случай, без всякакви угризения отивам с рокля, токчета и прическа, и не пипам нищо.
Във втория случай, уточняваме предварително менюто, и ако не пазаруваме заедно, се разбираме какво да донеса. Съответно си разпределяме задачите, единият прави основното, другият реже мезета и салати, и накрая заедно прибираме. Аз вкъщи например чинии и чаши не подсушавам. Но на гости, единият да мие, а другият да подсушава, си е захаросано клише, но много спомага за сближаването Smirk
Имала съм и покан "Искаш ли да дойдеш да ми сготвиш". Дали отидох Trollface

# 125
  • SF
Темата е съвсем друга, а не как се държим на гости.
Аз това със събуването не го практикувам.

# 126
Има го но все пак обикновено става въпрос за много близки приятели и роднини, не за други приятели и други роднини. Но някой път и те се намесват (вторите ), някак да покажат колко са оправни и умеят всичко перфектно, а домакините са точно обратното. ...правят и доста язвителни забележки

# 127
Всеки път като ми се появи отговор в темата и отворя, чета в недоумение и се чудя в коя тема съм...

Общи условия

Активация на акаунт