Бяхме много близки ,а сега непознати

• 7 734
  • 127
  •   1
Отговори
# 60
Прави се разлика - отишъл е на събирането и е бил неконтактен. Можеше да не ходи, тогава нямаше да го гушкат и да му влияе нищо на крехката психика.

# 61
За мен нещата стоят така - тя много добре е знаела, че я харесва - държал се бил по различен начин с нея, много близки били, че и другите от компанията са й го казвали. Но! тя не го е харесвала. Може да е нисък, плешив, пълен, да се поти много, знам ли, да има неща, които за някой са непривлекателни. И това е. Затова е във френд зоната. Сега са се срещнали след 2 г, тя пак иска той да е във френд зоната, защото е много приятно някой да търчи по теб, но той не иска. И съвсем правилно.
...... Всичко е ясно за всички страни, той вече я е прежалил, но тя него - не. Иска си кученцето и това е.
И аз мисля така. (За Коледата не знам щял и да те води при роднините или само двамата да прекарате, не е толкова важно). Авторке, искаш да върнеш нещо, което няма как да се върне. Имали сте някакви отношения, които са се развили до момента, когато ти си го отхвърлила просто така. И той е разбрал, че не е по-важен за теб от другите ти познати и развлечения. Преди може и да го е подозирал, но тогава най-сетне е разбрал и е отказал да участва повече.
Преболедувал те е, живее си живота, не те уважава, не те харесва повече. Изпуснала си шанса си с този човек, било за приятелство, било за любов. Приеми го и продължи и ти живота си, както до сега.

# 62
Прави се разлика - отишъл е на събирането и е бил неконтактен. Можеше да не ходи, тогава нямаше да го гушкат и да му влияе нищо на крехката психика.
И да не се види с другите си приятели ли?
За какво точно се бориш да докажеш?

# 63

А защо да не ходи, може да е искал да се види с другите жени. От къде да очаква, че блокираната ще е толкова нахална и ще скочи да го прегръща. Освен това не той реве, че е бил прегърнат. Показал ѝ е, че му е неприятно и толкова. А тя се тръшка. Ами не иска, човекът да е близък с нея. Това не пречи като се засекат да се държат възпитано.

# 64
Освен това сме запознати само с нейната гледна точка (както винаги). Не се знае неговата каква е, нито коя е истинската причина той да се отдръпне и да сложи край на приятелството. Може да е нещо съвсем друго, някакво действие или бездействие, някаква реплика...
Аз като знам за какви глупави неща хората развалят дългогодишни приятелства, нищо чудно и тук да има нещо такова, за което авторката или не се досеща, или премълчава.

# 65
Човекът ѝ подал ръка за здрасти, показал е достойнство, тя тръгнала да го прегръща.
Мен още тук биха ме натегнали нещата.
Хич не обичам хора, които скъсяват дистанция по този начин. Без значение близки, познати, приятели. Много фамилиарно и фалшиво ми е.
После го ръчкали на масата за "колежката". Той като някакво играче плюшка малко този приятел.
Човек, за да си спести емоционална болка и разстройване, често решава да прекрати комуникации рязко. Иначе е една мъка с асансьора а емоциите.

# 66
  • SF
Излизал е с нея насаме, бил е във френд зоната доброволно. Можеше да си излизат в компанията, да сложи някаква емоционална граница, а не да се прави на приятел 10г. и да се крие по сенките за удобен момент.

Абе можеше, трябваше, така щеше да е по-добре, бла-бла-бла.... Колко хора съжаляват за минали грешни постъпки и лошо направени избори...
Чудесен щеше да е животът, ако във всеки един момент постъпвахме зряло, така, както трябва, така, както пише в книгите и препоръчват психолозите.
Не са били зрели, не са знаели какво точно искат, а и  100 про познаваш хора, които постъпват не както "можеше" отново, и отново, без значение възраст, натрупан опит, пол и т.н.
Били са деца, били са с надежди, били са влюбени, били са загубени.
Затова сега написах на авторката философската мисъл на Хераклит (почти съм сигурна, че беше той) "всичко тече, всичко се променя".
Може ролите да са се обърнали.

Чисто приятелство между мъж и жена аз не вярвам да има или поне не задълго. Вижте и във филмите, и в книгите какви страхотни сюжети се раждат от такива безпредметни приятелства.
Нито един мъж, ама нито един, на когото съм предложила да си бъдем само приятели, не ми е останал приятел. Половината се съгласиха и твърдяха, че ще опитат.
Е, в момента приятели мъже нямам.

# 67
Няма какво да доказвам, абсурдно е това, което твърдите. Това е 10 годишно приятелство, не е месец-два, слага му се край заради тайните щения на единия и другия трябва да няма чувства и да не го отчете.
Този, който са му крехки чувствата, следва да си ги пази - той да прецени по какъв начин. Аз излизането в обща компания не го виждам. И не е чудо невиждано ситуацията, аз съм изпадала в такава, приятели са изпадали, сигурно и вие сте изпадали. Прекратявате контакт.

Защо очаквате някой друг да пази нечии чувства? Авторката нищо кой знае какво не е направила, освен, че го е прегърнала, което е било малко нахално.

# 68
  • София
Да, ама тя пита защо не се е разтопил, а не пита той - тая защо ме гушка.

Отговорите на тези въпроси е трябвало да се зададат преди години, не днес.
Мандалото е хлопнало в тази история

# 69
То не е въпроса какво е направила, а че тя иска той да прави определени неща, които тя очаква.
Той човекът се е дистанцирал и блокирал. Това, ако не е красноречиво, здрав ему кажи.
Тя се тръшка защо той не е отново сладкото кошче за емоционален отпадък и как иска да си го гушка и му се лигави, и ах как не са близки. Разглежда го като някакъв плюшак, а не като жив човек. Това не е особено зряло и приятелско. Хората не са играчки.

# 70
  • SF
Това е тестова прегръдка и си е свършила работата. С прегръдката тя му показва, че вратата е отворена, а той пък е показал, че не, не е.
Така и двамата са наясно какво се случва в главата и намеренията на другия.
Аз не бих му писала, не бих го ръчкала, не бих досаждала.
Съобщение за Рождения му ден и толкова. Но не обещаващо съобщение, а сухо, стандартно пожелание. Ако не ми отговори или само го лайкне, повече съобщения няма да получи дори и за Рожден ден.

# 71
Реално погледнато в момента нейните чувства или по-скоро его са наранени. Той очевидно е нямал проблем да се види с нея и да седят на една маса, но не иска повече от това и явно го показва. По случая девойката подскача и се тръшка. Бил студен, ми какъв да е?

# 72
Преди малко попаднах на нещо във ФБ и се сетих за темата...

Цитат
Ако мъж ви каже, че ви е приятел, иска да спи с вас.

Ако мъж ви каже, че е най-добрият ви приятел, отдавна иска да спи с вас.

Ако мъж ви подари цветя, очаква да спи с вас.

Ако мъж ви плати питието, то то е, за да спи с вас.

Ако мъж не ви плати питието, вече е спал с вас.

Ако мъж ви плати и вечерята, и питието, значи е спал с най-добрата ви приятелка.

Ако мъж ви каже, че не иска да спи с най-добрата ви приятелка, значи спи с други мъже.

Ако мъж не иска да спи с вас, значи сте женени…

Автор: Коуч Кочев, страницата е „Любов и омраза в Пловдив“

# 73
  • SF
Ми, да! Нещо такова.
Ако жена ви каже, че иска да си останете приятели, значи не иска да спи с вас.

# 74
Имала съм разни приятели в общи компании, братя на приятелки или приятели на мои гаждета (и гаждета на мои приятелки), които винаги съм слагала в т.нар. френд зона. В момента, в който им се е отдавала възможност, винаги са ме нападали с флиртове и предложения отвъд приятелските. Взела съм си уроците и за мен приятелство между мъж и жена не е възможно да съществува. Забелязала съм, че когато една жена остане сама, на мъжете около нея падат всички задръжки и всякакъв морал. Явно и тука случая е бил такъв и логочно, след като е бил отхвърлен, се е засегнал и е прекратил контакт. Не бих го търсила и не бих се занимавала.

Общи условия

Активация на акаунт