Бяхме много близки ,а сега непознати

• 7 739
  • 127
  •   1
Отговори
# 75
  • SF
Много мъже, а сигурно и жени, разчитат отсрещното внимание и приятелско отношение като проява на специален интерес и започват да си въобразяват нещо.
Дори в момента се сещам за двама-трима, на които ако им лайкна снимка в истаграм или им звънна да ги попитам приятелски как я карат, ще се объркат яко.

# 76
Няма как да си останете приятели след като той е имал чувства спрямо теб, a ти си го отрязала.
Имах два подобни случая и двата със страхливи мъже не можещи да си признаят чувствата. Когато аз избирах решителният и настъпателен мъж те се озлобяваха и нормално не ме искаха в живота си. Не разбирам защо се натискаш да си приятелка с такъв злобар? За какво ти е в живота?

# 77
Няма как да си останете приятели след като той е имал чувства спрямо теб, a ти си го отрязала.
Имах два подобни случая и двата със страхливи мъже не можещи да си признаят чувствата. Когато аз избирах решителният и настъпателен мъж те се озлобяваха и нормално не ме искаха в живота си. Не разбирам защо се натискаш да си приятелка с такъв злобар? За какво ти е в живота?
А сега защо стана “злобар” момчето? Всеки си гледа от неговата камбанария - твоите обожатели ако са били злобари не значи, че и този е такъв. Аз нищо такова не прочетох в обясненията на авторката. Искал е да са близки, тя не е искала, на него му е станало тъпо и я извадил от живота си. Нито я е тормозил нещо, нито е клюкарил зад гърба й… злобар, Боже, откъде-накъде?!

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 09:13 от Змей Горянски

# 78
  • SF
Snow_14, много с много хора ще срещнеш и ще се разделиш. Най-добри приятели се карат, братя и сестри се разделят, семейства се развеждат, кое те учудва? Минали са 2 години. Срещал е други хора, харесвал ги е, не ги е... Текла е водата и е отмивала. Остави го момчето да си гледа кефа и да си намери други, по-близки и по-подходящи от тебе. И ти се огледай за нов най-близък човек.
Да не те питам колко пък да си била близка с някого, докато си имала любовна връзка с друг. Кога и по какви въпроси успяхте толкова да се сближите. Дом ли градихте, бизнес отношения ли създадохте, болести ли лекувахте, залъка ли си споделяхте... Кое толкова успя да ви сближи? Щото ако са няколко дискотеки и чатове до късно, докато гаджето спи или гледа мача, такива близости лесно се изместват от други, по-значими близости. И човек лесно си дава сметка, че "онази близост" е била някаква глупост.
Дай си я и ти.

Имам си една любима песен по стихове на Блага Димитрова: Бяхме най-близки, затуй отсега нататък ще сме най-чужди в света.
И моите разбирания по тези въпроси са като на момчето. Като не става, да не става, а не половинчати работи - днес сме близки, утре си близка с друг. А пък за Коледа някой да ме преметне, да ми каже, че ще празнуваме заедно, да откажа други предложения и оферти и накрая приятелят да се изниже като мокра връв... Божееее, най-близък приятел ли????

# 79
  • София
Значи - КАТЕГОРИЧНО вярвам, че може да има приятелство между мъж и жена. Даже е по-силно. Обаче трябва и двамата да са на вълна "приятелство". Като брат и сестра, но даже е по-силно, защото понякога между братята и сестрите има конкуриране на ниво семейство, роднини, имоти и прочее, а тук няма. Аз имам късмета да съм такава щастливка.
Обаче!
Ако единият има чувства и то явно силни не става. Сега, наистина, сливи ли имА в устата, та нищо не рече? Аз също съм шматка и иди се сети, че има нещо друго. Тези неща са важни и сериозни (ак действително има сериозни чувства, как ще чакаш да се досети другият. Аз лично, не бих чакала, ако толкоква искам нещо повече. Дето съм жена. Какво остава за мъж,който се води силната и и инциативната страна.
Ама и ти авторке, блокирал те е (детинско според мен, но е негово право) ти се чудиш и вайкаш как си искаш френдчето.
Ми като не иска, не иска (без значение от причината).
Мен, ако някой ми блокира въобще няма да се занимавам с него. Така решил, преценил, блокирал ме е не ще да си общуваме - ми, хубаво. Би ми било под достойнството да го търся.
Това твоето е:
"-Не искам да си комуникираме.
 - Аааа, как така? Не може, Гуш!"
Просто приеми, че е човек, който е спрял комуникацията по някаква причина (най-вероятно любовна) и така предпочита. Освен да е друга, може да си го обидила с нещо и изобщо да не го осъзнаваш, може всичко). Може да не се сещаш или да премълчаваш. Все едно. Разбираш ли, все едно. Този човек не желае да общува с теб. Остави го на мира.

# 80
Значи пак да уточня, абсолютно изключено е това да остане незабелязано от другата страна. Просто няма толкова загубени хора. Колкото и добре да бъде прикривано, винаги има някой жест , поглед, дори езикът на тялото го издава. Естествено другата страна се прави на ударена, защото става доста сложно и неприятно ако трябва да реже и гледа да го избегне до колкото е възможно. Казвам го като някой бил и от тази друга страна.
И въобще не е задължително да признава чувствата си, след като вижда никакъв интерес, а това почти винаги означава освен отказ и край на приятелските отношения. Разбира се е по добрият вариант, защото когато всичко това остане неизказано без да се проведе един открит разговор, след време започват много да дотягат едни въпроси дали нямаше да е друго ако бях отстъпил по друг начин, дали не е било нещо различно от това, което съм мислил тогава и т.н. Обаче на момента когато си под въздействието на чувства и емоции не е толкова просто.

# 81
Има една порода женички, които обожават да завъртат "приятелства" с мъже. Да каканижат с тях и да усещат вниманието им всячески – като споделят, като им изливат най-интимни подробности от живота си – за работа, учене, родители, приятели, домашни любимци, дечица и какво ли не. Истината е, че търсят нон стоп внимание и валидации. И всъщност не им пука грам за реалната личност на приятелчетата.
Тя си поиграла с него на приятел за погалване на егото и сега се тръшка, че нищо не е направила, нищо не е забелязала, тя само си била приятелка с него. А той що така този човек...

# 82
Авторката ми е малко като моя колежка, която много държи да си е "приятелче" с всички колеги. Мята им се по вратовете, придърпва ги да си говорят на по цигара, и после възмутена, че единия, докато му висяла на врата, я хванал за задника. Ами, моме, на близо 40 години, колко да не си наясно.
Мисълта ми е, че всеки знае, кога минава границите, но понякога се прави на ударен, заради внимание, почесване на его, интереси.

# 83
Значи след детските години не може да има никакви мъже около нас, с които имаме еднакви хобита или интереси, ако не смятаме да им пускаме на всички? Ами след като се омъжим? Трябва да си показваме косите само пред жени, предполагам.

# 84
Може да си приятел с мъж, но не и да му пускаш нишани нон стоп или поне да поставиш някаква граница.
Ако си симпатична, всеки мъж по природа би бил с теб. И ще е в очакване, ако не поставиш граница. Без значение приятел или не.

# 85
Може, но без прекалено сближаване и поставяне на граници. Стигне ли се до много близко приятелство, ежедневно писане, чуване, споделяне на всичко до интимни подробности и т.н. обикновено винаги има и нещо друго, дори и да не е съвсем осъзнато от едната страна.
На авторката очевидно и липсва това, въпреки че има друг човек го себе си. Може и да е само наранено его от отхвърлянето, но може да има и други чувства към него освен чисто приятелски.
Понякога се случва точно това, в такава ситуация отсрещния свиква да получава постоянно внимание и да бъде номер едно за този човек, дори и да не е съвсем осъзнато, но когато този човек се разкара става голяма драма и дори може ролите да се разменят. Срещал съм го описано в разни статии по психология.

# 86
Абе то може да си приятел с мъж, ама не е лошо да не се изненадваш като ти скочи в първия удобен момент Grinning ние жените имаме тази способност да виждаме мъжа и като личност и човек. Мъжете обаче винаги виждат сексуален обект, освен ако наистина те смята за адски непривлекателна и грозна. Ама за това си има и ракия.. сори, грубо е, ама си е така..

# 87
Е ми ако човека има някоя по ревнива, отишли сте да се видите стари приятели ( тя го ,,пуснала" ), и ето че му налитат и го награбват от вратата. /Не че и на мен не се е случвало същото и това пред много хора в заведение и мъжът и, но ние се имаме от много време и наистина съм близък с тях и със цялата им рода вкл. Учудени са били само нови техни познати които не знаят за мен/ .Отделно че може под евентуално давление да е блокирал и други или пък като най-близка си само ти.
Чисти приятелства може да има но са редки и още по рядко изкарват цял живот на това ниво. Но се случват.

# 88
  • SF
Значи след детските години не може да има никакви мъже около нас, с които имаме еднакви хобита или интереси, ако не смятаме да им пускаме на всички? Ами след като се омъжим? Трябва да си показваме косите само пред жени, предполагам.

Тук има някакво странно изопачаване на думите.
И в детските години е рядкост, но след детските години, споделянето на еднакви хобита, или интереси, или намерения, или време заедно, или каквото искаш споделяне, както и полъх на парфюми и веене на коси, има за цел това, за което и мъжете в темата писаха.
След като се омъжим, пък съвсем вече трябва да внимаваме с кого и как се държим. Ако искаме, разбира се.
Това за косите не го разбирам. За някакви мюсюлмански порядки ли говориш и защо?

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 20:41 от Esmee

# 89
Авторката сама казва, че другите им приятели са я предупреждавали да внимава с него, защото я харесва. Като под "внимава" се е имало предвид да не си играе с чувствата му и да не му дава фалшиви надежди. Всички са разбрали какво става, само тя продължава да тропа с крак и да твърди, че били само приятели. Ако човек усети, че друг има чувства към него, на които той не може да отговори, е редно сам да се отдръпне, а не да чака да го блокират. Би следвало да си даде сметка, че така го наранява и му губи времето. Останалото е чист егоизъм.

А на авторката искам да кажа, че ако той искаше да възстановят някакви взаимоотношения, е имал много възможности през тези години да я потърси. Щом не го е направил, значи не иска и толкова. Редно е тя да спре да се бута. Най-вероятно е гузна, че го е отрязала, и сега иска пак да са си "приятели", за да си успокои собствената съвест, че не го е наранила толкова много. Със сигурност обаче това нейно поведение в стил "не е станало кой знае какво" го отблъсква и го кара да е сигурен, че не е допуснал грешка, като е прекратил всякакъв контакт. Щом ѝ е толкова мерак, да му пише във Вайбър, да я блокира и там и току виж най-после му схване намеците.

Общи условия

Активация на акаунт