Студенти в Австрия - тема 2

• 42 289
  • 809
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Ами не знам със сигурност, но доколкото коментирахме май да, включено е. Те видяха какво чистене дръпнахме като дойдохме, но това едва ли ще ги трогне. Общежитието го наехме рано, началото на пролетта ако правилно си спомням понеже те си движеха сами нещата.

# 496
Благодаря

# 497
  • София
Препоръчайте ми, моля, интернет доставчик. В общежитието, с което най-вероятно ще сключим договор, интернетът не бил бърз и било добре да включим външен. За учене и писане си трябва. Искам да проверя цените. Благодаря ви!

# 498
Здравейте,
искам да попитам дали някой е записал детето си(или себе си) за летните курсове по немски език към Universität Wien?
Като цяло ако може някой, който ги е посещавал да даде отзиви, дали си заслужава като качество?

# 499
  • Бургас
Мисля, че преди време се коментираше и май не бяха много позитивни коментарите. Моят син беше в Хайделберг и остана много доволен.

# 500
  • Варна
Дъщеря ми беше миналия септември на курс към Виенския Университет, сега ще заминава пак през август. Ако имате конкретни въпроси - пишете ми. Тя самата е много доволна и от пребиваването си там, и от наученото и с нетърпение очаква да се върне. Придоби увереност и натрупа безценен опит, за което пък съм доволна и аз.  Вероятно много зависи от групата и преподавателя, на които се падне, както и на контактите, които ще завърже и не на последно място - целта, която си е поставил човека.

# 501
Дъщеря ми беше миналия септември на курс към Виенския Университет, сега ще заминава пак през август. Ако имате конкретни въпроси - пишете ми. Тя самата е много доволна и от пребиваването си там, и от наученото и с нетърпение очаква да се върне. Придоби увереност и натрупа безценен опит, за което пък съм доволна и аз.  Вероятно много зависи от групата и преподавателя, на които се падне, както и на контактите, които ще завърже и не на последно място - целта, която си е поставил човека.
Може ли да споделите чрез коя фирма отидохте, за какво ниво на немски става въпрос,  каква продължителност и друго по-интересно ...

# 502
  • Варна
Не сме ползвали фирма, в сайта им информацията е достатъчна да се ориентира човек. През септември са 3 седмици по 4 ч дневно, а юли и август са 4 седмици по 3ч дневно. Занятията са преди обед. Имат опция за настаняване в общежитие. Дъщеря ми имаше късметът да е на пешеходно разстояние от учебната зала. Групите са от по 15-тина души, на различни възрасти (от 16г нагоре). Нивото се определя с предварителен тест, писмен и устен, прави се няколко дни преди заминаване, онлайн. Разпределиха я на В1.2, което беше очаквано (тя е в МГ и учи езика като втори), сподели че се е чувствала на място в това ниво. Тази година се надява да я разпределят на В2.2, но ще видим.
Не знам какво друго може да е интересно… Има организирани допълнителни дейности, на които всеки може да се запише според нивото си и са в извънучебно време. Имат домашни. Накрая завършват с изпит и сертификат с точки по всеки компонент, който за С1.2 важи при прием в Техническия и във Виенския Уни (за други не съм разглеждала и не знам).

# 503
Dive, мерси за информацията. Ще пиша на лично с някои въпроси. Притеснява ме, че ще замине съвсем сама. На 17 год е и не знам дали ще се оправи с настаняването, пътуването, общежитието. Немският и е доста зле, без да знам я определям на А2. Тя доста се вълнува, има амбиции да го научи езика, за съжаление тук в Гьоте, а и в училище не случва на преподаватели, като за сега разчита на частни уроци, но с доста ограничено време. Като цяло иска да учи във Виена, но с английски език и немският ще е резервен вариант. От дуга страна аз пък искам да отиде, да види как е, дали ще и хареса града, университета, да завърже някой контакт, да вземе едно ниво и да си уплътни лятото. Ще бъде в септемврийския триседмичен курс.

# 504
  • столицата
Не трябва да се притеснява изобщо за ориентирането. Виена е чудесен град в това отношение. Предполагам и че детето е добре с английския.
Вече чрез телефона може да направиш почти всичко - билети, посоки. Няма да има проблем.

А аз да попитам, тъй като съм решила да отскоча до Кремс, та мамите със студенти там да препоръчат някое приятно местенце за хапване, моля. А и кафенце със сладичко също.

# 505
  • Варна
И дъщеря ми замина миналата година сама, ненавършила 17. Справи се, няма от какво да се притеснявате, но ако има нужда от някаква информация, с която мога да съм Ви полезна - пишете. Ориентирането от летището е доста лесно, транспортът в града е чудесен, хората масово говорят английски (поне по думите на щерката, където не е можела да се разбере на НЕ, е ползвала АЕ).

# 506
Дали има някой от вас, чието дете или приятелче учи във Виена или от другите градчета архитектура или психология на английски език бакалавър (или магистър,де,но от 1ви курс, искам да кажа)? Може ли да ми пише, моля, или да пише тук, с впечатления от обучението, интензивно ли е, хубаво,присъствено, има ли практики, стажове

# 507
Маринова, понеже и ние имаме лош опит с Гьоте, горещо препоръчвам интензивните летни курсове в ИЧС. За един месец се минава цяло ниво, часовете са по 5 на ден всеки ден.
Ние миналата година се махнахме от Гьоте след първата седмица. В ИЧС направиха курс почти само за нас и тъй като бяхме съобразили почивките с курса към Гьоте, за да се вместим в броя часове в ИЧС ни включиха дори часове уикендите.

Арино, аз не съм чувала за психология на английски там. На дъщеря ми много добра приятелка иска такава специалност и доколкото знам от тях, за психология се кандидатства и с изпит на немски освен дипломата от училище и изпита за езиков сертификат.

# 508
Или интериорен дизайн Simple Smile

# 509
Вре Виенския психологията е на немски и ДА има изпит през Август. Трудничък е зная.

Общи условия

Активация на акаунт