Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 485
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Вижте клип, който ще сложа на линк. На 45 секунда се вади едно нещо, което не се мокри.
Всичко друго се мие под чешмата без проблем.
https://youtu.be/WwAjtKtPDao?si=mbViHKJosWqsAB2f

# 106
На Миле да се внимава при новите модели от серията Gala edition 125, че дори и моделите за около 2000 лв. са с казан от Кларитон К (пластмаса).
GlaronK е материалът.
Скрит текст:
Има статия на Lorenz Wolf-Doettinchem в capital. de  за това  :
 https://www.capital.de/wirtschaft-politik/miele-hat-fertiggewasc … len-34997298.html
Прав/а си, моя грешка. Бъркам с наименованието на едно лекарство.

Можеш ли да напишеш с няколко думи за какво се говори в статията, че Капитал иска регистрация.

# 107
Djordjia,
Скрит текст:

От Bosch през BASF до Miele: една след друга традиционни германски компании обявяват масови съкращения на работни места. Германската икономика има не само цикличен проблем – цялото индустриално местоположение е в опасност. Бизнесът моли политиците незабавно да се погрижат за конкурентоспособността.

BASF, Bosch, Volkswagen, Bayer, Continental - най-добрите имена в германската индустрия се редят едно след друго и обявяват масови съкращения. Само преди няколко дни доставчикът на автомобили ZF Friedrichshafen обяви, че потенциално могат да бъдат загубени до 12 000 работни места. А сега лошата новина, че хиляди работни места в Miele може да са изложени на риск. Беше година с „трудни решения и многобройни, понякога дълбоки промени“, пише шефът на компанията Маркус Миле в съобщение до служителите. Съкращенията на работни места „не могат да бъдат избегнати“. Според медийна информация производителят на перални може да съкрати около 2000 работни места по целия свят. В Германия основният завод в Гютерсло вероятно ще бъде особено засегнат - производството вече не е възможно предвид лошите условия на местоположение в Германия.
....Така наречената програма за ефективност има за цел да разшири финансовата гъвкавост на Miele с около 500 милиона евро до 2026 г., както компанията обяви. За да се постигне това, „значителното намаляване на разходите за персонал е неизбежно“. Изпълнението трябва да бъде „колкото е възможно социално приемливо“. Според Miele в момента има 23 000 служители по целия свят.

Според Miele, планът изрично предвижда, че почти всички домакински перални машини ще бъдат сглобени в Ksawerow, Полша, до 2027 г. За да се постигне това, 700 работни места трябва постепенно да бъдат премахнати в завода в Гютерсло. Останалите части от производството на оборудването на Gütersloh, като пресова фабрика, леярна или обработка на отливките, не са засегнати от преместването.
... След три поредни години на силен растеж, индустрията за домакински уреди като цяло отчита спад на бизнеса в световен мащаб през 2023 г., се казва в изявление на Miele. В допълнение към края на бума, свързан с короната, икономическите последици от войната в Украйна оказаха особено влияние тук.

За разлика от предишното забавяне на пазара, това е особено забележимо в премиум сегмента. „В тази среда предварителните продажби на Miele Group паднаха с около девет процента; по отношение на броя на продадените единици разликата спрямо предходната година е около два пъти“, обясниха от компанията. Няма признаци за предстоящо възстановяване на пазара.
... IG Metall вече обяви съпротива. Има и остри критики към плановете за икономии и преструктуриране от страна на синдиката .

Компанията се отдалечава от обещанието си за марката и сега очевидно се фокусира върху по- евтино вместо по-добро, казва Кнут Гислер, областен мениджър на IG Metall в Северен Рейн- Вестфалия.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 21:03 от niljaniljo

# 108
Уф, сега като те прочетох, сякаш ми се искаше да бъда в блажено неведение...
След някоя година ще се върнем към къкрещото на огнището гърне и прането с дъска и домашен сапун, както е тръгнало..

# 109
Уф, сега като те прочетох, сякаш ми се искаше да бъда в блажено неведение...
След някоя година ще се върнем към къкрещото на огнището гърне и прането с дъска и домашен сапун, както е тръгнало..
Кубратоа, Мечтайте си🤔. Ще имаш Персонален C02 отпечатък на домакинството като еденица.
Скрит текст:

_Това, което преживяваме в момента, не е временен спад в икономиката, а по-скоро трайна промяна в приложимите за производители и в частност потребители рамкови условия, към които трябва да се адаптираме🤔, казали "някои"
_Като се има предвид демографията и  следващите 2 години  поне 1000 служители в монтажа ще се пенсионират/към предишен пост към общозаети/, новите назначения са трудни и скъпи, автоматизацията с монтажни роботи също е скъпа, обучението е още по-скъпо - единственото решение: преместване в място, където има все още има евтини, напълно обучени монтажни работници.
-На "поканените", дори без основно, не може да се разчита и надгражда.
_Колко„конкурентен“трябва да бъде Made in Germany? И само на цена ли е конкурентен? Какво означава или означаваше "произведено в Германия?" Преди това означаваше най-доброто качество за Европа и отчасти света, надеждност и репутация.
 B момента се работи усилено,  да се  унищожи /анализатори/това изображение.  три примера, при които според мен конкурентоспособността е погрешно разбрана.  Miele или Bosch или др. : 1.-производствените мощности се преместват в Полша, за да бъдат „конкурентоспособни“,оначава: цената е по-важна от качеството„Произведено в Германия“. Miele  няма да успее да бъде най-евтиният доставчик на перални и т.н. Ако погледнем  idealo.de най-евтината нова пералня Miele струва €649, най-евтината от всички струва €214. И така, каква може да бъде целта на Miele? Всъщност може да бъде само
поддържането на имиджа на
пералната машина,която се е доказала като качество и която редовно печели тестове и за която хората обичат да харчат пари.

_ Маркус Ригелейн е убеден, че въпреки сравнително високи разходи за персонал, си струва да се произвежда конкурентно в Германия. Той също така вижда високите разходи за енергия в Германия и регулаторните изисквания като предизвикателство, но приемливо предвид нестабилните глобални  условия.
-намаляване на  собствения си СО2 отпечатък и  не купуване на " пътя" си с „компенсационни проекти“,като се имат предвид всички новини за миграцията на производства.
-Пример от днес:2 завода в БГ и спад 20% на Intel, имал финансови инжекции.
До тук с химическата, фармацевтична и appli промишленост.
Може да се пише още, но не искам. 🔥Моля, админ да "измете" излишното при необходимост.

# 110
Цитат
Кубратоа, Мечтайте си🤔. Ще имаш Персонален C02 отпечатък на домакинството като еденица.
Знам, знам...ама пак не мога да ги достигна тези, които го измислят, ако ще и 1000 живота да живея...
Затова накрая (кога, не знам) ще стигнем и до прането на ръка и със сапун.

# 111
Ами ще стигнем, та да ни дойде акъла!-половината свят се се превърнал в консуматор. Купува, хвърля годни за използване неща и пак купува....

# 112
  • UK
Добро утро!
Каква може да е причината пералня машина АЕГ Лавамат, да спре да пуска автоматично перилния препарат. Омекотителя си работи, обаче праха за пране не. Почти не полвам автоматичния дозатор, само отделението за омекотител. Сега купих течен препарат, когато отворих да пълня дозатора забелязах, ще и двете отделения са пълни с вода , изсипах и напълних с препарат., но забелязах ще дрехите не се изпират хич.
Извадих чекмеджето, измих го хубаво, всички дупки почистих и на пералнята, пуснах една пералня но пак не намаля препарата в чекмеджето.

# 113
Да не е много гъст и да запушва системата? Долния капак на чекмеджето отвори ли и да измиеш под него?
Кой препарат сипваш?

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 09:43 от petiaivanov

# 114
Пусни почистваща програма или основна на максимално висока температура с препарат, сигурно някъде се е запушило.

# 115
  • UK
Пуснах вчера програма на 95 градуса и чекмеджето го разглобих и накиснах в гореща вода с препарат преди да го изтъркам, всички дупчици проверих.
Това е препарата , който съм сложила.

# 116
Хубаво сте направила Simple Smile
За съжаление този Персил не ми е познат и не знам дали не е много гъст.
Ако пералнята не е повредена, а само запушена, може да опитате да махнете препарата от чекемджето, да го поизплакнете отново и на мястото за препарат да сипете течен почистващ препарат за пералня и да пуснете едно почистване.
Друго не се сещам, преди да се наложи техник да се намеси. Няма как да знам дали нещо не е повредено например в механизма зад чекмеджето, който отваря, за да се изсипе нужната доза препарат.  Вие там не можете да бръкнете.

# 117
  • UK
Благодаря на всички за съветите. Аз имам чисто ново чекмедже на тавана, ще се кача да го потърся и ще пробвам с него. Аз не ползвам течен препарат обикновено, сега обаче ме тормози много че не работи хахаха
Друго се сетих, на този препарат пише, че е концентрат. Дали е възможно да пуска много малко количество и да не го забелязвам.

# 118
Пералнята няма как да знае сама дали препаратът е концентриран или не.

# 119
Вижте в упътването как се наглася количеството, което да дърпа за пълно зареждане. Моето е на 90мл нагласено. Пробвайте да го увеличите. Също така включено ли ви е копчето за дозиране и на праха, освен на омекотителя ?

Общи условия

Активация на акаунт