Студенти в Австрия - тема 2

• 42 354
  • 809
  •   1
Отговори
# 405
  • столицата
Имате ли връзка с децата си, които са на А1? Моето няма нито телефон, нито интернет. Тъй като номерът се води на баща й, той се свързал с оператор и му казали, че има проблем с връзката с Австрия. Аз, тъй като съм Тома неверни, мисля, че е свързано с обстоятелството, че му изтече договорът и се бавим да го подновим при  по-изгодна за оператора тарифа.
И тъй като не мога да помогна с друго в момента, разглеждам разликите между  офертите на Спуму и Драй, които ми дадохте по-горе /за което ОГРОМНО благодаря!/.
Обаче гледам, че Спуму-то макар и да не е младежка оферта, май е по-изгодна. Включва и телефония, т.е. и разговори с бг номера. Пък те  бг приятелчетата май все още са преобладаващо на такива. Ще проучваме през уикенда. Ако още някой изгоден оператор се сетите да прегледаме, споделяйте, моля.

# 406
  • СОФИЯ
Дъщеря ми е с А 1, има проблем с връзката, вчера се свързахме след Н опита. Не ставаше и по вайбър.

# 407
  • столицата
Писах си с някакъв оператор от А1 в чата и ме посъветваха да се рестартира устройството и от ръчен избор на мрежа да се избере друг оператор  Orange или T -mobile. Да се изключи volte от настройките на апарата.Само, че чатът много бързо ми изчезна преди да успея да го снимам целия, т.е. откъде се изключва това волте/каквото и да представлява то/. Simple Smile
Няма и нет.

# 408
  • София
galimar, тук може да видиш настройките за различните видове устройства:
https://help.a1.bg/mobile/mobile-services/mobile-networks/volte

# 409
В отговор за мобилните телефони. Не мога да дам адекватно виждане, защото много зависи от детето и в каква среда е, с кого комуникира и какво планове за бъдещето има. Контактите на моята сред българи след първата година доста се ограничи. Но все пак не махнахме плана с бг мобилен оператор, защото според мъжа ми трябвало да си запази бг номера. Колко мърморих за това... И до сега, според мен, си беше голяма грешка. Години плащахме една такса основно, а детето паралелно купуваше лика ваучер, хофер ваучер. Сега е на план към местен оператор, но сумата не е релевантна защото плаща освен телефон и за рутер и Интернет. Цената е по-висока по сравнение със същия план в бг , но е голям работещ човек, има си доходи има си разходи. Докато беше с бг план най-голям проблем й беше че имаше места където трябваше да представи австрийски номер и да може да звъни свободно, ако пропусне позвъняване.

# 410
  • столицата
Да, именно затова искам да използва момента с изтичането на преференциалния период и да си вземе австрийски номер като в същото време ще пробваме да запазим бг номера на предплатена карта. Сега се боря и с това- ама не можело в същия оператор, ама по-добре щяло да ни бъде с план /как пък го прецениха вместо нас?/ и т.н. В краен случай ще сменим номера и пак ще има предплатена бг карта ако някой иска да й звъни.
От А1 са й се обадили, че проблемът в Австрия е отстранен, но тя беше в унито и само ми писа, не сме говорили да проверим Simple Smile

# 411
  • Варна
Като сме на вълна мобилни оператори, децата, които все още използват бг номер, какъв мобилен интернет ползват в Австрия? Замислям се за еSIM на Австрийския А1 - 50 ГБ за 18 евро, предплатено, предлогам може да се ползва еднократно. Ако някой има опит, моля да сподели. Целта е мобилен интернет само за 30 дни.

# 412
  • СОФИЯ

Това е което ползва дъщеря ми. Толкова е изразходвала за този месец, който приключва.

# 413
  • София
galimar , офертата на drei е без лимит и на интернета в Австрия и на минутите (разговори) в ЕС. Има лимит само на интернет в чужбина.

# 414
  • столицата
Stanislavchen, Текстът долу с малките букви от офертата на  Drei е :     "² Това не включва телефония и SMS от Австрия до други страни от ЕС.", т.е. разговори към бг номера например.

Тук е обяснено:
"Каква е разликата между роуминг и международна телефония?
Ако провеждате обаждания, текстови съобщения или сърфирате извън Австрия, това се нарича роуминг. Ако сте в Австрия, т.е. в Австрия, и се обадите в друга страна от ЕС, това се нарича международна телефония."

Между другото, Йетел ми отговориха, че ще приемат преминаване  от план на А1 към тях с предплатена карта и запазване на номера /в случай, че някой се интересува/.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 09:57 от galimar

# 415
  • София
Galimar, добре, че сте наблюдателна и споделихте! Можеше да подведа и Вас и някой друг потребител. Изненадана съм в австрийска оферта да има такива значими условия изписани с малките букви. Някак се предоверявам, че там не правят "така".

# 416
  • Стара Загора
О, правят, правят. Моята щерка преди 2 години лятото работи като съпорт за немски мобилен оператор. Що гняв отнасяше месеци наред от недоволни и подведени клиенти...

# 417
  • столицата
Galimar, добре, че сте наблюдателна и споделихте! Можеше да подведа и Вас и някой друг потребител. Изненадана съм в австрийска оферта да има такива значими условия изписани с малките букви. Някак се предоверявам, че там не правят "така".
Е, ами аз съм тренирана с бг мобилните оператори. AngryНепрекъснато някой около мен има проблем. И аз съм им писала жалби. Затова си чета внимателно и малките букви

# 418
  • където и да е,само да не съм сама
Момичета, като ходите на гости на децата при тях ли спите или някъде другаде?
В общежитието на голямата ми дъщеря в Германия се приемат гости за по няколко дни, но не знам дали навсякъде е така.

# 419
  • Стара Загора
Ние последно спахме при нея, аз и брат и сестра и, но тя е в самостоятелна стая във WG с разтегаем диван и се събирахме. В предишното общежитие беше с друго момиче в стаята и след нейното съгласие бях останала 2-3 нощи на допълнителен матрак, който осигуриха от самото общежитие. Плащах по 10 евро на ден за това.
Мисля обаче, че е различно навсякъде и трябва да се пита.

Общи условия

Активация на акаунт