Перилни препарати и омекотители - 76

• 53 159
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
Тоя лимитирания прах на ДМ много хубаво пере и даже оставя аромат след изсъхване на дрехите. Сполучлив продукт.

Предполагам е същата базова формула, като другия, но с малко повече и по-различна ПК.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 16:11 от TAED

# 61
  • София
Тоя лимитирания прах на ДМ много хубаво пере и даже оставя аромат след изсъхване на дрехите. Сполучлив продукт.

Кой е той, онзи за 80 пранета ли?

# 62
Мисля че става въпрос за този  :

# 63
Предложете прах за цветно пране, който да изпира добре на 30 градуса.

# 64
Здравейте!
Изпрах една блуза на детето без да махна стикер от производителя.Та остана само лепилото🫣.Как да го премахна сега?

# 65
Прах за цветно на ДМ ползвам от години и изпира добре,но много се пени и намалям дозата.Сега си купих Скип за цветно, довечера може би ще пусна пералня с него.
Скип- а пени ли много, не съм го ползвала до сега.

# 66
  • до най-прекрасния мъж
Прах за цветно на ДМ ползвам от години и изпира добре,но много се пени и намалям дозата.Сега си купих Скип за цветно, довечера може би ще пусна пералня с него.
Скип- а пени ли много, не съм го ползвала до сега.
Не, ползвам го от няколко месеца. Но си гледам дозирането според количеството пране и твърдостта на водата.

# 67
  • София
Подариха ми течен Yumos за 60 пранета, червена туба. Течни не ползвам, но реших да го пробвм... Много е зле.
Прах чаршафи на детето на 60 градуса, по единия имаше петна. Нищо не се изпра. Но аромат - отровно силен. Познатата масова миризма - парфюмирано, зле изпрано пране. Дори простирането на силно слънце не подобри нещата.
Не го купувайте!

# 68
Юмош само омекотител съм купувала. Но смятам да приключвам с омекотителите като цяло, защото никаква мекота не виждам, особено при хавлиените кърпи, които стават твърди като шкурка.Нямам сушилня,но по съвет на продавачка в магазин за хавлии, пускам на 600-800 оборота центрофуга, излизат доволно мокри,но лятото съхнат бързо.Но пак са корави.

# 69
Омекотител при пране на хавлии не се слага, защото намалява попивателните свойства. Чела съм някъде из темите във форума и съвети за пране на хавлии, така че да са възможно най-меки. Дали не беше в някой първи пост тук или в хитринките. Ако го намеря, ще дам линк.

Редактирам. В първи пост на тази тема е. Който иска може да го прочете.

# 70

Няма перилен препарат (течен или прахообразен), който да се справя толкова добре на 30 С, колкото на 40. Пране на 30 С е компромис. Може да се компенсира донякъде с двойно увеличение на времето.
Защо ви е да перете на 30 С? Освен ако не става дума за вълна и коприна (те изискват отделни препарати), всички памучни и синтетични тъкани би трябвало да понасят 40 С без проблеми.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 15:15 от TAED

# 71
  • Пловдив
bgroza,Skip ultimate color(прах за пране) не се пени много,а изпира много добре и дрехите миришат "на чисто".

# 72
Как да не му се иска на човек да пере на 30 градуса, като гледа рекламата за препарат, който се справя дори и със студена вода!?! Шегувам се, разбира се.

# 73
На този Юмош и цената му такава, та не е чудно, че и качеството му не е на ниво. Сега, има петна, които високата температура ги стабилизира, вместо да ги пере, така че ако не са третирани предварително, а е било нужно, оставането им може и да не се дължи на препарата. Аз не ползвам течни, само отбелязвам, че не винаги проблемът е в перилния препарат.
За хавлиите - колкото по-ниска центрофуга, толкова повече остатъчна вода, съответно толкова по-твърди при сушене извън сушилня. Моят личен опит сочи точно обратното - максимално високи обороти за хавлии, дори и при сушене на въздух. Не трябва да се пресушават. Задължително пране без омекотител и много добро изплакване. Ако водата е твърда, сушените на въздух и най-вече на слънце (извън сушилня) хавлии, винаги ще са по-грапави.   

# 74
За остатъците от лепило ми хрумва мазнина или спрей за премахване на етикети. Това ако си прежалила дрехата вече, защото и от двете може да останат още по-грозни петна.
На мен от етикет, премахнат преди прането, ми остана лепило, което после след много пране така и не изчезна напълно. Не знам какво беше това лепило... Но и не пробвах с нищо специално да го чистя, просто не ми хрумна тогава.

Общи условия

Активация на акаунт