Студенти в Австрия - тема 2

• 42 353
  • 809
  •   1
Отговори
# 255
Честито Рождество!
Почиваме и ни е и мечтаем за сняг.

Мръсно, прашно, кално, миризливо и дъждовно е в милия Пловдив…

# 256
  • Стара Загора
В Стара Загора не сме виждали сняг в последните 5-6 години. Добре, че поне Бузлуджа и Шипка са наблизо.
Но бих ги заменила с швейцарските гледки зимата 😁

# 257
Честит празник на всички! Здрави и успешни студенти, доволни родители!

Ние сме доста на север за празниците тази година, изневерихме на Виен@ и сме в Т@ллинн.... Но и тук няма сняг. Дъжд ту вали, ту спира. Температурите, климата изглеждат едно към едно като В@рненските. Ще ходим до Хелсинки след няколко дена с фери... Но и там казват че няма сняг. Другата година ММ каза да обмислим Финландия Simple Smile

# 258
Здравейте и Честита Коледа!
Ровя се в темите назад, но не откривам постта, а помня че го имаше: търся инфо за фирма за преместване.
Намерихме общежитие в по хубав квартал и предстои местене, но съвпада със сесията и ми се иска да стане максимално бързо.Може ли някои от вас да сподели опит.

# 259
  • Бургас
Във ФБ съм виждала да предлагат подобни услуги. В тази група:

https://www.facebook.com/groups/61094801342?locale=bg_BG

# 260

Сърдечно благодаря! 🙏Мисля, че там ще намеря 🤗🎄

# 261
  • Бургас
Дано! Ако си доволна сподели после да си го запазя, за всеки случай.

Има още доста групи, но аз съм само в тази засега.

# 262
  • Варна
Синът ми се е насочил към WU бизнес и икономика с английски език. Чете за online self assessment test-a разнопосочна информация. Може ли кратко инфо от преминал младеж/девойка? Тест или есе е? Има ли нужда от специална подготовка?

# 263
  • Стара Загора
По спомен това беше тест, който не се оценява, но трябва да го минеш задължително в указания срок. Въпросите нямат верни отговори. Идеята беше да отговаряш откровено, за да имаш по-реална представа дали си адекватен за избраната специалност.
Поне за ТУ Виена беше така.

# 264
  • Варна
Синът ми се е насочил към WU бизнес и икономика с английски език. Чете за online self assessment test-a разнопосочна информация. Може ли кратко инфо от преминал младеж/девойка? Тест или есе е? Има ли нужда от специална подготовка?
За Икономическия има учебник за подготовка, както и едно момиче в Инстаграм, мисля Мария подготвя за изпита. След НГ ще питам сина ми подробности за учебника, ако дотогава Мариета не даде повече инфо.

# 265
Ние сме в Лаудер.

Това с тази девойка Мария е новост за мен

# 266
  • Варна
За Икономическия има учебник за подготовка, както и едно момиче в Инстаграм, мисля Мария подготвя за изпита. След НГ ще питам сина ми подробности за учебника, ако дотогава Мариета не даде повече инфо.
Благодаря, много ще е полезно!

ЗДРАВА И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!

# 267
Здравейте! От тази есен детето ми учи в Линц- Австрия. Интересува ме колко пари на месец са необходими за издръжка.Вие мами по колко изпращате?

# 268
  • Стара Загора
Аз вече не изпращам, защото започна да работи моята студентка и получава и стипендия, с което напълно се самоиздържа. Миналата година (първи курс) поех цялата и беше доста икономична. По 610 евро на месец - 310 за общежитие и 300 евро за храна и други разходи. Учудващо и стигаха, но тя беше толкова ангажирана в университета и библиотеката, че буквално нямаше време да харчи за нищо.

# 269
  • Бургас
600 евро общежитие, другите около 300-400.

Общи условия

Активация на акаунт