Студенти в Австрия - тема 2

• 42 352
  • 809
  •   1
Отговори
# 420
  • СОФИЯ
Никога не съм спала в общежитието на дъщеря ми, просто няма да ми е комфортно, но иначе тя веднъж събра 3 БГ приятели, двама на саморазвиващо се легло, или както там се нарича това нещо.
Като цяло общежитието си е студентска територия.
Сподели ми за млада жена, обаче тип клошар с наркотици. Вмъкнала се и ...чатове. Едни приемат, други не. Не е живяла дълго там естествено, Австрия си е добре организирана държава

Като цяло съм на мнение, че не следва родителите да сме в студентските общежития.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 18:31 от мама САННЯ

# 421
  • столицата
В нашето общежитие не мисля, че е разрешено. Но бг приятели са й гостували с приспиване на надуваем матрак леко нелегално. И на други студенти също се случва.
Веднъж и в тяхното общежитие беше влязал бездомник и на 10-тата минута 2 патрулки бяха пристигнали. Във фейсбук групата веднага имаше съобщение от живущ, който ги беше предупредил за външния човек, че беше по тъмно вече.

# 422
  • столицата
Пристигнаха ли си вече австрийчетата? Моето още не и вече нямам търпение. Поръчала е козунак с шоколад да направя, и други ястия, които обича също. Само за празниците ще е тук, но пак е нещо. И после следва сесия.

# 423
  • Стара Загора
Моето ще ни пропусне този Великден. Отива на гости на леля си в Берлин. Чак след сесията ще я чакаме. Иначе и аз днес съм решила да правя козунак с шоколад. Даже вече го замесих и втасва, но от него ще се възползват основно брат и и сестра и. И ние, ако остане нещо 😁

# 424
  • Добрич
Нашата девойка си е тук от една седмица. И тя си беше поръчала козунак с шололад, та миналата сряда и го пекох.

Радвам се  че се прибра! Догодина по това време ще е на стаж ...

# 425
  • Бургас
И ние имаме гостенче.

# 426
  • Варна
И аз си имам гостенче от два дни Simple Smile Тази сесия има само 3 изпита и ще си дойде отново на 30.04 за една седмица, че е рожденик.
Светли празници!

# 427
От 10ти са във ваканция нашите и съответно в Бг.
Аз се прибирам днес!
Козунакът е румънски, че след един маратон по страни и заводи послвдно съм в Румъния. Но те правят хубави!

# 428
Привет! Моето момиче е прието в Кремс с информатика на английски. След интервюто с директора на програмата обаче, нещо дръпна назад - не иска да учи там и той да и преподава. Не се радва, че е приета и няма да подписва договор. Сега ще чака със свито сърце резултата от Сейнт Пьолтен, защото това е най-голямото и желание и точка. И аз ще чакам с нея...

# 429
  • столицата
Мисля, че в темата има родители на деца, учещи в Кремс. Евентуално да ви споделят впечатления.

# 430
  • София
Записвам се и аз тук.
След дълго умуване на Николета първо желание и е архитектура във Виена, след това Мюнхен и накрая ВИАС.
Вече имаме оферта за стая към някакво общежитие, която вчера приехме и платихме. Остава и да я приемат Simple Smile

# 431
Успех на девойката! Амбицията движи! Хубаво е, че сте намерили общежитие.

# 432
  • столицата
Нашият наем отново го вдигнаха при подновяването за следващата година. За щастие с малко -15 евра. Повече ме дразни, че за всяко подновяване плащаме 60 евро админ такса. Но няма възможност да наемеш за повече от 1г. и щеш, не щеш ежегодно си предоговаряш.
На девойката днес не съм й видяла очите.

# 433
  • Стара Загора
Galimar, в общежитие ли беше девойката? Много неприятна такса, наистина. Имайки предвид, че вероятно сменят едни дати в един документ...

# 434
Нашият наем отново го вдигнаха при подновяването за следващата година. За щастие с малко -15 евра. Повече ме дразни, че за всяко подновяване плащаме 60 евро админ такса. Но няма възможност да наемеш за повече от 1г. и щеш, не щеш ежегодно си предоговаряш.
На девойката днес не съм й видяла очите.
Това е странно и неприятно. При нас договора също се подновяване всяка година но без такса. Наем за повече от година  нямаше, защото за да преподпишеш договор трябва да имаш кредити от изтеклите два  семестъра.  Нямаш ли минимума - излиташ.

Общи условия

Активация на акаунт