Студенти в Австрия - тема 2

• 42 337
  • 809
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, спешно се налага да изпратя лекарство във Виена. Някой да отива / да знаете да отива? Антибиотик и нещо за локално приложение .
Знаете ли дали се изпълняват БГ рецепти в Австрия? Би трябвало…

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 21:36 от MarietaYo

# 241
  • Добрич

Изпращат лекарства, ако има приложена към тях рецепта.

# 242
Благодаря!
От ЮПиЕс също са казали междувременно, че може би АБ става.
В някакъв луд кръг от гърлобол през 2-3 месеца сме тг
Последни казаха хронични сливици ( и във Виена преглед прави)
Прибра се по спешност за консултация. Натривка от носа и гърло сега сочи Стафилокок.
Пролетта уж беше стрептокок…

# 243
  • Бургас
Дано се оправи бързо! И моят син още първите седмица хвана нещо, слава -богу оправи се лесно.Това ми напомня да го питам продължава ли с превенцията.

# 244
Абе той е втора година, но от Май месец все нещо влачи. Във Виена дават някакви 3дневни АБ и после бе какво ли не .

# 245
  • Бургас
Ако се е налагало често да пие АБ имунната система се компроментира.Тя е в червата. Там и храната им е не толкова пълноценна.

# 246
  • столицата
Тъй като тук има родители на доста поработващи студенти, бих искала да се консултирам по един данъчен въпрос. Детето работи  на нещо като нашия граждански договор през лятото с австрийски работодател в Австрия. Как мога да разбера дали дължи плащане на някакъв данък и/или други публични задължения? Или към кого да се обърне за консултация? Не става въпрос за трудов договор, а договор за изпълнение на определена дейност за определен период.

# 247
  • където и да е,само да не съм сама
Темата е позамряла нещо, но предполагам, че всеки се готви за гостенче...
Имам питанка - някоя съфорумка с дете в Тех.университет Бизнес информатика дали има?

# 248
  • Стара Загора
Аз за жалост не се готвя за гостенче, защото моята ще пропусне идването тази Коледа. Възнамерява да се прибере февруари, когато им е едномесечната ваканция.
В техническия е, но не бизнес, а чиста информатика.

# 249
  • Варна
Тъй като тук има родители на доста поработващи студенти, бих искала да се консултирам по един данъчен въпрос. Детето работи  на нещо като нашия граждански договор през лятото с австрийски работодател в Австрия. Как мога да разбера дали дължи плащане на някакъв данък и/или други публични задължения? Или към кого да се обърне за консултация? Не става въпрос за трудов договор, а договор за изпълнение на определена дейност за определен период.
Сина ми работеше с такъв договор няколко пъти, но беше под облагаемия минимум и не е плащал нищо.

Минаха два изпита - като цяло е доволен. Единия изпит нямал нищо общо с всичко правено по контролни и проекти, добре че бил само 30% от крайната оценка. На другия се е справил доста добре.

Другата неделя ще го посрещнем на летището в Букурещ и ще съчетаем с Коледния базар там, ще го видим за седмица, после ще замине в София да се види с приятели и ще лети от там за Виена.

Как са изкарали вашите деца студентския празник?
Моето имаше приятелчета от Линц и отишли в българската дискотека (по скоро билярд клуб), имало участие на девойка от Пайнер. Точните му думи бяха: "направо го съжалих момичето" - имало общо 20-тина клиенти (май 6-ма студенти и останалите от БГ малцинство). Щяло да му бъде първото и последно ходене там:satisfied:

# 250
  • Бургас
Аз разбрах, че са били с приятели от класа,  които са там, но като цяло останах с впечатление, че само българите празнуват такъв празник.

# 251
  • столицата
Весели празници, момичета!
Хапчета само по телевизията да гледате.
Рецепти само за манджи да имате.
При лекар само на гости да ходите.
Да сте живи, здрави, щастливи!

Моето австрийче релаксира- много сън и срещи с приятели и роднини.

# 252
  • Бургас
Светли празници!

И моето така, всичко си е по старому. Simple Smile

Галимар, от твоите уста в божиите уши!

# 253
  • Стара Загора
Честит празник, момичета! Здрави и благословени да сте вие и всичките ви любими хора.
Моето гардже е на гости на гаджето си в Швейцария, близо до Цюрих. Там вчера валеше сняг и е приказно. Ние тук само гледаме снимки и въздишаме 🙂

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 18:42 от Jade

# 254
  • столицата
Jade, и в София беше бяло и красиво днес сутринта. Но вече е киша.

Общи условия

Активация на акаунт