Студенти в Австрия - тема 2

• 42 381
  • 809
  •   1
Отговори
# 330
И синко си търси работа / стаж. Предпочита(м) да работи нещо свързано с образованието му, сферата в която учи.
Но ще трябва и сериозен / задължителния стаж пролетта на 2026!
Всяка идея за подобни опции се приемат ! Как си търсят работа децата ви?
Всякакви сайтове гледаме, в ЛинкедИн обявяват доста.
Интересно откритие направих: не може да работи за компании на договор в Бг, защото е студент във. Виена. Дори за напълно дистанционни работи. С има доста в jobs.bg. Рекрутери са му го казали от 2 фирми

# 331
И ние засега сме с БГ оператор, но синът ми е 1ви курс, т.е. тепърва трупаме опит. Интересното е, че мъжа ми провери потреблението - беше много малко, явно защото през повечето време е на Wi-Fi. Вкъщи е споделял, че постоянно е на мобилни, независимо дали има Wi-fi... пакета е неограничен. Негов приятел - втора година си кара с БГ картата. Предполагам, че зависи от потреблениео и навиците, щом сте го усетли в сметката, значи е време за австрийска карта.
Бихте ли споделили след като сина Ви е първи курс как се е подготвял за изпитите за да бъде приет в Университета. Има ли някъде примерни изпити? Мен лично ме интерисуват изпитите за прием за Икономика и Информатика.

# 332
Здравейте, Дъщеря ми има интерес да кандидатства тази година във Виена, спец.политология. Прегледах темата, много полезна е!!! 😊Интересува ме има ли някоя мама тук, на която детето да учи тази специалност? И другият ми въпрос е относно кандидатстването за общежитие. Кога е най добре като време да се кандидатства и как става самото кандидатстване.Доколкото разбрах се кандидатства през няколко фирми.

# 333
  • Бургас
Още преди изобщо да знаете дали е приета т.е доколкото помня февруари се започва с общежитието. На нас пращаха от фирмата предложения, но в крайна сметка те сами си намериха- питаха и приеха офертата на The fizz.Като цяло нямаха много избор. Трябваше да се платят и два депозита без да знаем дали в крайна сметка ще учи там, но така е процедурата.

# 334
  • Стара Загора
Моята дъщеря започна да търси общежитие още декември предходната година и се записа в няколко варте листи. В началото на лятото започнаха да и пускат оферти, но повечето искаха такса за обработка 50-100 евро и депозит в размер приблизително на един наем, който подлежеше на връщане в определен срок, ако не приемат студента. В нейния случай в края на август разбрахме, че е приета. Той и кандидатстудентския им изпит беше в средата на август. Само таксата за обработване на документи се губеше, ако не я приемат, но тя не е чак такава драма.
Мисля, че не вреди да се напускат заявления и по-рано и когато започнат да оферират да се избира.

# 335
Maria,
В икономическия има приемен изпит от 3 части - икономика - има книга, качена на сайта с базови понятия; английски - тест някакъв беше, препорръката е да се четат икономически новини за да се свикне с терминологията и математика - на базата на материала от техните матури, пак може да си види от сайта. В електронна среда е, има един пробен, но беше по-скоро запознаване с платформата на изпита. Записването е лично. Ние специално започнахме с търсене на общежитие след приема. По-евтините варианти естествено не бяха вече налични.

# 336
  • столицата
Попаднах на това от БОКУ https://oehboku.at/wp-content/uploads/2023/10/20240715_OeH_BOKUT … _Einzelseiten.pdf
Съдържа полезна информация, особено за първокурсници /не е обвързана само с този университет/.

# 337
Здравейте,  за икономика на немски език трябва ли висок успех от дипломата за средно образование?

# 338
  • Бургас
ДСД С1 и приемен изпит, каза нашия студент.

# 339
  • столицата
Здравейте,  за икономика на немски език трябва ли висок успех от дипломата за средно образование?
Ако питате за Икономическия университет във Виена, изискването е да имате диплома. Гледат техния изпит и наличието на сертификат С1.

# 340
Колко рано трябва да се започне с подготовката за този тест? Обемен ли и материалът? И защо не стигам до материалите на сайта на ВУ Виена, може би все още не са качени...?

# 341
  • Бургас
Може би, но би трябвало да има от предни години. Студентът пътува насам и не мога да го питам, но ако никой не отговори по-късно ще  пиша.

Каза ми за Уни Виен, че би трябвало вече да е качен учебникът. Аз не си спомням кога ходих да го разпечатвам. Той започна да учи от края на май по-сериозно. Изпитът беше август. Обемен е материалът. Ако става въпрос за този университет, а не за другия. Моят немски е базов и не се наемам да ровя, но той ще се прибере утре и ако трябва ще го помоля в понеделник да погледне и да даде линк.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 13:51 от Галчудо

# 342
  • Бургас
Това ми изпрати за Икономическиия , явно в края на феврурари ще качат учебник, а в Уни Виен има качени.

# 343
# 344
  • София
Общежитията напускат ли се през лятото т.е. изнасяш ли си багажа до следващата учебна година? И след като си приет в общежитието първата година, за всяка следваща има ли някакъв вид кандидатстване?

Общи условия

Активация на акаунт