Студенти в Австрия - тема 2

• 42 341
  • 809
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
В нашето общежитие има стаи с кухни и без кухни. Самостоятелна за 1 човек  с кухн.бокс е към 850 евро.

The Fizz, може да ги проверите дали имат нещо. Синът ми каза, че те сами са писали и са си го намерили, защото не са им харесали офертите, но и при тях имаше рискът да замине един наем.

# 451
Точно покрай готвенето първата година се запозна с деца от различни националности, с някои още са приятели, има и българи, които учат нещо съвсем различно в други университети. Място за социализация е според мен.

Taка е но напълно свободното готвене не се получава, ако това се цели. Все пак печката е една за доста стаи, нищо че има хладилник на всяко  едно или две деца. Трябва да кажа че дъщеря ми беше в общежитие с кухня една за 10 стаи после в една за 5 стаи. Няма много свобода. Но затова е и общежитие. Иначе в индивидуален апартамент в някакво по-луксозно общежитие но не и студентско  всеки сам си разполага с всичко. Мисля дори че в контейнерите луксозни общежития кухнята беше една за две деца в един апартамент.

# 452
  • Стара Загора
Моята дъщеря първи курс беше в студио с друго момиче и имаха малка кухня, с ажурна преграда от спалното им помещение. Вършеше им работа да си приготвят основни неща, но например нямаха нормална фурна, а нещо мъничко, което съквартирантката и си беше донесла. Иначе имаше хладилник, котлони, мивка и шкафове и даже изглеждаха доста прилично. Имаха и килер, антре и тяхна си баня и тоалетна. Още жаля тази стая от първи курс, особеното цената от 300 евро за всичко 😁

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 21:12 от Jade

# 453
Да,  стая в общежитие със своя кухничка и баня предпочита,колкото и да е малка кухнята котлоните са ти на разположение по всяко време .Въпросът е да чакаме ли още за другите заявени или да не изпускаме това....

# 454
  • Стара Загора
Ако трябва да решавам аз, бих изчакала още малко. По спомен при нас офертите започнаха да идват в началото на юни и продължиха до края на юли, но уточнявам, че става дума за много общежития, за които дъщеря ми беше кандидатствала от края на предходната година още. Така имаше повече шансове. Ако при вас е подобна ситуацията, може и да си позволите да чакате, но ако чакате само за конкретно място, по-скоро не е добре да рискувате.

# 455
Ами подали сме в няколко общежития(5-6 ), чудех се дали като получиш една оферта, други не получаваш докато не решиш приемаш или не.Ама май няма логика да е така , нали са различни компании,които ги отдават......

# 456
  • СОФИЯ
Точно покрай готвенето първата година се запозна с деца от различни националности, с някои още са приятели, има и българи, които учат нещо съвсем различно в други университети. Място за социализация е според мен.

Taка е но напълно свободното готвене не се получава, ако това се цели. Все пак печката е една за доста стаи, нищо че има хладилник на всяко  едно или две деца. Трябва да кажа че дъщеря ми беше в общежитие с кухня една за 10 стаи после в една за 5 стаи. Няма много свобода. Но затова е и общежитие. Иначе в индивидуален апартамент в някакво по-луксозно общежитие но не и студентско  всеки сам си разполага с всичко. Мисля дори че в контейнерите луксозни общежития кухнята беше една за две деца в един апартамент.
Явно не се иска това. Ще оцелее човекът. Дъщеря ми не е 6 с готвене, но общата кухня именно я кефи. Тя прави основно, други десерт, после обратно. И от споделеното оставам с впечатление, че различното им доставя удоволствие.

# 457
  • столицата
Аз.мама, няма такава връзка.

# 458
  • Бургас
И при нас няма истинска фурна. Взехме им еърфрайър. Иначе имат общо помещение, където има няколко фурни.

# 459
  • София
Вие си знаете приоритетите. Ако най-важна е кухнята, явно не ви удовлетворява тази квартира. Ако общежитията, за които сте кандидатствали са от различни фирми може да изчакате и друго предложение от друга фирма. От същата си мисля, че няма да получите, но нищо не се знае.
Аз лично щях да се застраховам и да приема с риск да загубя пари. По принцип ние кандидатствахме само за тези, които бихме приели ако получим покана.

# 460
Благодаря на всички! Оказа се наистина не сме кандидатствали за този тип стая(с общата кухня), но самото общежитие решава да ни предложи друг вариант, понеже от нашия нямат свободна. Изчетох договора, ако до 2 месеца преди началото на учебната година се откажем, депозита се връща, ще загубим само таксата 170 евро. Така че мисля да приемем. От тази сграда друга оферта няма да има, но остава очакването от другите общежития. 25 мин с метро е пътя до ВУ, мисля е Ок

# 461
  • София
Нашата оферта, която получихме и приехме е тук - https://www.akademikerhilfe.at/de/haus-muthgasse-23/29
Преди това имахме още една, но се оказа, че девойката не е догледала и е доста далече от университета и не я прие. Има още двама съученика, получили оферта там и приели.
Беше кандидатсвала и получи оферта за Linked single room   A+   2 rooms  share bath and kitchenettе

# 462
Aila,  честито! И за тук чакаме Grinning

# 463
  • София
Мерси, остава обаче и приема Simple Smile

# 464
Е да, днес стана ясно, че в деня на връчване на дипломите официално(по обед ще е ) , е и пробния изпит за ВУ, така че моя ще мине без официални снимки ....

Общи условия

Активация на акаунт